Weer een moeder aangehouden kort na bevalling

Hatice Avan, die op donderdag 22 juni was bevallen, werd de dag erna op vrijdag 23 juni — tegen het bezwaar van haar dokter in — aangehouden in Denizli. Ze zou banden hebben met de Gülenbeweging, waarvan de Turkse overheid denkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de couppoging van 15 juli 2016.

Avan werkte 3 jaar terug bij een studentenslaapvertrek die van de Gülen groep zou zijn. Ondanks het bezwaar van haar dokter dat ze in een zwakke gezondheidstoestand verkeerde, werd ze toch naar het Openbaar Ministerie gebracht.

Politieagenten wouden Avan de boeien inslaan in haar ziekenhuiskamer, maar na een verzoek van haar familie hebben ze toch maar haar opgesloten in de kamer samen met haar baby, voordat ze haar hadden aangehouden.

Avan is niet de eerste moeder de aangehouden wordt, direct na bevalling.

Havva Hamamcıoğlu, Nazlı Mert, Esra Demir, Aysun Aydemir, Elif Aslaner en Fadime Günay zijn slechts een aantal vrouwen die kort na bevalling werden aangehouden als onderdeel van de heksenjacht gericht op de Gülenbeweging.

Meer dan 17.000 vrouwen in Turkije, velen met kleine kinderen, zijn vastgezet in een ongekende hardhandige repressie en worden mishandeld in gevangenissen een detentiecentra, aldus een nieuw rapport getiteld “Jailing Women In Turkey: Systematic Campaign of Persecution and Fear” dat is uitgebracht in April door SCF.

Like what you read? Give Author TP a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.