Tinderhack: hoe ik mijn aantal matches verdriedubbelde

Tinder is een applicatie voor je smartphone die het mogelijk maakt om op basis van een fotootje in contact te komen met mogelijk nieuwe vrienden of wie weet zelfs een nieuw lief.” Eenvoudig en heart break proof zeggen de voorstanders, oppervlakkig en een echte vleeskeuring zei ik vol arrogantie maar toch met rode wangetjes, zo’n 2 jaar terug in een reportage van Terzake.

We zijn ondertussen 2 jaar later. Nee, ik ben nog steeds single. En ja, ik gebruik Tinder, na een stillere periode, ook nog altijd. Een stillere periode, want ik was het appje even beu. Al de nietszeggende gesprekken, als die er al waren. Als man moet je zo’n gesprek namelijk 99% van de tijd zelf beginnen en vaak ook nog eens zelf op gang houden. En daar zat mijn probleem.

Akkoord, dat is een grote aanwijzing dat het gewoon niet klikt. Of dat ik niet interessant genoeg ben, dat kan ook nog steeds. Hoe dan ook: het werd vermoeiend, saai en vervelend. Dat kon ik missen als de pest. Tijd dus om wat te experimenteren.

Dat experiment begon simpel: wat grappige openingszinnen, leugentjes om bestwil, alles kon. Ze kenden me toch niet en als het hen niet aanstond konden ze de match simpelweg opheffen. Maar ook dat begon te vervelen. Na wat denkwerk begon ik al snel te photoshoppen, en nu ziet mijn Tinderprofiel er zo uit:

En ook voor de rest van de foto’s bleef ik in thema.

Maar brengt het ook wat op, die euh specialere aanpak? 
Meer dan ik dacht. Enkele dingen die me opvielen:

Meer matches.

Ja, het werkt! Standing out really works. Grappig of niet, be different. Het verschil was alvast gigantisch.

Meer interactie.

WAT?! De vrouwen begonnen gewoon tegen mij te praten? Zij begonnen het gesprek? Wat een zalig gevoel.

Gent > Antwerpen.

I hate to admit it, maar ja, Tindergewijs doet Gent het beter dan Antwerpen. Of ik lig er beter in de markt. Hoe dan ook, het grootste deel van mijn matches komt al langer uit Gent. Zijn Gentse vrouwen in het algemeen meer open of hebben ze gewoon meer nood aan een ‘friend with benefits’?

Niet enkel een vleeskeuring.

Akkoord, het hoofddoel van Tindergebruikers is nog steeds seksueel getint, of ze het nu toegeven of niet. Toch hoeft het niet. Ik heb weer veel interactie die vaak zorgt voor leuke gesprekken. In mijn geval is meer kwantiteit dus ook meer kwaliteit.

De conclusie.

Na dit experiment kan ik één ding met zekerheid zeggen: Tinder is niet dood. Met wat creativiteit zet je de datingapp zo naar je hand. Gebruik het om je simpelweg te amuseren, je flirt skills te onderhouden of gebruik het als travelapp om een locale gids te fixen. Kortom: Gebruik het.

Have fun, stand out, en swipe mij nu maar gewoon naar rechts.