De avond van upday

Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag

5 mei 2017

O p verschillende plaatsen in Nederland werd vandaag Bevrijdingsdag herdacht en gevierd. Op Sardinië ging vandaag de honderdste editie van de Giro d’Italia van start. De Conservatieven van premier Theresa May hebben bij de Britse lokale en regionale verkiezingen een grote overwinning behaald. En het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt voortaan niet meer standaard in de Johan Cruijf ArenA gespeeld, maar in het stadion van de landskampioen.

Volg ons ook op Twitter.

Politietop op kosten staat naar voetbal en concerten:

D e politietop van de Nationale Politie zou op kosten van de staat voetbalwedstrijden en concerten hebben bezocht in de privésfeer. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de praktijken. Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, waarschuwt voor meer integriteitskwesties bij de politie komende tijd.

Man van jihadbruid Laura H. opgepakt in Irak:

D e man van Laura H., Ibrahim I., zou zijn gearresteerd in Mosul door het Iraakse leger. Eind 2015 vertrok I. met H. om zich aan te sluiten bij IS. H. wist met hulp van haar vader terug te keren naar Nederland. Eenmaal hier aangekomen, werd ze werd gearresteerd op verdenking van banden met een terreurorganisatie.

Nog drie mensen in ziekenhuis na zuurlek:

Nog drie personen liggen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle na het zuurlek van gisteren. Eén van hen ligt op de intensive care. Gisteren werd een 25-jarige uitzendkracht opgepakt voor het incident.

Door aanslag getroffen gayclub Orlando wordt museum:

D e homonachtclub in de Amerikaanse stad Orlando (Florida) waar vorig jaar 49 mensen werden gedood, wordt een museum. De aanslag op club Pulse was de dodelijkste aanslag met een vuurwapen ooit in de VS. De dader, Omar Mateen, was een geradicaliseerde moslim die trouw had gezworen aan IS. Het museum komt in het teken te staan van tolerantie.

Radio-dj’s Mattie en Wietze (Qmusic) reageren op ruzie:

Mattie Valk en Wietze de Jager hebben allebei in niet mis te verstane woorden gereageerd op de ruzie die ze hebben gekregen over een eventuele overgang van Qmusic naar SkyRadio. Vanochtend lekte een harde mail van Wietze uit. Mattie reageerde in de ochtendshow op Qmusic. “Het komt niet meer goed”, aldus Mattie.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar lennaert@upday.com of stuur een bericht via Twitter.