React Native vs native app udvikling

Superclass (Dansk)
Aug 22, 2017 · 4 min read

React Native

React Native er lavet af Facebook og bygger på Facebook’s eget JavaScript framework ved navn React(#1). React er skrevet i programmeringssproget JavaScript, og er cross platform — det vil sige man udvikler 1 app, som så fungerer på både iOS og Android.

iOS native udvikling

iOS native er apps udviklede specifikt og kun til Apple’s enheder(iPhones, iPads osv.). De udvikles i programmeringssproget Objective-C(Den gamle måde) og/eller Swift(Den nye måde) igennem udviklingsmiljøet(et program til macOS) Apple XCode. Det er Apple der står for programmeringssproget Swift og udviklingsmiljøet XCode.

Android native udvikling

Android Native er apps kun udviklet til Android platformen — herunder dog alle Android’s forskellige styresystemer, og med det mener jeg Samsung, LG, Motorola m.f. Android er kodet i programmeringssproget Java(Klassiske) eller Kotlin(Helt nyt) og som regel igennem Android Studio programmet som er udviklet af Google. Google står bag Android styresystemet, men der er mange producenter af Android telefoner, og de er alle lidt forskellige.

Hvad skal jeg vælge?

Hvis du skal have en hurtig prototype, der ikke nødvendigt passer perfekt til iOS eller Android platformen, så kan React Native være et godt valg.


Skrevet af @Tommy_Jepsen — https://www.superclass.dk

Tyngde

Teknologi fokuseret medie

Superclass (Dansk)

Written by

Vi udvikler apps og hjemmesider. Se mere på https://www.superclass.dk ✌️

Tyngde

Tyngde

Teknologi fokuseret medie