De avond van upday

Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag

Donderdag 25 mei 2017

Vandaag is hemelvaartsdag en hebben veel mensen een vrije dag. Het weer zit erg mee, het kwik liep vandaag op tot ruim boven de twintig graden. Dat leidde tot grote drukte op de wegen, vooral richting de kust. Verder deed de politie in Manchester huiszoekingen, werden er twee personen aangehouden in verband met de aanslag en is Trump op bezoek in België bij de EU en de NAVO.

Britse politie deelt geen informatie meer met VS en vindt waardevolle informatie bij huiszoekingen:

D e Britse politie die de aanslag in Manchester onderzoekt deelt geen informatie meer met de Verenigde Staten. De Britten zijn boos omdat foto’s van bewijsmateriaal werden gepubliceerd in de New York Times.

De politie heeft vandaag ook gezegd bij huiszoekingen waardevolle informatie te hebben gevonden. Er zouden onder meer explosieven zijn gevonden en er werden vandaag nog twee mannen gearresteerd in verband met de aanslag.

Trump gaat langs bij EU tijdens bezoek aan België:

EU-president Donald Tusk zegt dat hij er niet zeker van is dat hij en de Amerikaanse president Trump hetzelfde standpunt hebben over Rusland. Er zijn ook thema’s waar ze het wel eens zijn. “Met name de strijd tegen terrorisme”, zei Tusk vandaag in een persconferentie.

Drukste Hemelvaartsdag op de weg ooit:

Het is druk op de Nederlandse wegen. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) kan gesproken worden van de drukste Hemelvaartsdag ooit. Rond het middaguur stond er 125 kilometer file. Vanwege het mooie weer is het aan de kust erg druk.

Filipijns leger opnieuw in gevecht met IS-militanten:

I n de Filipijnse stad Marawi zijn opnieuw gevechten uitgebroken tussen het leger en IS-militanten. Ongeveer honderd militairen proberen de stad te heroveren van de leden van Maute, een groep die door IS wordt ondersteund. Bij de gevechten vielen tot nu toe zeker 21 doden.

Verder in het nieuws:

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar joost@upday.com of stuur een bericht via Twitter.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.