Fredags snak på parkerings pladsen

Parkerings pladsen — En let opsummering af ugen for bil industrien.

Mercedes-Benz opnår højeste månedlige salg i firmaets historie

Med 198,921 nye biler leveret til kunder i Marts 2016, er det 8,4% højere end tidligere rekorder. Det svarer til 4,45 biler af produktions linjen hvert minut, døgnet rundt, weekend inklusiv og glem ikke påsken. Det giver Apple en kamp til stregen om det efterhånden mest hardcore produktions fabrik. Det hiver Mercedes-Benz kvartals levering op til 483,487 biler, en forøgelse af 12,6%. Men det ser ikke ud til at være en ener med Mercedes, der kommer en hel del nye modeller fra dem i løbet af det næste 36 måneder.

Photo credit: Mercedes-Benz Danmark

Skoda Octavia fylder 20år

April 1996 udkom den første generation Skoda Octavia. Det gav Skoda et gennembrud i markedet, og har siden solgt mere end 5 millioner eksemplarer på verdensplan.

Photo credit: Skoda

Lincoln får vinger

Ledelsen hos Lincoln har fået lidt Red Bull. Med to nye design koncepter forsøger de at reetablere sig selv på markedet med et luksus segment. Den første sedan koncept er stor og har fået designerne fra Bentley på nakken. På David Woodhouse facebook side, spurgte Donckerwolke (Bentley) retorisk:

‘Do you want us to send the product tooling?’”
Photo credit: Automotive news

Den seneste er en SUV med mågevinge døre og bærer præg af den seneste Range Rover og Bentley BENTAYGA. I hvertfald skal man have højt til løftet i garagen.

Photo credit: Lincoln

5 meter lang Volkswagen Phideon til Kina

Efterfølgeren til den populære Volkswagen Phateon finder selv vej til det kinesiske marked i 2016. Phideon er naturligvis et teknologisk og komfortabelt vidunder, og kommer også med elektrisk drivkræft. Vi håber naturligvis også at se den på andre markeder.

Photo credit: Volkswagen

306 km/h, sidelæns, 1.380 hk i en Nissan GT-R

Drifting er car control i enkelthed. Nu er titlen taget fra den polske Jakub der med sølle 218 km/h i en 30 graders drift. Title er overgivet til japanske Masato Kawabata der syntes at +300 km/h, en landingsbane i UAE var den bedste stil. Nismo har specialudviklet bilen til denne rekord.

Photo credit: Nissan

Fernando Alonso udtrykker hans begejstring med ikke at gå på pension

Den nuværende Sky Sports Formel 1 kommentator, og forhåndværende formel 1 kører og Le Mans vinder, Johnny Herbert, udtalte at Fernando Alonso burde overveje at gå på pension efter hans ulykke ved sæsonens start. Det faldt ikke i god jord hos Fernando, som på bedste video bombing metode, brød ind og sagde:

“I will not retire. No I’m world champion. You ended up as a commentator because you are not world champion.”

God fredag.