7 Redenen Waarom Instagram Stories Snapchat Zal Killen

‘Hallo, ‘t is hier met Mark ik wil jullie appje kopen voor 3 miljard dollar.’
‘Hallo? Halloooooo?’

Zo zal het wel niet gegaan zijn maar enige tijd geleden wou Mark Zuckerberg, die gast van Facebook, een poging ondernemen om Snapchat te kopen. De kerels van Snapchat zeiden ‘Dag en bedankt’ en deden gezellig verder. Hun userbase werd uitgebouwd tot 2mj daily users terwijl Mark het met zijn Instagram moest stellen op 150mj monthly users. Ook niet mis natuurlijk. Mark deed een eerste poging tot Snapchatkloon met Poke/Slingshot. Geen succes. Big fail. Tweede poging kwam er door Messenger van meer fun dingetjes te voorzien. Stickerkes enal. Dat ging al iets vlotter. Messenger heeft serieus wat volk. Maar dan. Dan kwam er Instagram Stories. (Alé gisteren). En Instagram Stories, dat zou wel eens een winner kunnen worden. Waarom?

1. Bereik

‘Hoeveel mensen bekijken uw Stories op Snapchat?’ ‘Euhm, 300. Is dat veel?’ ‘Kweenie.’ Dat zijn dan weer wel echte conversaties. Gigantisch probleem aan Snapchat is dat je echt onmogelijk mensen vindt of gevonden wordt. Probeer dan maar eens een following uit te bouwen. En wat ben je met supertoffe coole content als niemand ze ziet. Allemaal moeite voor niks. Op Instagram zit al veel volk en de Stories staan bovenaan vrij obvious. Op dag 1 hadden mij schtoeme Instagram Stories (sorry mensen) al 400 views. Tja. Dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk.

2. Advertenteerders

Instagram is van Facebook. Facebook heeft achterlijk veel data. Facebook gebruikt die data al jaren. Dus Facebook weet wel wat ermee doen. Adverteerders/bedrijven vinden dat tof. Perfect weten wie ze bereiken en hoe. Dus waarom nog kiezen voor iets ingewikkeld en onoverzichtelijk als Snapchat als je voor iets duidelijk, eenvoudig en perfect van advertenties voorzienbaar medium kunt kiezen als Instagram?

3. Smooooooth

Snapchat staat niet bekend als de best gemaakte app. Serieus. Crash na crash na crash na fuck mijn data is weer al op alleen maar door Snapchat. De app zuipt batterij. De app zuipt data. De app stinkt. Instagram werkt een pak vlotter. Al van dag 1.

4. Snapchat Memories/Instant Instagram Stories

Dit is het gekste aan de hele kloon. Snapchat was gekend als instant platform. Alles verdwijnt na 24u. Plots kwam Snapchat Memories. Je kon beelden van vroeger uploaden. Zelfs uit je camera roll. Iets waar Snapchat altijd al tegen was geweest. Weg instant gevoel. Weg ruwe karakter van Snapchat. Weg sfeer. Instagram laat je ook toe om foto’s uit je camera roll toe te voegen MAAAAAAR enkel met beelden van max 24 uur oud. Aha! Gigantisch verschil. Je krijgt dus nog steeds een instant, hetzij iets meer gepolijst, gevoel. Iets wat we al gewoon waren op Instagram.

5. Filterkes

‘Amai! Ik haat filterkes. Blij dat die niet op Instagram Stories zijn!’ Aan mensen die dit rondschreeuwen online, wel euhm. Facebook kocht MSQRD. En MSQRD dat zijn gezichtsfilters. Veel meer dan Snapchat er al heeft gehad. Beter ook. Dus euhm. Geniet nog van een Instagram Stories zonder filterkes maar ze komen er sowieso aan.

6. Groeimarge

Daar zit je dan als Snapchat. Op 3 jaar tijd heb je face filters bedacht. En nog een paar echt coole features. Maar hoe ga je nu nog mensen verrassen? Instagram Stories heeft een voordeel. Ze zijn nieuw en nu al cool. Ze hebben dus wel nog een jaar of 2 om telkens te komen met iets dat je doet denken van waaaaaaaaw, ik wist niet dat ik dit nodig had.

7. Euhm

Ja, zo’n lijstjes tellen altijd 7 items. Iets psychologisch. Maar ik weet geen zevende reden meer dus ja. Sorry. Dan maar een gifke toevoegen. Ohja, oudjes zitten op Instagram. Die gaan zich daar meer op hun gemak voelen. Daarom wint Instagram ook. Door de oudjes! HOERA OUDJES!

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Kenny Vermeulen’s story.