Alles wat je over Tixl moet weten!

Tixl Organization
Jun 2 · 9 min read

This article was translated by our community. If you have any considerations or suggestions for improvement, please contact our team here.

Het in Hamburg, Duitsland gevestigde Tixl gGmbH ontwikkelt een krachtig blockchain-netwerk dat specifiek is afgestemd op gedecentraliseerde financiële oplossingen (DeFi), online betalingen, bankieren en elke vorm van gedecentraliseerde gegevensoverdracht (Internet 3.0).

Wat betekent dat? En waarom zou Tixl de wereld van cryptocurrencies kunnen veranderen?

Dit artikel is bewust zo geschreven dat het ook door crypto-beginners te begrijpen is. Het legt de belangrijkste kenmerken van Tixl uit en hoe je eenvoudig kunt investeren in TXL (Tixl’s eigen cryptovaluta).

Inhoudsopgave

  1. Tixl uitgelegd voor niet-crypto-experts/beginners
  2. Expert en mediaberichten over Tixl
  3. De eenvoudigste manier om in TXL te investeren (met screenshots)
  4. Tixl op social media

1. Tixl uitgelegd voor niet-crypto-experts/beginners

Cryptocurrency-transacties vereisen een blockchain-netwerk waarop transacties worden ‘uitgevoerd’ en opgeslagen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende en aparte netwerken. Bitcoin heeft zijn eigen netwerk met transacties die meer dan $20 kunnen kosten en een zeer lage transactiesnelheid hebben. Ethereum (de op een na grootste cryptocurrency) heeft ook een eigen netwerk — met transacties die sneller verlopen als je bereid bent hoge transactiekosten te betalen (vaak meer dan $ 20, wat kan oplopen tot een paar honderd dollar bij hoge transactievolumes). Er zijn ook veel andere zogenaamde Layer-1 netwerken. Op dit moment is het niet mogelijk om een cryptocurrency (of token/munt) van het ene netwerk naar het andere te sturen zonder een bridge te gebruiken.

Tixl heeft een krachtig “Autobahn-netwerk” gebouwd om token- en gegevenstransacties tussen alle netwerken onmiddellijk en tegen minimale kosten uit te voeren. Het doel is om elke token en alle gegevens op zijn Autobahn-netwerk te hebben. Zodra een netwerk wordt ondersteund, kunnen de tokens en gegevens voor alles worden gebruikt en kunnen ze communiceren met alle tokens en gegevens van andere verbonden netwerken. Kortom, dit betekent dat u alles op één plek tegelijk kunt doen en dat u geen “brug” hoeft te gebruiken tussen verschillende netwerken. Je hebt direct toegang tot cryptocurrencies (wat een vereiste is voor dagelijks gebruik) en je kunt enorme hoeveelheden geld besparen vanwege de minimale kosten!

Zodra de ontwikkeling van het Autobahn-netwerk is voltooid, kan elke ontwikkelaar zijn interoperabele Smart Contracts (SC’s) gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen voor alle soorten DeFi-, bank-, betalings- of internetoplossingen.

Een prominent voorbeeld van zo’n app is een “Decentralised Exchange” (DEX), maar zonder de beperkingen van bestaande DEX’s die meestal maar op één netwerk zijn aangesloten. Een DEX gebouwd op het Autobahn Network profiteert van volledig interoperabele liquiditeitspools en realtime transacties tegen minimale kosten.

Het eerste product dat al gebruik maakt van het Autobahn-netwerk is de eerste versie van de Tixl-wallet. Met deze wallet kunnen we alvast aantonen dat de techniek werkt. Binnen de Tixl-wallet kunt u BTC-, ETH- en ERC20-tokens onmiddellijk heen en weer sturen met kosten die momenteel nul zijn (en in de toekomst slechts tot een maximum van slechts centen zullen groeien).

Aangezien Tixl vanaf het begin een compleet interoperabel ecosysteem ontwikkelt, is het belangrijk om te benadrukken dat Tixl een langetermijnproject is (de crypto-, DeFi- en internetwereld kan niet in een paar weken ten goede worden veranderd).

Tixl’s eigen token heet “TXL”.

U kunt meer informatie vinden op onze website.

2. Expert en mediaberichten over Tixl

Sinds onze start in 2019 is Tixl geanalyseerd door zowel gerenommeerde experts uit de branche en mediakanalen. Hieronder staan enkele hoogtepunten uit verschillende landen en gerespecteerde commentatoren.

3. De eenvoudigste manier om in Tixl te investeren (met screenshots)

In dit gedeelte vindt u een eenvoudige 3-stappengids over hoe u in de TXL-token kunt investeren.

3.1. Koop BUSD & BNB op je favoriete cryptobeurs

Om TXL te kopen, moet je eerst naar een cryptobeurs gaan (bijvoorbeeld Binance) die Binance Smart Chain BEP20-tokens ondersteunt. Daar koop je de volgende twee cryptocurrencies: BUSD (BEP20) en BNB (BEP20). Het bedrag dat u wilt investeren in TXL is het overeenkomstige bedrag dat u nodig heeft in BUSD (BEP20). Voor de tweede valuta, BNB (BEP20), heb je maar een klein bedrag nodig, omdat dit niet wordt gebruikt om te investeren, maar alleen om de lage transactiekosten te dekken bij het handelen op PancakeSwap (hieronder in detail beschreven). Transacties op PancakeSwap kosten ongeveer $0,1 — $2,0 en worden betaald in BNB (BEP20). We raden aan om $10 — $50 aan BNB (BEP20) te kopen om er zeker van te zijn dat u genoeg heeft om de kosten voor een paar koop- en verkooptransacties te dekken.

3.2. TrustWallet op je telefoon installeren (of gebruik MetaMask)

Opmerking: in dit voorbeeld wordt TrustWallet gebruikt. Gevorderde gebruikers kunnen MetaMask gebruiken (een handleiding over het instellen van MetaMask voor Binance Smart Chain vind u hier (EN))!

3.2.1 Download de TrustWallet app op je telefoon

3.2.2 Voltooi de registratie

BELANGRIJK: Wallets werken niet met uw naam, e-mailadres of wachtwoorden. Het enige dat u krijgt is een openbaar adres (om cryptocurrencies te ontvangen) en een zogenaamde “private key” of “passphrase (wachtwoordzin)” (meestal een combinatie van 12, 18 of 24 woorden). De combinatie van woorden die u te zien krijgt is als uw wachtwoord en uw eigen sleutel om toegang te krijgen tot uw cryptocurrencies in uw wallet. Als je dit (of de combinatie van deze woorden) verliest, is er geen andere manier om weer toegang te krijgen tot je cryptocurrencies. Zelfs als iemand anders ooit toegang krijgt tot deze wachtwoordzin, loopt u het risico het volledige bedrag van uw cryptocurrencies in die portemonnee te verliezen. De eigenaar van die woorden kan doen wat hij/zij wil met de cryptocurrencies in de portemonnee, overal ter wereld, op elk moment.

BELANGRIJK: Er zijn veel oplichters in chatrooms die zullen proberen u ertoe te brengen uw wachtwoord / wachtwoordzin vrij te geven of uw portemonnee te verbinden met een website. Doe dit NOOIT — hoe reëel hun hulpaanbod ook klinkt. Veel van deze oplichters doen zich voor als de legitieme moderators van de chats. Laat u niet misleiden — moderators zullen NOOIT om uw wachtwoordzin vragen of om verbinding te maken met een website.

3.2.3 Zodra uw wallet actief is, gaat u naar het pictogram in de rechterbovenhoek van de TrustWallet-app om de cryptocurrencies toe te voegen die u in uw portemonneelijst wilt weergeven. Zoek in ons geval naar BNB en voeg “BNB Smart Chain (BEP20)” toe aan uw lijst (er is ook de “standaard” BNB, maar u wilt de “Smart Chain” of BEP20). Zoek bovendien naar BUSD en voeg “Binance USD (BEP20)” toe aan uw lijst (nogmaals, er is een alternatieve BUSD, maar u wilt de BUSD voor BEP20). En tot slot, zoek naar TXL BEP20 (nee, niet TXL ERC20; het moet BEP20 zijn). Als u het niet kunt vinden, klikt u op “Voeg Aangepaste token toe” en vult u het volgende in:

  • Netwerk: Smart Chain
  • Contract Adres: 0x1FFD0b47127fdd4097E54521C9E2c7f0D66AafC5
  • Naam: Tixl Token
  • Symbol: TXL
  • Decimals: 18

3.2.4. Zodra uw cryptocurrencies in uw portemonnee worden weergegeven (in dit stadium, met een saldo van $0,00), klikt u op een van hen. U ziet een knop “Verzenden” en een knop “Ontvangen”.

3.2.5. Voor alle cryptocurrencies (BNB, BUSD en TXL) kunt u op “Ontvangen” klikken om uw persoonlijke walletadres te zien. In ons voorbeeld hebben ze hetzelfde adres, want ze staan allemaal op Binance Smart Chain (BEP20).

BELANGRIJK: stuur NOOIT andere niet-Smart-Chain cryptocurrencies naar het adres dat u ziet! Je raakt ze kwijt! Controleer altijd of ze BEP20 zijn.

U ziet een knop “Kopiëren”. Hiermee wordt uw openbare adres gekopieerd, zodat u het kunt plakken waar u het nodig hebt (BELANGRIJK: TYPE HET ADRES NOOIT — gebruik altijd de functie “kopiëren/plakken”. De kans dat u één teken verkeerd typt is te groot als u het uittypt — elke wallet zou u de optie moeten geven om te “kopiëren” wanneer u op “ontvangen” klikt op het Wallet-adres. Als er slechts één teken fout is in een verzendtransactie, gaan uw cryptocurrencies verloren, en dit gebeurt vaak!) Als u het adres nodig heeft op een ander apparaat, “kopieer” het adres en stuur het naar jezelf via e-mail of messenger. Beschouw het wallet-adres als een bankrekeningnummer — niemand kan geld van uw rekening halen als ze alleen het rekeningnummer hebben, het is de wachtwoordzin die u voor uzelf/geheim moet houden.

Nadat u het “ontvangst”-adres hebt gekopieerd, gebruikt u dit adres om uw BNB (BEP20) en BUSD (BEP20) van uw voorkeursbeurs (bijv. Binance) naar uw TrustWallet (of MetaMask) over te zetten. Om dit te doen, voert u een crypto-“opname” uit (in tegenstelling tot Fiat-opname) in uw beurs. Kies vervolgens BNB (BEP20) en BUSD (BEP20), apart. U krijgt een formulier te zien om het adres in te voeren waarnaar u ze wilt verzenden / opnemen. Hier moet je je BNB (BEP20) adres en BUSD (BEP20) van TrustWallet (of MetaMask) plakken. In dit stadium moet u ook het bedrag invoeren dat u wilt verzenden/opnemen en een “Overdrachtsnetwerk” kiezen. Bij het kiezen van het “Overdrachtsnetwerk” is het belangrijk om het BEP20 (Binance Smart Chain) netwerk te selecteren (kies niet voor ERC20 of een ander netwerk!). Elke overdracht kost meestal een klein bedrag op de blockchain.

3.3. Koop Tixl’s TXL Token

Ga op je computer (en niet je telefoon) naar deze Pancakeswap-Link en bevestig de pop-up met de tekst “Token Imported”.

In de rechterbovenhoek van PancakeSwap klikt u nu op “Connect”. De volgende opties verschijnen dan:

Hier klik je op “Wallet Connect” (niet op TrustWallet klikken!). Als u MetaMask gebruikt, kunt u op “MetaMask” klikken in plaats van “Wallet Connect”. Open vervolgens de TrustWallet App op je telefoon, klik op “Instellingen” en “WalletConnect” om de QR-code te scannen. Klik op “Bevestigen” (klik niet op “Annuleren” op uw telefoon nadat u dit hebt gedaan — laat deze pagina gewoon openstaan tijdens uw transactie; u heeft hem opnieuw nodig). U bent nu verbonden en klaar om uw cryptocurrencies te gebruiken voor het ruilen (wat gelijk staat aan het handelen) van BUSD tegen TXL.

Wijzig in het bovenste gedeelte “From” naar “BUSD” (niet BNB!). Uw TrustWallet- (of MetaMask)-bedrag van de BUSD die u op uw voorkeursexchange (bijv. Binance) heeft gekocht, moet worden weergegeven als “Balance”. Selecteer onderaan in het gedeelte “To”, “TXL”. Typ nu het bedrag aan BUSD dat u wilt ruilen voor TXL. Als u al uw BUSD wilt verhandelen, klikt u eenvoudig op “MAX”.

Zodra alles is ingevoerd, kunt u de swap/trade starten. Tijdens de ruil moet u mogelijk 2 keer bevestigen (een transactie ‘Goedkeuren’ en een transactie ‘Swap’). De bevestigingen gebeuren op je telefoon in de TrustWallet App (of in MetaMask). Zorg er dus voor dat je je mobiele telefoon (of MetaMask) tijdens het hele proces open hebt staan.

Het resultaat van de ruil is: De gedecentraliseerde exchange haalt uw BUSD uit uw TrustWallet (of MetaMask), ruilt ze in voor TXL en plaatst de TXL in uw TrustWallet (of MetaMask).

Na de transactie kunt u de verbinding opzeggen in uw TrustWallet App (of MetaMask). Nu bent u klaar en ziet u dat uw BUSD- en BNB-saldo is gedaald (BNB vanwege de minimale transactiekosten die in BNB worden betaald) en uw TXL-saldo is gestegen.

Ter info: de terugweg werkt precies hetzelfde. Ga gewoon door elke stap in de tegenovergestelde richting.

Tixl

Interoperable Smart Contracts & dApps Network. $TXL

Tixl

Tixl builds a single high-performance network for a new era of DeFi, payments & banking. At the core is the interoperable layer 1 Autobahn Network with instant & minimal-fee-transactions for any transfer of data, not just digital assets or tokens. Made in Germany. $TXL.

Tixl Organization

Written by

Interoperable Smart Contracts & dApps Network

Tixl

Tixl builds a single high-performance network for a new era of DeFi, payments & banking. At the core is the interoperable layer 1 Autobahn Network with instant & minimal-fee-transactions for any transfer of data, not just digital assets or tokens. Made in Germany. $TXL.

Medium is an open platform where 170 million readers come to find insightful and dynamic thinking. Here, expert and undiscovered voices alike dive into the heart of any topic and bring new ideas to the surface. Learn more

Follow the writers, publications, and topics that matter to you, and you’ll see them on your homepage and in your inbox. Explore

If you have a story to tell, knowledge to share, or a perspective to offer — welcome home. It’s easy and free to post your thinking on any topic. Write on Medium

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store