Het leven van een systeembeheerder: onmisbare alleskunners!

Bij ons zijn de systeembeheerders alleswetende alleskunners die de technische basis leggen en beheren, ons redden van storingen en ons alles leren over de (on)mogelijkheden als het gaat om techniek. Geen probleem is ze te complex. Maar hoe ziet hun dag er eigenlijk uit? We nemen je even mee! En als je enthousiast bent: we hebben nog een vacature ;).

9:00 uur

Je zet eerst je werkstation aan, maar daarna heb je toch echt cafeïne nodig. Nog voor je cappuccino klaar is heb je de eerste vragen al gehad. Je zet deze ad-hoc werkzaamheden om in tickets die je later vandaag uit gaat voeren.

Helaas is er plots een storing, maar een systeembeheer zou geen systeembeheer zijn als dat niet snel opgelost is. Snel schakelen tussen klanten en leveranciers zorgt ervoor dat alles snel weer werkt zoals het hoort.

9:15 uur

Na het verwerken van de eerste vragen, zoals enkele spoed DNS-, netwerk- en serveraanpassingen, neem je de werkzaamheden door die voor deze dag belangrijk zijn. Taken worden verdeeld over de week en afgestemd met collega’s. Eventuele storingen of onderhoudswindows stem je af met je directe collega’s. Je controleert alle aspecten zoals back-up en monitoring: een algehele health check.

10:30 uur

Het loket is geopend! Nou ja, niet letterlijk een loket, maar elke dag is er op dit tijdstip voor collega’s ruimte om vragen stellen over interne zaken. Ook vragen die gerelateerd zijn aan het inrichten en/of configureren van klantsystemen komen langs Daarnaast houd je je bezig met de geplande werkzaamheden. Je zorgt lekker zelf voor je eigen planning en taakverdeling.

11:30 uur

Alle werkzaamheden, gepland en ad-hoc, zijn inzichtelijk (voor nu, je weet maar nooit wat er nog komt). Het loket is gesloten, maar tóch komen er verzoeken binnen. Je categoriseert ze, afhankelijk van de prioriteit. Daarna schuif je aan bij een scrumteam om ze ondersteuning te bieden.

12:30 uur

Tech lunch! Van de laatste console games tot hardware/gadgets: alles wordt besproken tussen de broodjes door. Zo nu en dan komen er zelfs andere onderwerpen aan bod ;).

13:00 uur

Volgens planning dien je een volledig hosted omgeving in te richten en te configureren. Zaken als DNS record’s, migraties en afhankelijkheden overleg je met de delivery managers, consultans of developers én rechtstreeks met de klant. Bij het inrichten van omgeving zorg je voor de juiste tooling en configuratie. Standaard configuraties worden toegepast als in Backup en Monitoring. Maatwerk voor monitoring configureer je vervolgens in Icinga, zodat ook binnen en buiten kantoortijden de juiste notificaties worden verstuurd.

14:30 uur

Het “loket” is wederom geopend. Eerdere ingeschoten verzoeken behandel je zo snel mogelijk. Natuurlijk komen er ook weer nieuwe vragen bij.

15:30 uur

Je controleert de rest van je to-dolijst. De meeste primaire taken zijn nu uitgevoerd. Je rondt de laatste dingen die vandaag op de planning staan af en kijkt naar morgen. Tenslotte maak je een overdracht voor je collega’s die de spoeddienst draaien, want theFactor.e staat 24/7 klaar voor klanten en monitoren dus zorgvuldig de performance van de websites, applicaties en ontwikkelomgevingen.

17:30 uur — …

De dag zit er bijna op. Je collega’s nemen het zo van je over. Je controleert de laatste dingen, en je zorgt ervoor dat alle onderhoudswerkzaamheden volgens planning verlopen. Alles is klaar voor morgen: weer een volle dag vol multitasken en snel schakelen. Je kletst nog wat met collega’s en gaat lekker naar huis. Tot morgen!

Iets voor jou?

Houd jij van volle, drukke dagen waarin je je vaste taken moet combineren met allerlei andere dingen die je op je bord krijgt? Vind jij het geweldig om die onmisbare schakel te zijn die er voor zorgt dat alles werkt zoals het hoort, zowel voor klanten als je collega’s? Dan komt dat goed uit, want we hebben er een nodig! Check hier onze vacature.

Like what you read? Give theFactor.e a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.