Випускник програми ім. Едмунда Маскі організовує волонтерство під час епідемії COVID-19

U.S. Embassy Kyiv
U.S. Embassy Kyiv
Published in
2 min readApr 29, 2020

English original

Михайло Харенко, випускник програми ім. Едмунда Маскі

Нещодавно ми взяли інтерв’ю в Михайла Харенка, випускника програми ім. Едмунда Маскі, про його зусилля з надання допомоги своїй громаді в Україні під час COVID-19. Ми вітаємо Михайла та інших випускників програм обміну США, які працюють над боротьбою з наслідками COVID-19 в Україні!

Наскільки ми знаємо, Ви створили робочу групу, яка допомагає компаніям впоратися із наслідками COVID-19 для бізнесу. Чи можете ви розповісти нам трохи про ці зусилля?

Я беру участь у низці професійних та соціальних ініціатив, щоб допомогти Україні подолати виклики у ситуації COVID-19:

- Наша юридична фірма “Саєнко Харенко” постійно інформує компанії про регуляторні зміни в режимі реального часу. Групи з кожного виду юридичної практики стежать за оновленнями та оперативно інформують ділову спільноту, щоб вони могли швидко підлаштуватися.

  • “Саєнко Харенко” також запустила соціальний проект — серію відеороликів, що пояснюють людям простою мовою, що відбувається. Це дуже інтерактивно — ви ставите питання тут: https://cutt.ly/dtOmU9i, — і ми відповідаємо на них за допомогою відеоканалу: https://www.facebook.com/lf.sayenko.kharenko/videos/2936039126486019/

- Разом зі своїми партнерами я організував приватну робочу групу, яка надала понад 3,5 мільйона гривень на забезпечення ШВЛ та інших медичних витрат в українських лікарнях. Виходячи з подальших прохань різних підприємців зробити свій внесок у нашу приватну ініціативу, ми вирішили докласти більше зусиль та створити благодійний фонд «ДИХАЙ».

- Ми надаємо юридичну та іншу підтримку групі вчених і математиків, які працюють над моделюванням сценаріїв та нових підходів до тестування, що можуть бути використані у боротьбі з COVID-19.

Розкажіть нам трохи про ваш досвід у програмі ім. Едмунда Маскі. Як ви вважаєте, чи допомогло це Вам підготуватися до проблем, над якими Ви працюєте сьогодні?

Програма ім.Маскі допомогла мені познайомитися і зрозуміти інші національності та культури — від США до Латинської Америки, Азії та Африки — і це зробило мене людиною світу. Я тепер розумію людей з багатьох країн, і вони розуміють мене! Напрацювання навичок, спілкування та встановлення контактів по цілому світу вплинуло на мої ініціативи в бізнесі й суспільному житті.

Яку пораду Ви маєте для молодих українців, які хочуть зробити свій внесок у боротьбу з COVID-19 в Україні?

Кожному поколінню випадає свій час випробувань — щось таке, чого ніколи раніше не бувало. Робіть те, що можете, робіть якнайкраще. Тримайте себе зайнятими та намагайтеся бути корисними, озирайтеся довкола: чи не потребує хтось вашої допомоги.

Молоде покоління — це майбутнє нашої нації: дійте так, щоб, коли ви постарієте, ви змогли пишатися тим, як ви відреагували на цей виклик.

--

--