Jörgen Löwenfeldt: Ensamma Tillsammans

I januari 2017 gav vi ut en roman som vi tror har god potential att bli en klassiker. Den röst som slog igenom på Instragram med mikronoveller får i boken blomma ut och ta plats i fullängdsformat.

Förattarporträtt av Johannes Helje

Boken “Ensamma tillsammans” är skriven av Jörgen Löwenfeldt som arbetar som journalist inriktad på psykologi, vetenskap och digitala medier. På instagramkontot Bagatellerna publicerar han surrealistiska mikronoveller som nått en stor och engagerad publik.

Läsaren av romanen kommer att känna igen Löwenfeldts lätta, precisa och finstämda språk från Bagatellerna. I boken använder han det för att beskriva något väsentligt om vår tid, och samtidigt något tidlöst om mänsklig längtan efter gemenskap.


Ensamma tillsammans är en tidlös berättelse om ett par i gränslandet mellan nyfunnen vänskap och nyvunnen kärlek. Är det möjligt att bli förälskad i en person man nästan inte vet någonting om? Den frågan är central i denna kärlekshistoria med många oväntade vändningar om två personer som försöker lita på sina egna känslor, trots osäkerheten om huruvida de kan lita på varandra eller ej.

Norrköpings Tidningar: “En begåvad debut om bekräftelse och mening. Löwenfeldts förmåga att skickligt spegla samtidens uppkopplade liv och tidsanda höjer debuten till något över det vanliga — och ger den ett skimmer av generationsroman.”

Här hittar du boken

Boken finns i både elektroniskt och tryckt format (både mjukband och hårdband). Boken släpptes allra först via Löwenfeldts instagramkonto, exklusivt för alla som följde Bagatellerna, i december 2016. Numera finns den i handeln.

Du hittar Ensamma Tillsammans hos exempelvis Adlibris (ebok, hårdband, mjukband) och Bokus (ebok, hårdband, mjukband) eller där du laddar hem eböcker. Om du vill gynna din lokala bokhandlare finns den som beställningsvara där.

Boken finns även som lånebok på större bibliotek. Om den inte finns på ditt bibliotek, kan du be dem beställa hem ett exemplar.


Författare: Jörgen Löwenfeldt
Förläggare: Per Grankvist
Redaktör: Erik Grundström
Korrektur: Linus Kollberg
Omslag: Miroslav Šokčić
Sättning: Anne-May Edvall
Presskontakt: Charlotta Wennerström.

För författarintervjuer och bildmaterial, kontakta Charlotta Wennerström: 070–860 95 90 / charlotta@profilpr.se

För recensionsexemplar, kontakta förläggare Per Grankvist: hej@unitedstories.se