De week in beeld

Iedere week selecteert upday de meest spraakmakende nieuwsfoto’s

Zo’n 350 Turken herdenken woensdag in theater Orpheus in Apeldoorn de mislukte coup in Turkije van vorig jaar. Op de stoelen in het theater liggen vlaggen en daar wordt tijdens de bijeenkomst fanatiek mee gezwaaid. De herdenking is een initiatief van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD). (ANP)
Kinderen rennen door de straten van Pamplona met een speelgoedstier. De Noord-Spaanse stad staat zeven dagen lang in het teken van de jaarlijkse San Fermínfeesten. Het stierenrennen staat daarbij steevast op het programma. Iedere ochtend worden zes vechtstieren door de nauwe straten van de stad gejaagd, duizenden jonge mannen bewijzen hun moed door voor de stieren uit te rennen. Ook de kinderversie trekt veel bekijks. (Getty Images)
De Australische wielrenner Richie Porte krijgt medische hulp na een lelijke val tijdens de negende etappe van de Tour de France op zondag. De val levert de grote kanshebber voor de gele trui geel een breuk in zijn bekken en gebroken sleutelbeen op — einde Tour, dus. Zijn medisch team verwacht dat hij over een maand weer kan fietsen. (Getty Images)
Buurtkinderen verzamelen zich voor het huis van Ajacied Abdelhak Nouri. De 20-jarige middenvelder van Ajax belandde in het ziekenhuis nadat hij tijdens een oefenduel met Werder Bremen in Oostenrijk ineenstortte door hartritmestoornissen. Donderdag werd duidelijk dat de jonge voetballer hier ernstig en blijvend hersenletsel aan overhoudt. (ANP)
Het Amerikaanse leger marcheert voor de Champs-Elysées in Parijs, ter voorbereiding op de militaire parade van de feestdag Quatorze Juillet op vrijdag. De jaarlijkse militaire parade vormt traditioneel het ochtendprogramma van de feestdag, waarbij de bestorming van de Bastille-gevangenis wordt gevierd. Met die bestorming begon in 1789 de Franse revolutie. (Getty Images)
Iraakse soldaten vieren feest op zondag, nadat de Iraakse regering de herovering van Mosul op Islamitische Staat (IS) heeft geclaimd. De strijd om de stad duurde negen maanden en zorgde voor velen slachtoffers. Toch zijn de gevechten tot op de dag van vandaag nog niet helemaal afgelopen. (Getty Images)
Rafael Nadal uit zijn emoties tijdens de vierde ronde van tennistoernooi Wimbledon tegen Gilles Müller (Luxemburg). Na een slopende partij van maar liefst vijf uur moet de tienvoudig kampioen van Roland Garros zijn verlies nemen. De 31-jarige Spanjaard hoopte na zeven jaar weer een gooi te doen naar de Wimbledon-titel, maar hij bleek niet sterk genoeg. (Getty Images)

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar yanaika@upday.com of stuur een bericht via Twitter.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.