Vår guide til Bali, del 3 — Pappaperm i Seminyak

Seminyak er adskillig mer hektisk enn de andre destinasjonene vi besøkte i løpet av måneden på Bali — men kompenserer råsterkt for dette med fantastiske mat- og drikkeopplevelser. Her er vår uke oppsummert etter å ha tilbragt én uke i Seminyak i januar.

Hans Christian Berge
Travelbox
11 min readMar 6, 2018

--

Litt om Seminyak som er greit å vite

Seminyak er forlengelsen av Legian og Kuta, de mest turistifiserte områdene på Bali. Vi holder oss normalt sett unna den verste turiststripen da det blir altfor hektisk, spesielt med en liten en på slep. Dog skal det sies at Seminyak begynner å bli rimelig heftig selv, og man bør vurdere om man i det hele tatt vil bo midt i gryten, fremfor å heller bruke det som en ekskursjonsdestinasjon.

I Seminyak er det mye trafikk, og minimalt med funksjonelle og brukbare fortau. Vi brukte primært bæresele på dagtid, og hadde iblant med oss vogn på kveldstid når vi krysset fingrene for at Oscar sovnet en times tid eller to. Dette gikk heldigvis fint flere kvelder.

Seminyak har det meste av ting en småbarnsfamilie behøver. Her er minibanker overalt og kort vei til større supermarkeder, inkludert Carrefour, for de av oss som kjenner dette fra Sør-Europa. Så man skal slippe å bekymre seg for å gå tom for bleier, barnemat etc.

Stranden i Seminyak

Strendene i Seminyak er fine, men ikke av “Maldivenekvalitet”. Dersom det er strender man er på jakt etter, er nok Nusa Dua det beste stedet å dra for en småbarnsfamilie. I Seminyak er det nokså kraftige bølger, og man vil oppleve en del selgere på stranden, men for all del — som bildet over viser, strendene er brede og fine og et fantastisk sted å tilbringe tid både morgen og kveld.

Når bør man dra

Balis regnsesong er fra november til mars. Statistisk er det januar som har mest regn med sine 300 gjennomsnittlige millimeter nedbør. Det er dog også kjent for å være en svært varm måned, noe som gjør regnbygene velkomne når de slår til for fullt.

Husk at det generelt sett regner adskillig mer i høy- og innlandet enn det gjør langs sør- og østkysten. Ubud er gjerne mer utsatt for lengre perioder med regn enn for eksempel Uluwatu. Det er uansett smart å ha en liten paraply i sekken om man først velger å dra hit om vinteren.

Værtips

I løpet av våre 30 dager på Bali, viste diverse værapps (inkl. Yr.no) lyn, torden og regn for kanskje 20 av disse. At du samtidig ligger på stranden under en blå himmel er ikke unormalt ☀️⛈🌴Så å planlegge dagene sine basert på værmelding, det kan man glemme.

Hvordan kommer man seg rundt

Som småbarnsfamilie var scooter for oss uaktuelt, til tross for at det uten tvil er det mest fornuftige fremkomstmiddelet på Bali. Veiene er smale, og trafikken er økende år for år. Heldigvis er det gode og rimelige alternativer — og taxi var det vi brukte mest på turen vår i år.

Vær obs på at Uber kun kan hente i spesifikke områder av Bali. Dette ser man raskt på kartet i Uberappen. De settes ikke akkurat pris på av den lokale transportmafiaen, spesielt på Uluwatu og i Canggu, hvor det skal ha brutt ut slåsskamper mellom sjåfører fra ulike selskap.

Vi bruker Blue Bird Taxi på Bali, det eneste selskapet som kjører på taximeter. De har en fin app med 30.000,- IDR (17 kr) som minstetakst. Dersom man praier dem på gaten er minstetakst 4 kr.

Blue Bird har tydelig logo på siden og bilnummer på bakdør. Vær obs på massevis av kopier…

Vi benyttet også Golden Bird, som er en del av Blue Bird gruppen, for lengre transportetapper og til og fra flyplassen. Disse har store biler og kan bestilles online. (Priseksempel: DPS Bali flyplass > Seminyak, 150.000 IDR)

Her bodde vi

I motsetning til ukene i Canggu og Ubud, hadde vi i Seminyak gått for en klassisk Villa uten måltider. Villa Alliv er en sentralt beliggende villa med to store soverom. Villaen er én av seks lignende villaer som ligger på rekke og rad i en noe bortgjemt bakgate. De eies av en italiensk familie, og er ekstremt delikate i både konstruksjon og innredning.

Villaen er fordelt over to bygg med et basseng og uteområde som et splittende element i midten. To romslige soverom på den ene siden og stue og kjøkken på den andre.

Villa Alliv, Seminyak

Pros

  • Villaen er ekstremt delikat og gjennomført. Her kan man trives.
  • Sentralt beliggende og kort vei til de mest sentrale områdene av Seminyak og Petitenget. Shopping og cafélivet er aldri langt unna.
  • Bose bluetooth høytaler i stuen som jo er trivelig.
  • Gratis påfyll av drikkevannstank hver dag.

Cons

  • Denne spesifikke villaen er den som ligger nærmest en relativt trafikkert gate, og man vil oppleve en del trafikkstøy nattestid.
  • De fleste sjåførene vi hadde slet med å finne villaen og gateadresse. Derfor var det viktig med en korrekt plassering i Google Maps som man kunne dele.
  • Den åpne arkitekturen er positiv, dog gjør den også at om man glemmer noe som har en anelse søtt i seg ute på kjøkkenbenken om kvelden, ja så har tusenvis av maur initiert transportruter i løpet av natten på kryss og tvers av kjøkkenet.

Her spiste vi

Seminyak har i lang tid tiltrukket seg Australienske cafékonsepter og skapt seg en helt unik og ikonisk matposisjon i Sørøst Asia. Her kan man spise på nye steder hver eneste dag, og stadig bli overrasket og fascinert over kreativiteten og innsatsen som ligger bak den hele tiden fantastiske maten.

Her følger noen av våre favoritter i Seminyak:

Sisterfields —Dette stedet har bare blitt mer og mer hektisk, men med maten de serverer er dette fullt forståelig. Beste pannekakene på Bali 😋 Vær her helst i 09-tiden for å få bord til frokost.

Noen av rettene vi arbeidet oss gjennom på Sisterfields, og utdrag av menyen

Cornerhouse Café —Kaffe fra Revolver, og et noe mer sunt preg enn Sisterfields. Veldig luftige og hyggelige lokaler samt en liten hage dersom man ikke behøver å kjøle seg ned.

Kilo Bali — Vi var her til middag og hadde en helt fantastisk aften. Lokalene er utrolig flotte med en helt spesiell arkitektur. Drinkene er originale og veldig gode og maten er strøken. Et must visit sted dette her altså.

Noen av høydepunktene på Kilo, dessverre tatt med iPhone…

Mama San — Vi hadde hørt mye om Mama San, og besøkte dem for første gang i år. God mat, svært gode drinker og et rått lokale. Noe stive priser.

Mama San, Seminyak

LaCalaca — Når man får det klassiske suget etter skikkelig god Mexicansk mat, ja så er dette stedet. Søsterrestauranten til LaCalita i Canggu med nokså de samme rettene på menyen. Klassikerstempel!

La Lucciola — Om man snakker lokasjon, ja så er det lite som slår dette stedet. Beachfront mot solnedgangen og med god italiensk mat. Stivt priset, noe små retter, men et sted man bør besøke utelukkende pga beliggenhet.

La Favela — En viktig del av LaLaLa konseptene som herjer på Bali for tiden, og et av stedene som har vært der lengst. God mat og unikt lokale. Verdt et besøk.

Noen av rettene som kan inntas på La Favela

Kynd Community — Kynd er et knøttlite frokoststed som er en magnet på instagramturistene i Petitenget. Kjempegod frokost, men forvent å måtte vente i kø for plass.

Japanske instagramgirls som jobbet hardt med riktig dokumentasjon av frokosten på KYND

Coffee Cartel — Dette ble vår lille favoritt i år. Et fantastisk delikat sted litt utenfor allfarvei, men med en utrolig hyggelig servitørgjeng og frokost som får enhver til å smile! Kjent for sin rosa, grønne og sorte kaffe. Må besøkes!

Coffe Cartel detaljer :)

Revolver — Fremdeles the spot når det kommer til kaffe i Seminyak. Stedet har mer eller mindre fått en kultstatus blant kaffeentusiastene, og er alltid populært. Kjøp med kaffe herfra hjem, og du er garantert å bli populær i kompisgjengen.

Ting vi gjorde

Dette blir egentlig en repetisjon av hva vi gjorde i Canggu, men det var mer eller mindre slik det ble hele veien:

Med barn som må sove, er timeplanen for det meste lagt opp rundt Oscar sin døgnrytme. Våre aktivitetstider var somregel mellom 09 og 11:30, 13–16:30 og 17:30–20.

Kort sagt, det ble ofte et cafébesøk på morgenkvisten for en god frokost etterfulgt av retur til villa for halvannen times søvn for Oscar og bassengtid for oss. Deretter litt byvandring eller en tur på stranden før det var på tide med lunch og et nytt cafébesøk. Utflukter blir somregel mindre og kortere med en såpass liten krabat på slep enn de gjorde tidligere — også viktig med litt pause fra solen i løpt av dagen. Derfor er det veldig greit å bo sentralt i forhold til de stedene man har lyst til å henge. Shopping er en selvfølge i Seminyak, og interiørbutikker med ting som frister ligger det overalt. Kombinér dette med en tur på det klassiske spaet Bodyworks, ja så har man planen klar for en dag.

Hva med en times klipp for å friske opp strandfrisyren etterfulgt av en times fotmassasje. Til under 200,- kroner er det egentlig ingen grunn til å si nei 😃

Kim Soo og Bodyworks 😁

Og når du finner ut at du har en ekstra koffert som må fylles på hjemreisen, ja så ta turen innom Kim Soo. Det skal litt til å forlate dette stedet uten minst ett større innkjøp.

Det er også enkelt å booke seg en Bali Cab for en dag, og dra på utflukter enten i retning vest mot Canggu og Tanah Lot, mot nord og opp til mer tropiske strøk nord for Ubud eller sydøst til Uluwatu og bortgjemte strender mellom klippene.

Oppsummert

Seminyak er hektisk, varmt og trangt. Med småbarn er ikke dette nødvendigvis et sted vi hadde bodd en full uke i igjen, men heller dratt inn til på dagtid eller på kvelden for et måltid man virkelig kom til å huske. Transport er uansett såpass rimelig på Bali, at det å bo i Berawa — et adskillig mer landlig og roligere område — og ta en taxi inn til Seminyak de gangene man måtte ønske det, er fullt mulig.

Man kan også ta inn på noen av beachfront hotellene i Seminyak, mest sannsynlig noen av de dyreste hotellene i Indonesia med en startpris på godt og vel 3000,- kroner per døgn, og ha en fantastisk resorttilværelse. Vi hadde nok da heller besøkt Nusa Dua for adskillig finere strender og roligere atmosfære, noe mange barn setter pris på 👶🏼👍🏼

Sjekk også ut de andre stedene vi bodde

--

--

Hans Christian Berge
Travelbox

Product Designer, thinker and traveller from Norway. When I write something I do it because I really need to do it.