De avond van upday

Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag

Vrijdag 12 mei 2017

Ouders kunnen hun kinderen volgens een uitspraak van de rechter vandaag niet dwingen tot het volgen van een behandeling. In Woerden is een deel van het oude stadhuis ingestort, er ligt één vermiste bouwvakker onder het puin. En er wordt steeds meer bekend over de verhouding tussen de Amerikaanse president Trump en de ontslagen FBI-directeur Comey.

Volg ons ook op Twitter.

Vader kan zoon (12) niet dwingen een chemokuur te volgen:

Een 12-jarige jongen uit Noord-Holland hoeft geen chemokuur te krijgen als hij dat niet zelf wil. Dat heeft de rechtbank vandaag beslist. De vader wilde dat de jongen behandeld zou worden voor een hersentumor, de jongen zelf en zijn moeder wilden dat niet.

Persoon onder puin na instorten deel oud stadhuis Woerden:

I n Woerden is een persoon bedolven onder puin toen een deel van het oude stadhuis instortte. Tijdens de werkzaamheden stortte onverwacht een betonvloer naar beneden. De hulpverleners kunnen geen contact krijgen met de bedolven bouwvakker.

Trump eiste loyaliteit FBI-directeur Comey:

I n de rel na het ontslag van FBI-directeur James Comey komen steeds meer details over de verhouding tussen president Donald Trump en de FBI-baas aan het licht. Tijdens een diner kort na de inauguratie van Trump zou hij de loyaliteit van Comey hebben geëist, maar die ging daar niet op in.

In een interview met de NBC erkende Donald Trump bovendien dat het FBI-onderzoek naar zijn banden met Rusland wel degelijk een rol heeft gespeeld bij zijn beslissing om Comey te ontslaan.

Vandaag vermaande Trump Comey via Twitter ook nog om vooral niet met de media te praten over de inhoud van de persoonlijke gesprekken die de twee in het verleden hebben gevoerd.

Donorkinderen eisen DNA-test ‘spermadokter’ Jan Karbaat:

22 donorkinderen eisen bij de rechtbank een DNA-test op erfelijk materiaal van ‘spermadokter’ Jan Karbaat. De onlangs overleden Karbaat was het hoofd van een spermakliniek in Barendrecht. De kinderen vermoeden dat hij hun biologische vader is en willen duidelijkheid.

Verder in het nieuws:

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar christiaan@upday.com of stuur een bericht via Twitter.

Like what you read? Give The upday team a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.