Hoe verhuis ik mijn domeinnaam

Dan.com
Dan.com
Published in
2 min readAug 26, 2016

--

Gefeliciteerd met het verkrijgen van de nieuwe domeinnaam.

Het is dus zaak om zo snel mogelijk “live” te gaan om je ambitie te verwezenlijken en je droom uit te laten komen. De grote vraag is echter, hoe doe ik dit? Het volgende artikel zal je daarom stap voor stap helpen met overzetten van je nieuwe domeinnaam.

Stap 1

Voordat je de domeinnaam verhuist is het belangrijk om te bepalen bij welke hosting provider je de domeinnaam wilt onderbrengen. Deze keuze is helemaal aan jou. Is dit niet de eerste domeinnaam die je in gebruik neemt dan raad ik je aan om het domein onder te brengen bij je huidige hosting provider. Dit zorgt ervoor dat je niet op verschillende plekken je domeinnamen hebt staan en daarnaast weet je precies hoe je huidige partij werkt. Is dit wel je eerste domeinnaam dan kun je een hosting provider kiezen uit bijvoorbeeld onderstaande lijst.

Het grootste verschil tussen de hosting providers is de service en het controlepaneel. Wat betreft de kosten maakt het niet zoveel uit welke je kiest. De jaarlijkse registratiekosten zijn gemiddeld tussen de €5 en €10 ex btw p.j.

Stap 2

Weet je welke hosting provider je gaat gebruiken? Dan is het nu zaak om de unieke verhuiscode erbij te pakken omdat je die straks nodig hebt bij de verhuizing. Heb je de domeinnaam bij DAN aangeschaft dan krijg je deze verhuiscode van DAN doorgestuurd. Nog niet ontvangen? Stuur dan een email naar support@dan.com

Heb je de domeinnaam via een andere weg overgenomen maar de verhuiscode nog niet ontvangen, neem dan zsm contact met ze op!

Verhuiscode? De verhuiscode zorgt ervoor dat domeinnamen niet zonder toestemming van de eigenaar kan worden verhuist. Dit is een unieke code die alleen de eigenaar van de domeinnaam kan aanvragen.

Stap 3

Nu je een hosting provider hebt gekozen en de verhuiscode bij de hand hebt gaan we de domeinnaam daadwerkelijk verhuizen. Wij hebben de meest gebruikte Nederlandse hosting providers voor je op een rijtje gezet. Door erop te klikken kom je direct op de pagina terecht waar te vinden is hoe je de domeinnaam ernaartoe verhuist. Doorgaans is het alleen een kwestie van domeinnaam opgeven, op volgende klikken en de verhuiscode opgeven.

Registrars/hosting providers

Kom je er toch nog niet helemaal uit of staat jouw hosting provider niet in deze lijst? Stuur ons even een email(support@dan.com) en we helpen je graag.

--

--