Phocuswright 2016 — Battleground

Los Angeles, USA

Dit is het live verslag van de Phocuswright Battleground, editie 2016. Uit honderd kandidaten werden 24 start-ups geselecteerd die hier mogen pitchen voor een vak- en publieksjury. Een presentatie van zes minuten en daarna een spervuur van vragen gedurende drie minuten. Onze eigen favorieten hebben we voorzien van een 👍 icoontje.

WhereFor Business

Met deze app kunnen medewerkers eenvoudiger en goedkoper een zakentrip boeken. Je mailbox en agenda worden in de gaten gehouden, waarna WhereFor Business automatisch voorstellen doet voor een vlucht of hotelverblijf als dat nodig blijkt. De app geeft meteen ook goedkopere alternatieven weer, zoals een andere datum. En houdt eveneens rekening met de policy van het bedrijf, zoals economy en geen business of een bepaalde voorkeur voor een hotelketen.

MobyTrip

Deze start-up heeft een white label tripplanner ontwikkeld voor reisagenten, touroperators en hotels. De planner laat toe om je dag in te delen met activiteiten, tours, hotelovernachtingen, enz. Je kan je reisplannen met vrienden delen en vragen om die aan te vullen met hun voorkeuren of tips. MobyTrip duidt alles netjes aan op een kaart die ook offline geraadpleegd kan worden.

Bellhop 👍

Bellhop probeert een antwoord te bieden aan het veelvoud van apps die op onze smartphone staan. De start-up combineert tal van apps in één, zoals shows, tours, food, reservaties, uber, enz. De concierge app van Bellhop vervangt het allemaal en werkt als een soort meta-app. Reserveren gebeurt direct via Bellhop die met een API elk order doorstuurt naar partners zoals Uber, Viator, Delivery, ... en daar een commissie voor ontvangt.

TripDerby

Een zoekmachine voor reizen is niets bijzonders, behalve dat de dienst voorbehouden is voor abonnes die daar $29 per maand voor betalen. De site telt momenteel 3.000 actieve gebruikers. Omdat hotelprijzen achter een “paywall” staan, zijn die tarieven vaak lager dan elders. De site neemt geen commissie op reserveringen en ook die besparing komt ten goede aan de betalende gebruikers van de site. Dankzij het ledenmodel kan TripDerby ook een goed profiel van haar gebruikers maken en op die manier betere zoekresultaten presenteren. (Noot: tijdens de pauze sprak ik met de oprichter van de website die toegaf dat de 3.000 gebruikers eigenlijk beta-testers zijn die niet betalen voor de dienst).

MetaPlanner

Deze start-up richt zich op KMO’s. Een vliegticket boeken, een goedgelegen hotel vinden, uitzoeken hoe je van het vliegveld naar je hotel geraakt, eventueel een auto huren, … MetaPlanner integreert het allemaal als een soort slimme reiskalender. De site zoekt niet enkel alle reiscomponenten op, maar laat je toe om ook alles in één muisklik te boeken.

Chatnbook 👍

De app van Chatnbook lijkt een beetje op Tinder. Een zoekopdracht leidt tot hotelfiches die je naar links of rechts kan “swipen” als je een hotel leuk of niet leuk vindt. Van de hotels die je bewaart, kan je direct met het hotel chatten, concrete vragen stellen of een persoonlijke prijsofferte ontvangen. Boeken kan direct binnen de app. Hotels betalen geen commissie, maar wel een maandelijks abonnement voor het gebruik van de chatapplicatie.

Paradise Seeker

Paradise Seeker noemt zichzelf de Michelingids van luxueuze strandhotels in de wereld. Geen jungle van beoordelingen, maar het advies van experts. En aangezien het weer van groot belang is voor een strandvakantie, omvat de website ook een uitgebreide zoekfunctie met het weer als basis. De website rekent een commissie van 10% aan de deelnemende hotels en diende op het moment van de pitch nog live te gaan.

Tournet

Dit social network voor reizen wil een marktplaats zijn waar aanbieders (touroperators, reisagenten, DMO’s, hotels, toeristische diensten, …) kunnen reageren op concrete vragen van reizigers. Ze kunnen informatie en prijzen doorsturen in een soort forum. Maar ook andere reizigers kunnen reageren en tips aanreiken.

TripGrid 👍

TripGrid biedt een oplossing voor teams die vaak reisgerelateerde informatie met elkaar moeten delen. Van kaarten tot kalenders, van documenten tot reserveringen. Alle informatie wordt verzameld op één centrale, overzichtelijke en deelbare plek. Bedrijven betalen $10 per maand per gebruiker.

30K 👍

30K is een zoekmachine voor vluchten, maar bijzonder is dat je frequent flyer voordelen mee zijn opgenomen in de resultaten: hoeveel airmiles je nodig hebt om een vlucht te boeken of te upgraden, of je toegang hebt tot lounges, hoeveel airmiles je zal verdienen bij het boeken van een vlucht, … Vooral wie lid is van verschillende getrouwheidsprogramma’s kan op die manier bijzonder handig zoeken en vergelijken tussen de maatschappijen.

Waynout

Deze start-up richt zich niet tot de eindconsument, maar biedt toeristische spelers een slimme API (of een white label applicatie) aan met alle mogelijke grondvervoer. Door-to-door vervoer inclusief treintickets en gedeelde auto’s zoals BlaBlaCar. Sterkte van het hele verhaal is de “single click” aankoop van een vervoersticket, zodat de eindconsument niet zelf alle delen van z’n reis dient aan te schaffen.

PlanChat

De reissector is voor een groot stuk gebouwd rond individuele of gezinstrips, maar vergeet vaak dat millennials ontzettend graag met vrienden of in groep reizen. De chatapplicatie van PlanChat maakt het mogelijk om elk detail van een reis te bespreken met vrienden, te boeken en achteraf ook herinneringen te delen.

MyGuestbook

MyGuestbook is een digitale variant op het informatieboek dat verhuurders van een vakantiehuis vaak aanbieden (met uitleg over de woning, het gebruik van apparaten, huisregels, bezienswaardigheden in de regio, enz). Het digitale boek kan extra inkomsten genereren voor de huiseigenaar, bijvoorbeeld als gasten een ticket voor een pretpark aankopen. De site bevat ook een berichtensysteem waarmee de huurder direct contact kan opnemen met de huiseigenaar met vragen of problemen.

Custom Travel Clubs

Deze soort reisclub is een B2B aanbieder voor bedrijven die extra voordelen aan hun medewerkers of klanten willen aanbieden. Die voordelen kunnen bestaan uit exclusieve hotelprijzen voor leden, kortingen in restaurants en winkels, een personal assistant die afspraken kan regelen, een 24/7 bijstand van een reisagent, beheer van al je reisdocumenten, toegang tot lounges op luchthavens, upgrades, enz. Klanten betalen een eenmalige bijdrage bij hun aanmelding plus een maandelijks abonnement. De club verdient zelf geen commissie aan de verkoop van reizen of extra’s.

Airmule 👍

“Sell your luggage space” luidt de baseline van Airmule. Wie plaats over heeft in z’n reiskoffer kan dat via de app laten weten. De reiziger neemt (verzekerd en veilig) een pakje mee naar z’n bestemming en verdient daar iets extra mee. Sneller en goedkoper dan een koerierbedrijf, claimt Airmule. En het laat de reiziger toe om een deel van zijn vliegticket terug te verdienen.

Stride Travel

Deze start-up richt zicht tot babyboomers, een generatie die veelvuldig op reis gaat en ook graag online een reis boekt. De marktplaats van Stride brengt een overzicht van concrete aanbiedingen van meer dan 50 partners. Opvallend: de gemiddelde reissom via de website bedraagt $ 9.000 per boeking, waarop Stride tussen de 10 en 30% commissie ontvangt.

Trip Republic 👍

Vluchten, hotels en bezienswaardigheden zoeken en boeken, dat is wat (alweer een tripplanner) Trip Republic doet. Of boek een standaardpakket dat Trip Republic heeft samengesteld en aanbiedt. De klemtoon van de website en app ligt vooral op het visuele en inspirerende. De start-up won de Travel Disruptor Award van Travel Technology Europe 2016.

Travel Appeal 👍

Travel Appeal indexeert een berg data, gaande van restaurant- en hotelbeoordelingen tot sociale media likes en commentaren. De data wordt slim verwerkt en in mensentaal weergegeven in een dashboard voor klanten zoals hotels, musea en toeristische diensten. Travel Appeal wordt op basis van een abonnement aangeboden.

Beyond Pricing 👍

De markt van huizenverhuur is gigantisch. De groei is groter dan de hotelsector, wat voor een groot deel te danken is aan het succes van Airbnb en HomeAway. Ondanks die groei, ligt de sector nog mijlenver achter op hotels en airlines als het op een slim “revenue management” aankomt. Beyond Pricing beweert dat hun klanten makkelijk tot 40% meer inkomsten kunnen halen door de verhuurprijzen te optimaliseren. Die optimalisatie gebeurt aan de hand van de bezettingsgraad in de regio van zowel woningen als hotels, prijzen van andere woningen, etc. De geoptimaliseerde prijzen worden automatisch aangepast op alle boekingssites waar de woning wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld Booking en Airbnb.

Switch.cm

Deze start-up zegt een antwoord te hebben op de “paradox of choice” (hoe meer keuze je biedt, hoe moeilijker het wordt voor de klant). Het bedrijf optimaliseert API’s voor hotels en verzorgt een directe link tussen het PMS-systeem van een hotel en de OTA. Geen ruis en geen data die mogelijk verloren gaat bij andere technologiepartijen als tussenpartij. Door een slimmer algoritme kunnen hotelprijzen geoptimaliseerd worden en dat leidt makkelijk tot 1 à 2% aan meerinkomsten.

Allpoints

Amper tien procent van de hotels biedt een getrouwheidsprogramma aan. Onafhankelijke hotels willen graag meer directe boekingen en dat kan via loyalty gestimuleerd worden. Allpoints is een puntenprogramma waar zowel hotels als eindconsumenten zich kunnen op inschrijven. Hotels betalen een maandelijks abonnement en een klein percentage als punten worden ingeruild door een hotelgast.

Journy 👍

Journy is een virtuele concierge die je reis van a tot z kan regelen. Voor een bedrag van $15 per dag kan je beroep doen op de kennis en ervaring van Journy. Achter de website steekt technologie die een reisplan automatisch personaliseert met de voorkeuren van de klant, maar dat wordt aangevuld met handgekozen tips van local insiders, zoals chefs, bloggers, enz. Als klant krijg je een overzichtelijk reisplan met alle tips geïntegreerd. De start-up wordt geleid door drie vrouwen die hun sporen in de tech-industrie hebben verdiend. Hun app prijkt ondertussen in de top 10.

Packify

Voor (bijna) elk hotel is het genereren van meer directe boekingen een prioriteit. Packify helpt hotels om hun aanbod beter te presenteren op de eigen hotelsite. Dat gebeurt door een klein stukje code aan de website toe te voegen, waarmee een aangepast boekingsscherm kan worden getoond. Een scherm dat zeer visueel en gebruiksvriendelijk is opgevat. Daarnaast kan het hotel ook makkelijker extra’s aanbieden op het moment van reservering, zoals een wellnessbezoek, een fles wijn op de kamer, een restaurantbezoek, een museumticket, enz.

PK Fare

Deze start-up aggregeert de data van 400 airlines en 400.000 hotels. Het werkt daarvoor samen met Amadeus, Sabre, Travelport, enz. Reisaanbieders die samenwerken met PK Fare hoeven maar één API te implementeren en beschikken op die manier steeds over een compleet overzicht van het aanbod en de prijzen. Een meta-GDS.


De drie early stage start-ups die van de jury een plaats krijgen op het grote podium van de Phocuswright Innovation Summit in L.A. zijn Travelmule, Beyond Pricing en Stride Travel.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.