Κατανόηση του WOO Network: Έκθεση 3ου τριμήνου 2022

Woo Boi
The WOO Force Blog
Published in
7 min readOct 11, 2022

Θέματα, στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις από το τρίτο τρίμηνο του 2022

Το περασμένο τρίμηνο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ταραχώδες για όλες τις αγορές ρίσκου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Από τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους παγκοσμίως έως τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και τη συσταλτική δραστηριότητα των κεντρικών τραπεζών, τόσο οι μετοχές όσο και τα κρυπτοστοιχεία έχουν βιώσει ένα δύσκολο τρίμηνο. Κοιτάζοντας ευρύτερα στις αγορές συναλλάγματος, η λίρα Μεγάλης Βρετανίας και το ιαπωνικό γεν παρουσίασαν απότομη πτώση της αξίας τους σε σύγκριση με το δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αγορές ομολόγων έχουν ξεπουληθεί απότομα με υψηλότερες αποδόσεις που οδηγούνται από τις κεντρικές τράπεζες που αυξάνουν τα επιτόκια πολιτικής τους, καθώς και μειώνουν τους ισολογισμούς τους μέσω της Ποσοτικής Σύσφιξης. Επιπλέον, οι γεωπολιτικές εντάσεις που συνεχίζουν να κλιμακώνονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις ενέργειας στην Ευρώπη, συνέβαλαν σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αστάθεια στις αγορές κινδύνου.

Από την άλλη πλευρά, οι αγορές κρυπτονομισμάτων γνώρισαν μια πολύ ομαλή και επιτυχημένη συγχώνευση στο Ethereum τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η είδηση του Merge υποστήριξε κάπως θετικά το συναίσθημα στις αγορές, ιδιαίτερα για πρότζεκτς που σχετίζονται στενά όπως το Lido. Μια άλλη είδηση γύρω από την έννοια της Πραγματικής Απόδοσης εμφανίστηκε, με έμφαση στις βιώσιμες αποδόσεις και όχι στις αποδόσεις που βασίζονται κυρίως στη βραχυπρόθεσμη ζήτηση και σε συμβολικά κίνητρα. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια θετική τάση λόγω του ότι το WOO X και το WOOFi ακολουθούν μια κατεύθυνση βιώσιμων αποδόσεων, παρέχοντας ευκαιρίες θεσμικής απόδοσης στους χρήστες λιανικής.

Εστιάζοντας στο οικοσύστημα του WOO Network, οι φτωχές συνθήκες της αγοράς έχουν προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος και την ενίσχυση της κοινότητάς μας. Μέσω της συνετής διαχείρισης των επιχειρήσεων, το WOO Network έχει αποφύγει το πάγωμα σε προσλήψεις και τις μαζικές απολύσεις και έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση ομάδων με κορυφαίους κατασκευαστές και διαμορφωτές με κορυφαία εμπειρία στον κλάδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2022, η εστίαση στο WOO X παραμένει η βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας που σχετίζεται με τις συναλλαγές με απώτερο στόχο την παροχή ενός πραγματικά ανώτερου προϊόντος. Όσον αφορά το DeFi, το λανσάρισμα των θησαυροφυλακίων WOOFi Supercharger (BNB Chain και Avalanche) παρέχει στους καταθέτες απόδοση από μονόπλευρο staking μέσω της διευκόλυνσης των συναλλαγών στο WOOFi. Στα παρασκήνια, το WOO DEX αναπτύσσεται συνεχώς και στοχεύει να λανσάρει το βιβλίο εντολών DEX που βασίζεται στο πρωτόκολλο NEAR τον Οκτώβριο.

Ενημερώσεις WOO X

Ο στόχος για το εμβληματικό προϊόν WOO X το 3ο τρίμηνο ήταν να γίνει πιο έτοιμο για μαζική υιοθέτηση: εστίαση του ταλέντου της μηχανικής στη βελτίωση της διαδικασίας σύνδεσης και εγγραφής, προσθήκη νέων τύπων εντολών, όπως συρόμενες στάσεις, κέρδος και αποφυγή ζημιάς και περισσότερες ράμπες fiat. Το Q4 πιθανότατα θα ακολουθήσει το παράδειγμά του στις προσπάθειες να γίνει το WOO X μια από τις πιο αποτελεσματικές πλατφόρμες για συναλλαγές, επιτρέποντας στο WOO X να προσελκύει και να διατηρεί περισσότερους ενεργούς εμπόρους.

Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά άρχισαν να εμφανίζονται στο WOO X με κοινοποιήσιμες θέσεις PnL και την πρώτη εφαρμογή του leaderboard. Το leaderboard θα γίνει τελικά ένα βασικό κομμάτι των λειτουργιών κοινωνικών συναλλαγών, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγούνται στις κορυφαίες επιδόσεις μέσω μετρήσεων όπως το WOO Score και το Sharpe Ratio. Αυτές οι κατατάξεις έχουν σχεδιαστεί για να διαφοροποιούν τους ικανούς εμπόρους από τους πιο κερδοσκοπικούς συμμετέχοντες.

Το WOO X mobile βρίσκεται επίσης σε συνεχή κατάσταση βελτιστοποίησης, με πρόσθετη υποστήριξη για αγορές fiat σε κινητά, περισσότερες επιλογές συναλλαγών, ειδοποιήσεις εντολών για πληρωμές και δυνατότητα επεξεργασίας υπαρχουσών εντολών.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, το WOO X πρόσθεσε υποστήριξη για 9 αγορές spot και 17 αγορές perp, ανεβάζοντας το τρέχον σύνολο σε 109 αγορές spot και 68 για perps. Οι αναλήψεις, πριν από ένα χαμηλότερο όριο, ήταν επίσης αυτοματοποιημένες για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Ενημερώσεις WOOFi

Αυτό το τρίμηνο το WOOFi άνθησε, όχι μόνο αψηφώντας την πτωτική τάση της αγοράς για την επίτευξη ημερήσιου όγκου ρεκόρ 20,6 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και αγοράζοντας και αναδιανέμοντας ένα εκατομμύριο του WOO. Από ζωντανές ροές σε Layer3 Bounty και ακόμη και αποκλειστικά NFT, η λέξη του WOOFi συνεχίζει να εξαπλώνεται περαιτέρω στα βάθη του DeFi, με άλλα αξιοσημείωτα επιτεύγματα όπως:

  • Εισαγωγή στο DeFiLlama και κατατάχθηκε στο Νο. 1 με βάση την αποδοτικότητα κεφαλαίου σε 34 ανταγωνιστικά DEX
  • Το πρώτο Bounty με Layer3 ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 ώρες από 1000 χρήστες.
  • Τα θησαυροφυλάκια υπερσυμπιεστών κυκλοφόρησαν στο BNB Chain and Avalanche υποστηρίζοντας τα κέρδη μονής όψης BNB, USDT, AVAX και USDC συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων $+ TVL.
  • Ενσωματώσεις με αθροιστές 0x, συμπεριλαμβανομένων των Matcha, Zapper, Cow Swap και άλλων.
  • Περισσότεροι από 5000 θεατές έμαθαν για τα θησαυροφυλάκια WOOFi Supercharger σε μια ομιλία καινοτομίας BNB Chain με την ομάδα WOOFi.
  • Η ομάδα του WOOFi συζήτησε την ασφάλεια και τα μελλοντικά βήματα σε ένα AMA με το CertiK.
  • Το WOOFi’s School of Witchcraft and Wizardry κυκλοφόρησε 4 NFT που έχουν δει σχεδόν 8000 συνδυασμένες εξορύξεις.

Το WOO τόκεν

Όλα τα στατιστικά στοιχεία σε αυτήν την αναφορά είναι ακριβή από τις 6 Οκτωβρίου 2022.

Η κυκλοφορούσα προσφορά είναι 1,16 δις που αντιστοιχεί στο 39,2% της συνολικής προσφοράς των 2,96 δις. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο στα 165 εκατ. δολάρια περίπου.

Υπάρχουν περισσότερες από 28,3 χιλιάδες μοναδικές διευθύνσεις on-chain που εκτείνονται στα δίκτυα Ethereum, BNB Chain, Avalanche, Polygon, Fantom, NEAR, Aurora και HECO, σημειώνοντας αύξηση 6% από το προηγούμενο τρίμηνο. Το BNB Chain και το Ethereum κατέχουν το 41% ​​αυτών των διευθύνσεων αντίστοιχα, με τις διευθύνσεις Polygon να διπλασιάζουν σχεδόν το μερίδιό τους σε περίπου 8% του συνόλου. Αυτή η ανάπτυξη πιθανότατα καθοδηγείται από την επιτυχία των πρωτοβουλιών WOOFi on-chain, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας των θησαυροφυλακίων υπερσυμπιεστών και της κυκλοφορίας της σειράς NFT Wizards της σειράς WOOFi.

Staking

Πάνω από 468 εκατομμύρια μάρκες WOO πονταρίζονται επί του παρόντος σε πονταρίσματα λιανικής και θεσμικών στο WOO X και το WOOFi, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 30 εκατομμυρίων από το 2ο τρίμηνο. Στο WOOFi είναι staked 158 εκατομμύρια WOO, αύξηση 13% από το προηγούμενο τρίμηνο, με 48% στο BNB Chain και 35% στο Avalanche. Υπάρχουν 5.000 χρήστες λιανικής με τουλάχιστον 1.800 WOO staked στο WOO X.

Νομισματονομία

Η κυκλοφορούσα προσφορά αυξήθηκε κατά περίπου 90 εκατομμύρια WOO αυτό το τρίμηνο, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από την αναταξινόμηση του πορτοφολιού διαχείρισης ρευστότητας ως ξεκλειδωμένο. Τα μάρκες από αυτό το πορτοφόλι χρησιμοποιούνταν προηγουμένως ως εγγύηση για τη δημιουργία αγορών στο WOO X, αλλά επιστράφηκαν με την ολοκλήρωση της περιόδου του δανείου. Η κατοχύρωση των σπόρων θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την TGE. Μόνο 25m WOO έχουν απομείνει από τα αρχικά 250m, που αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,8% της προσφοράς.

Όσον αφορά τις καύσεις με WOO τόκενς, ο Ιούλιος έκαψε 3,6 εκατομμύρια, ο Αύγουστος ήταν 1,9 εκατομμύρια και ο Σεπτέμβριος ήταν 2,4 εκατομμύρια. Αυτές οι καύσεις έχουν κορυφωθεί σε 37,6 εκ. συνολικά. Οι καύσεις προέρχονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων του WOO X, των αντίστοιχων εκπτώσεων συναλλαγής για κέρδος για πελάτες από τις ανταμοιβές του οικοσυστήματος και των άμεσων αμερόληπτων χρεώσεων στο WOO X.

Απόκτηση ταλέντων και HR

Το WOO Network καλωσόρισε 28 νέα μέλη της ομάδας στο τρίτο τρίμηνο. Επί του παρόντος, 187 μέλη κατασκευάζουν το WOO Network με πλήρη απασχόληση. Η πλειονότητα των προσλήψεων έγινε από την ομάδα μηχανικών, νομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, με έναν νέο επικεφαλής του BD και τον επικεφαλής του HR να προσχωρούν εντός του τριμήνου. Προσβλέποντας στο μέλλον, η WOO Network σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα μηχανικών της με στόχο να κλείσει 30 θέσεις μέχρι το τέλος του επόμενου τριμήνου.

WOO DAO & Κοινότητα

Η κοινότητά μας και το WOO DAO παραμένουν ένα σταθερό συστατικό του οικοσυστήματος του WOO Network. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, υπήρξαν πολλά επιτεύγματα στο WOO DAO και στην κοινότητα, όπως:

  • Φιλοξενήθηκε η πρώτη τοπική εκδήλωση στο Λάγος που διοργανώθηκε από μέλη της WOO Force στη Νιγηρία με περισσότερα από 400 άτομα παρόντα
  • Βοήθησε στην υιοθέτηση του WOO τόκεν στο οικοσύστημα NEAR παρέχοντας κίνητρα στο ζευγάρι WOO/NEAR στο Ref Finance με το WIP#13 και σε συνεργασία με τον Burrow για να επιτρέψει στους κατόχους WOO τόκενς να δανειστούν έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων
  • Έκδοση επιχορήγησης στο μέλος της κοινότητας TheThreeWords για την κατασκευή του woostats.io, το οποίο παρακολουθεί το θησαυροφυλάκιο του WOO DAO
  • Ενισχυμένη ρευστότητα WOO στην αλυσίδα BNB με τη συνεργασία Biswap και μια εκστρατεία co-marketing για την αύξηση της ευαισθητοποίησης επίσης
  • Επέκτεινε τη συνεργασία με την Thetanuts για να συμπεριλάβει περισσότερες τιμές απεργίας και λήξεις ανά δύο εβδομάδες
  • Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες κλήσεις κοινότητας DAO με διάφορους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων ομιλητών από το Avalanche, το NEAR, το Stargate και το dAMM Finance

Το WOO Force αναπτύχθηκε με ακριβώς 50 νέους αιτούντες το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο σε 67 ενεργά μέλη του WOO Force σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο. Συγκέντρωσαν περίπου $9.300 σε bounties και βοήθησαν στη διαχείριση 16 περιφερειακών διαδικτυακών κοινοτήτων.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις συναρπαστικές εξελίξεις του WOO Network!

Το παραπάνω περιεχόμενο δεν αποτελεί ούτε σύσταση για επενδυτικές και εμπορικές στρατηγικές ούτε αποτελεί προσφορά, πρόσκληση ή σύσταση οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας. Το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς κοινής χρήσης. Όποιος λαμβάνει ή αλλάζει την επενδυτική απόφαση με βάση το περιεχόμενο αναλαμβάνει μόνος του το αποτέλεσμα ή την απώλεια.

--

--

Woo Boi
The WOO Force Blog

Swim in an ocean of peace, code, sunsets and charts