Het goede nieuws van maart

Ingrid Cobben
Mar 29, 2018 · 3 min read

Het dagelijkse nieuws is niet altijd positief. Maar er gaat ook veel wél goed. upday zet de ‘goednieuwsverhalen’ van maart op een rij.

upday is een nieuwsapp voor Samsung-gebruikers. Onze journalisten selecteren iedere dag het belangrijkste nieuws uit de Nederlandse media. Ook krijg je gepersonaliseerd nieuws op basis van jouw interesses. Download de app hier.

Bijna 90 procent van de Nederlanders is gelukkig

Zonaanbidders genieten van een ondergaande zon op het strand van Zandvoort (ANP).

Bijna 90 procent van de volwassenen in Nederland voelt zich gelukkig. Dat blijkt uit een enquête van het CBS, waaraan ruim zevenduizend mensen meededen. Aanleiding voor het onderzoek was de Internationale Dag van het Geluk, in 2013 door de Verenigde Naties in het leven geroepen.

Aantal kindhuwelijken neemt wereldwijd af

Een Indiase bruidegom met zijn minderjarige bruid tijdens een massaal huwelijksprogramma ten noordoosten van Kolkata, op 2 maart 2006 (Getty Images).

D e afgelopen tien jaar zijn ruim 25 miljoen kindhuwelijken voorkomen. Volgens Unicef is dat te danken aan beter onderwijs, maatregelen van overheden en campagnes waarin wordt benadrukt dat kindhuwelijken illegaal zijn. Vooral in India daalde het aantal huwelijken met kinderen.

Overheid komt in actie tegen eenzaamheid senioren

Ouderen maken steeds meer gebruik van van sociale media, 18 juni 2017 (ANP).

Het kabinet geeft de komende jaren 26 miljoen euro extra uit om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Ruim 700.000 ouderen zijn weleens eenzaam, blijkt uit een rapport van het ministerie van Volksgezondheid.

Meer dan een miljoen pinguïns ontdekt op eiland bij Zuidpool

John Kerry, toen nog minister van Buitenlandse Zaken, fotografeert een Adéliepinguïn op een afgelegen Amerikaans onderzoeksstation in Antarctica, op 11 november 2016 (Getty Images).

Amerikaanse wetenschappers hebben op de Zuidpool een groep van ongeveer 1,5 miljoen Adeliepinguïns ontdekt. De poolvogels wonen op een afgelegen en ontoegankelijke eilandengroep in Antarctica, genaamd de ‘Danger Islands’. De onderzoekers van de Amerikaanse Stony Brook University zagen gedroogde poep op satellietbeelden.

In steeds meer bibliotheken wordt hulp geboden bij de belastingaangifte

Een medewerker van Nationale-Nederlanden helpt een belastingplichtige bij het invullen van zijn aangifte inkomstenbelasting. [ANP]

I n steeds meer bibliotheken bieden maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Vorig jaar konden mensen in 88 bibliotheken terecht, dit jaar wordt hulp geboden in 150 bibliotheken. Een recordaantal van 400.000 mensen deed de aangifte op 1 maart, de eerste dag dat dat kan. Aangifte doen kan nog tot 1 mei.

Ruim 300 miljoen euro om personeelstekort in zorg terug te dringen

Een medewerkster van thuiszorgorganisatie Buurtzorg verzorgt mevrouw De Jong in haar woning. [ANP]

Het kabinet trekt 347 miljoen euro uit voor opleidingen, werk- en stageplekken en regionale actieplannen om het oplopende personeelstekort in de zorg aan te pakken. Het tekort dreigt de komende jaren op te lopen naar 125.000 vacatures.

Nog meer goed nieuws deze maand:

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar ingrid@upday.com of stuur een bericht via Twitter.

upday NL

The latest news from our Dutch editorial team

Ingrid Cobben

Written by

Journalist 😁👍🏼 #Storytelling #AudienceEngagement #BusinessModels #Diversity #DesignThinking #Localisation #ConstructiveJournalism #Community

upday NL

upday NL

The latest news from our Dutch editorial team