7 manieren waarop merken kunnen profiteren van Pokémon Go

Ok. Pokémon Go is een hype. Gisteren stonden 50 mensen in het Citadelpark samen om een virtueel iets te vangen. Mensen die elkaar niet kenden maar wel vrolijk een praatje sloegen. Tips uitdeelden. Keuvelden. De marketeer in mij denkt dan direct: ‘Wat kan een merk hiermee?’ Wel dit:

1. Check of er een Pokéstop is bij je shop

Download het spel. Begin daarmee. Info daarover vind je op Pokémon Go België. Kijk of er een Pokéstop of gym is in je buurt. Dat zijn plekken waar mensen iets kunnen verdienen of doen. Vaste plekken. Op basis daarvan weet je dus hoe populair je buurt zal zijn. Drukke plekken krijgen normaal meer Pokémon. En plekken met stops of gyms zijn al helemaal interessant.

2. Verwelkom Pokémon spelers

Een Pokémon vangen kost wel wat tijd. Vechten in een gym of langs een Pokéstop passeren nog wat meer. Je hebt dus wel even om mensen te verwelkomen. Zeg goeiendag. Hang een bordje aan je raam. Verwelkom ze en nodig ze uit om even bij je binnen te komen. Lekker gezellig.

3. Maak het gezellig

Doe gewoon lekker mee aan de hype. Deel koekjes uit of drankjes, wens ze succes, maak ze blij. De Pokémon spelers zijn vaak ook op social media heel actief. Hun stem wordt makkelijk gehoord. Dus als zij delen dat jij ‘nen toffen zijt’ dan komt er volk. En tussen dat volk zitten potentiële kopers.

4. Post op je socials

Je kunt in de app foto’s maken als je Pokémon vindt. Vraag de mensen buiten om hun foto’s met jou te delen of maak ze gewoon zelf. En post ze op je Facebook, Twitter, Instagram (met Prisma filter over), Snapchat, LinkedIn,…

Zo bijvoorbeeld

5. Steek een Lure aan

Lure is een item waarmee je Pokémon lokt naar een Pokéstop. Dat item telt voor alle gebruikers. Dus iedereen heeft er voordeel aan als jij er eentje aansteekt. Kondig aan op Facebook dat je dit gaat doen en hoppa, volk verzekerd aan je winkel!

6. Doe give-aways

Hiervoor is het (misschien) nog wat te vroeg maar er komen ook Pokémon Plus gadgets aan. Schaf Pokémon merch aan en doe give-aways. Ideaal om mee te surfen op de hype en ondertussen data te verzamelen. Denk aan petjes, t-shirts, totebags,…

7. Hou de updates in de gaten

Zorg dat je up-to-date bent. Komt de app officieel in België uit? Zorg dan dat je het weet. Be there or be Squirtle!