Hvordan gå fra 0 til 100k Eurobonuspoeng på 12 måneder [Oppdatert 2019]

Dette er en kort oppsummering av min tilnærming til oppsamling av Eurobonuspoeng.

Hans Christian Berge
Travelbox
9 min readAug 16, 2016

--

Disclaimer. Poengene det er snakk om i denne artikkelen er Ekstrapoeng, ikke Grunnpoeng.

Det finnes mange måter å samle opp EB poeng på. Noen er så heldige å kunne reise mye på dyre flybilletter for arbeidsgivers regning, og dermed raskt akkumulere store mengder poeng på kort tid. Andre må være litt mer strategisk, og gjerne bruke andre metoder for å få de poengene som trengs for å gjennomføre drømmeturen til et eksotisk reisemål.

Jeg kommer til å ta for meg de enkleste stegene man kan ta for å starte opptjening av poeng - kredittkort, Trumf, leiebil og flyvninger. Får man dette på plass, er man garantert poeng rimelig kjapt.

Kredittkort

Det enkleste å komme igang med er kredittkort. Jeg bruker to kort, American Express Eurobonus Elite og SAS Eurobonus Mastercard.

American Express kortet gir 20 poeng per 100,- kr i omsetning, noe som tilsier at dersom man kan trekke 20.000,- per måned gjennom kortet, så sitter man igjen med 4000 EB poeng.

SAS Mastercard Premium gir 15 poeng per 100,- kr i omsetning, altså litt mindre enn det AmEx gir. Kortet aksepteres derimot så og si overalt, noe som gjør at kortene utfyller hverandre svært bra. Man kan også ha to kort som går på samme konto, noe som gjør kortet til det perfekte husholdningskortet for ham og henne.

American Express Elite gir ved 150.000,- kroner i årlig omsetning ut det de kaller en Companion Ticket. Dette betyr at man kan booke seg en bonusreise på poeng til valgfri destinasjon og i valgfri klasse, og motta én ekstra billett uten kostnad. Dette muliggjør for eksempel en reise i førsteklasse til Asia for to personer til 225.000 poeng. Normal poengpris for denne reisen er 225.000 poeng per person. Dette er rent gull!

Amex Elite gir deg i tillegg enda en Companion Ticket dersom din omsetning overstiger 300.000,- kroner per kalenderår. Perfekt for familier med to barn, og hvor omsetningen enten i jobbsammenheng eller privat er høy.

DNB tilbyr også Eurobonuspoeng i tilknytning til sine Mastercard. Om man er SAGA-kunde kan man for 1200,- kr per år få 20 EB poeng per 100,- kr i omsetning. Men jeg anbefaler i utgangspunktet å forholde seg til kun to kort av gangen, ett Amex og ett Mastercard.

Trumf

Her er det magien kan ligge i poengopptjening!
Trumf er i utgangspunktet cashback man opptjener ved å handle på Norgesgruppens butikker (Meny, Kiwi, Joker etc) — men poengene man opptjener på denne måten stiger ulidelig tregt.

En generell huskeregel er at 1 Trumfkrone = 13 Eurobonuspoeng

Husk å bruke ViaTrumf til ALT av bestillinger og netthandel

Gullgruve nummer 1 ligger i å opprette en bruker på ViaTrumf, og koble denne mot Trumf kontoen sin. Her kan man handle på et stort utvalg av nettbutikker og opptjene Trumfkroner i tillegg til å kunne booke både hoteller, flybilletter og leiebil gjennom nettsteder som Expedia.

Tre eksempler:

1. Du skal til Toronto på jobbreise og være der i 5 netter. Du må fly billigst mulig, og ender opp på en billett med SAS til København og Air Canada derfra til Toronto. Poengopptjening for flyvningene kan, dersom du booker de rimeligste billettene, ende opp med å gi deg knappe 3–4.000 poeng. Dersom du i tillegg booker hotell gjennom Expedia & ViaTrumf, betaler 5000,- kroner for dette, så vil dette gi cirka 450 Trumfkroner som igjen kan konverteres til ca 5000 Eurobonuspoeng. Og vipps så har man opptjent nesten 10.000 EB poeng på denne turen. Du vil i tillegg få poeng på ditt kredittkort for transaksjonen, og kan dermed fort bikke 11.ooo poeng.

2. Du reiser på en 2-ukerstur til Japan og skal bo på hotell alle dagene. Flybilletten bookes hos SAS og er gjennomgående hele veien, noe som gir deg 9750 EB poeng. Totale hotellutgifter (alt booket gjennom Viatrumf + Expedia) for 14 netter beløper seg på cirka 17.000,- kroner, noe som gir deg cirka 1500,- Trumfkroner tilsvarende nesten 22.500 EB poeng. Og vipps så har man opptjent nesten 32.500 EB poeng på sommerferien (eller til og med 37.500 poeng om man betaler alt med American Express)

3. Du skal på et møte i Stockholm med overnatting. Flybilletter t/r Oslo-Stockholm kjøpes direkte hos SAS for 1500,- kroner. Flyvningen gir 500 EB poeng. Hotellet i Stockholm sentrum bookes gjennom ViaTrumf og Expedia, koster 1750,- kroner og gir ca 2250 EB poeng (150 Trumfkroner) Alle utlegg betales med American Express, inkludert flytog i begge byer. Totale utlegg kommer opp i cirka 4000,- kroner, noe som gir 800 EB poeng. Totalt for turen opptjener man 3550 EB poeng.

Eksemplene viser at dersom man er strategisk i hvordan man booker reiser, handler møbler eller klær eller hvor man kjøper linsene sine, ja så kan poengkontoen fylles raskere enn man først bekymret seg over. Det eneste negative med ViaTrumf er at de bruker svært lang tid på få overført din opptjening over til Trumfkontoen din. Opp til 4 måneder dersom man er uheldig. Men slapp av — poengene kommer som regel tilslutt.

Gullgruve nummer 2 ligger i å ha en strategisk tilnærming til hvor og når man handler sine daglige innkjøp. Jo større prosentsats trumf man får for innkjøp av en spesifikk vare, jo flere eurobonuspoeng kommer ut i andre enden.

Kiwi har en fast mulighet til å opptjene 15% på alt av frukt og grønt i sine butikker. Dette burde være en no-brainer for en sunn og grønn livsstil.

Per 100,- kroner man bruker på frukt og grønnsaker opptjener man 15 trumfkroner. Dette gir 195 Eurobonuspoeng. En grei opptjening for noe vi alle har behov for hver eneste dag.

Iblant dukker det opp virkelige gavepakker. Joker lanserte høsten 2017 muligheten til å tjene hele 50% trumf på frukt og grønt i alle sine butikker hver fredag og lørdag.

100,- kroner gir deg her et utbytte på hele 650 Eurobonuspoeng. Nesten den samme opptjeningen man får for en tur/retur billett Oslo-Stockholm. Her fikk man muligheten til å handle inn sunne, gode råvarer til et helt ukesforbruk, og samtidig tjene opp tusenvis av EB poeng. Man kan bare krysse fingrene for at Joker tar opp igjen denne kampanjen og gjør den til et fast element i sitt produkttilbud. Per 2018 og 2019 kjører de mindre kampanjer på utvalgte produkter. Følg med.

Leiebil

For vår del, som tidligere ikke eide egen bil, var vi avhengig av å leie bil de ganger vi trengte dette enten til påskeferie, familebesøk eller lignende. Hertz gir deg 500 EB poeng per leieperiode, noe som er en rimelig dårlig deal.

Eksempel på en AVIS kampanje våren 2018

Avis derimot, kjører nesten alltid en kampanje sammen med Eurobonus eller American Express, hvor man i løpet av en leieperiode fort kan opptjene seg fra 7 til 10.000 EB poeng. Eksempel på dette er kampanjen de kjørte i april 2018. Her fikk man 10.000 EB poeng per leieperiode som oversteg 3 leiedøgn. Vi var så heldige og hadde behov for en bil i juli, booket denne gjennom kampanjen i juni (en VW Golf til 1600,- for 4 dager) og mottok for dette 10.000 EB poeng.

Denne type kampanjer kjøres nesten hvert kvartal, og dersom man uansett har behov for bil i løpet av året som kommer så er det vel ikke så mye som bør stå i veien for en “bookingspree”. Husk at reservasjoner gjort gjennom avisworld.com/eurobonus fritt kan avbestilles helt frem til 24t før uthenting av bil.

PS! Husk at også ViaTrumf tilbyr Trumf for reservasjoner av leiebil. Se på aktuelle kampanjer, og sammenlign med hva du får gjennom Viatrumf før du booker bil. Her kan det være store forskjeller ute og går.

Strøm

Kampanjen mai 2018

Strømkampanjene hos Fjordkraft dukker med jevne mellomrom opp i løpet av året og tilbyr da 10.000 Eurobonuspoeng for nye kunder. Strømavtalen krever 3 måneders bindingstid, og du kan deretter flytte videre til markedets billigste leverandør. Per mai 2019 er en slik kampanje aktiv her, og om man sammenligner den med prisleder på strøm, vil Eurobonusavtalen koste deg ca. 250–300,- i økte strømkostnader over 3 måneder. En rimelig kostnad for 10.000 lettjente poeng 😁

Flyvninger

Den beste måten å opptjene poeng på er selvfølgelig gjennom å fly. SAS har dessverre senket antallet poeng man mottar for innenlandsflyvninger betraktelig, til det nivået at om man reiser på billigste billettype så sitter man knapt igjen med et par hundre poeng.

Iblant er det vanskelig å ikke booke seg en tur

Heldigvis har SAS vist seg å komme med noen eksepsjonelt bra tilbud, da spesielt på deres “Now or never” tilbud på torsdager mellom 18 og 24. Her har det faktisk vært mulig å sikre seg billetter t/r Oslo-Tokyo for så lite som 2.799,- kroner, en tur som gir deg nesten 10.000 poeng dersom du ikke har status som gull- eller diamantmedlem (Da er man oppe i ca 14.000 poeng)

Slike tilbud gjør at man iblant kanskje hopper på en tur eller to utelukkende for å samle opp bonuspoeng, noe som for mange er verdt det den dagen man casher ut alle poengene på en bonusreise i første klasse til Asia.

Et par tips som kan være hendige dersom man skal ut og fly langt av sted.

  1. Book billetter med et Star Alliance selskap og sørg for at ditt Eurobonusnummer registreres.
  2. Sjekk hvilken bookingklasse din billett er utstedt i. Dette er ofte vanskelig og ikke enkelt å finne ut av. SAS har på sine nettsider egne undersider for alle flyselskap hvor man kan opptjene poeng og hvilke klasser som gir hvilke poengsum. Her er eksempel for United og Eurobonusopptjening. 100% opptjening betyr at man får cirka 1 poeng per mile i luften. Det er for eksempel 7400 miles t/r Oslo-New York. Dersom man har en flybillett med 100% opptjening vil man motta 7400 poeng for denne flyvningen. De fleste “billigbillettene” i dag gir 25%, noe som for eksempelet over ville ha gitt 1850 poeng — altså en skikkelig dårlig deal.
  3. Det kan iblant lønne seg å ringe til en reiseagent og få dem til å booke en billett i “riktig” klasse. Dette kan koste noe mer, men ettersom vi som menigmann ikke har tilgang til mye av denne informasjonen, er dette en enkel løsning som ikke behøver å koste så mye mer. Sjekk da på SAS sine sider hvilke billettklasse som gir 100% opptjening, og be agenten booke billetten i denne.
  4. Mange av nettstedene som selger flybilletter tar ofte høye gebyr dersom du ønsker å betale med kredittkort. Expedia seiler her frem som en favoritt, og aksepterer American Express uten gebyrer. Da får du både poeng på din flybillett, samt for summen du betaler for reisen. Dette blir fort en gullgruve dersom man kan booke jobbreiser selv, og kan motta EB poeng både gjennom ViaTrumf + American Express + Flyselskap :D

Dette var en kort introduksjon til hvordan man raskt og enkelt kan komme i gang med poengopptjeningen.

Hva skjer så?

Det neste du skal tenke på er hvordan poengene nå skal brukes på best mulig måte. Jeg har hjulpet snart 90 reisende med å sette sammen sin drømmereise, og hjelper gjerne deg også 😃

--

--

Hans Christian Berge
Travelbox

Product Designer, thinker and traveller from Norway. When I write something I do it because I really need to do it.