De avond van upday

Het belangrijkste nieuws van vandaag

Donderdag 13 april 2017

Bijna een miljoen toeristen tijdens Pasen

Het paasweekend trekt dit jaar 950.000 bezoekers uit het buitenland. Dat zijn er honderdduizend meer dan vorig jaar, meldt NBTC Holland Marketing. Naar schatting tweederde van de toeristen komt uit Duitsland. Ook een half miljoen Nederlanders gaan op vakantie, meer dan de helft doet dat in eigen land.


Geen verdachten meer bij aanslag Dortmund

De Duitse politie heeft de verdenkingen tegen twee verdachten van de aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund ingetrokken. Een van de twee personen zit wel vast, omdat hij lid zou zijn van Islamitische Staat.


Rusland schoot tekort bij gijzeling Beslan

Rusland heeft tekortgeschoten in het oplossen van de gijzeling in Beslan in 2004. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld. Islamitische terroristen hielden meer dan duizend mensen gegijzeld in een school in de Russische stad. Het drama leidde tot de dood van 330 mensen, onder wie veel kinderen.


Trump spreekt steun uit voor NAVO

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor de NAVO. Eerder was Trump zeer kritisch over de NAVO, voornamelijk over het defensiebudget van de lidstaten. De NAVO is een “bolwerk voor vrede en veiligheid”, aldus de president.


NS en ProRail krijgen boete voor falen HSL

Staatssecretaris Sharon Dijksma legt de NS en ProRail hoge boetes op van respectievelijk 1,25 miljoen en 1,05 miljoen euro. De boetes zijn het gevolg van het slechte presteren van de bedrijven op de hogesnelheidslijn (HSL) naar België.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated The upday team’s story.