Politie valt aanslag slachtoffers aan en zegt: “Sorry, we dachten dat jullie supporters waren van de pro-Koerdische partij”

Ankara politie heeft familieleden van de slachtoffers van een terroristische aanslag in 2013 in Reyhanli geslagen na een hoorzitting op Vrijdag en heeft vervolgens verontschuldigingen aangeboden: “Sorry, we dachten dat jullie supporters waren van de gevangene Selahattin Demirtaş (co-voorzitter van de pro-Koerdische Volkspartij HDP)”.

Na een hoorzitting in Ankara’s 9de Hoge Strafhof op vrijdag, verhinderde politie een groep van mensen die de hoorzitting hadden bijgewoond, als onderdeel van het onderzoek naar de terroristische aanslag in Reyhanli, Hatay, in 2013, die 53 mensen het leven kostte en meer dan 140 mensen gewond raakten na een autobom.

Sommige van de familieleden van de Reyhanli slachtoffers waren geslagen en verwond door politie toen ze een persconferentie gaven voor de Ankara rechtbank.

Nadat politie realiseerde dat de groep bestond uit familieleden van de Reyhanli slachtoffers boden ze hun verontschuldigingen aan en boden ook aan om ambulances te bellen: “Sorry, we dachten dat jullie HDP’ers waren”.

De moeder van een slachtoffer zei dat de “politie kwam toen we aan het applaudiseren waren. Ze vielen ons aan. Is dit wat we verdienen als families van martelaren? We hebben meer dan 50 levens gegeven voor dit land; allemaal tussen de 19 en 21.”.

Een andere moeder vulde aan: “Is dit rechtvaardigheid? Het verbergen van slechteriken, terrorisme verdedigen en het verwijderen van martelarenfamilies door hen op te dragen om in een politiebus te stappen? Is dit rechtvaardigheid?”.

Like what you read? Give Author TP a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.