Utveckling en naturlig del av verksamheten

När det är lite stressigt eller för mycket att göra brukar det första vi prioriterar bort vara utveckling eller nytänkande. För en verksamhet som har svårt med produktiviteten är brist på utveckling ett språng mot avveckling. Det är ju utvecklingen som gör att situationen kan bli dräglig igen.

Hälso- och sjukvården kämpar med större behov än mängden tillskjutna resurser. De går på knäna. Då är inte lösningen att skotta in mer pengar i verksamheten. För då lägger vi skattepengar på att göra som vi gjorde igår. Pengarna i sig ger inte utrymme för utveckling. Det behövs tid för utveckling.

Vi ser idag att forskning i hälso- och sjukvårdens verksamhet är mer nice to have än något som är nödvändigt för att kunna ge patienter den bästa möjliga servicen. Väljer vi att prioritera bort forskning, så väljer vi bort innovation — och i förlängningen urholkar vi verksamheten. Vi går åt fel håll.

Därför önskar jag se att nästa gång det känns lite stressigt eller för mycket att göra så ska vi bestämma oss för att prioritera att göra annorlunda — att göra nytt. Först då har vi en chans att göra den skillnad som behövs.

Tveka inte att fortsätta diskutera med min Chatbot >>

För fler artikar och insikter följ mig på Facebook och/eller Linkedin