Dan.com
Published in

Dan.com

Wat zijn de voordelen van EMD (Exact Match Domains) domeinnamen?

Bovenstaande vraag krijgen wij bijna dagelijks binnen in onze inbox. De hoogste tijd om hier wat meer over te vertellen.

“Allereerst even de verduidelijking van EMD of Exact Match Domains. Dit zijn domeinnamen die een exacte zoekterm (keyword) of in ieder geval een gedeelte daarvan in hun domeinnaam hebben. Voorbeelden hiervan zijn verkopen.nl, aanstekers.nl of Scooters.nl.”

We gaan wat jaren terug in de tijd, de tijd dat het internet voornamelijk bestond uit websites gevuld was met veel slechte content. Je werd overspoeld met websites in regenboogkleuren volgegooid met advertenties. Je kent ze vast wel. De zogenaamde parking pages die vol staan met advertenties bestaan helaas nu zelfs nog.

EMD domeinnamen werden in die tijd erg populair omdat ze voor een exact product of service staan. Die domeinnamen trekken organisch veel unieke internet bezoekers. Helaas werd dit vaak misbruik. Google keek voornamelijk naar de domeinnaam om de ranking binnen de zoekresultaten te bepalen. De uitkomst hiervan was dat EMD domeinnamen bovenaan in de zoekresultaten te vinden waren terwijl de content die erop stond niets met hetgeen te maken had waar de zoekmachine gebruiker naar zocht.

Gelukkig heeft Google dit vanaf 2012 compleet veranderd. Google bracht de “EMD Update” uit. Het grote voordeel hiervan is dat alle goede EMD domeinnamen met slechte content werden gedowngrade en domeinnamen met sterke content geupgrade. Dit resulteerde direct in veel betere en specifiekere zoekresultaten. Iets waar wij als Google gebruiker nog steeds baat bij hebben.

Je kunt dus als je een goede EMD domeinnaam als bedrijfsnaam gebruikt en er relevante en unieke content op zet heel goed in de Google ranking scoren.

Uiteraard heeft een EMD domeinnaam nog meer voordelen. Enkele voordelen van een EMD op een rijtje:

Geeft je organisatie een professionele uitstraling

Door gebruik te maken van een EMD wordt je gezien als de autoriteit in uw branche. Het geeft een professionele uitstraling wat weer zorgt voor vertrouwen naar uw klanten toe.

Makkelijk te onthouden

Een EMD is vaak makkelijk te onthouden. Het zijn woorden die in de volksmond vaak gebruikt worden en herkenbaar zijn. Tevens is de domeinnaam is makkelijk te communiceren naar je potentiële klanten.

AdWords

Wil je gebruik maken van AdWords met uw domeinnaam? Zet dan je EMD domeinnaam in Adwords in plaats van uw bedrijfsnaam. Als men de EMD domeinnaam ziet dan zijn ze eerder geneigd daar op te klikken dan op bedrijfsnamen. Men weet tenslotte precies wat men op de website kan vinden. Wil je hier graag meer over weten lees dan het hele verhaal op: http://bit.ly/1zt8cYX

Waarde domeinnaam neemt toe
De waarde van de domeinnaam neemt vooral toe omdat het om een goede investering in online vastgoed gaat. Een EMD domeinnaam is gewild en schaars. Jaar op jaar worden dit soort domeinen meer waard, dus je zult hem weer met winst door kunnen verkopen in de toekomst mocht dit gewenst zijn.

Schaars goed

Domeinnamen zijn een schaars goed. Er zijn niet oneindig veel sterke EMD domeinnamen beschikbaar in de juiste extensies. Neem bijvoorbeeld altijd een EMD in de .nl extensie als je in Nederland opereert.

Op internet zijn veel succes verhalen te vinden van bedrijven die gebruik maken van een EMD domeinnaam. Zo ook het verhaal van Carloans.com in Amerika die door het veranderen van de domeinnaam binnen een half jaar 40 miljoen meer omzet hebben gegenereerd. Op de volgende link is het hele succesverhaal te vinden: http://bit.ly/1JGKlPq

Hopelijk weet je nu wat meer over de voordelen van Exact match domeinnamen. Mocht je echter nog vragen hebben dan staan onze domeinnaam consultants klaar om je te helpen.

Neem gerust contact met ons op via support@undeveloped.com

--

--

Visit dan.com for more information

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store