Ilyen az ideális munkahelyi légkör 210 ember véleménye alapján

Egy projektünk keretében a munkahelyi légkört és azok javítására szolgáló eszközöket kezdtük el feltérképezni. Ehhez készítettünk egy kérdőívet, amelyre összesen 210 kitöltés érkezett. Célunk ezzel az volt, hogy a munkavállalói élmény és a jó munkahelyi légkör még inkább elterjedtebb legyen és egy olyan tárat vázoljunk fel, amely kiindulási pontokat adhat azoknak a munkahelyeknek, ahol kevésbé terjedt el a szemlélet.

Miért fontos ezzel foglalkozni?

A munkavállalói élménynek számos összetevője van. Ha valakinek van fejlődési lehetősége, az is hozzájárul. Ha valaki felelősségteljes feladatokra vágyik és meg is kapja, akkor szintén emeli a munkavállalói élményt. Ha a munkavállaló fontosnak érzi magát és a karriercéljai mentén tud fejlődni, akkor szintén emelkedik a munkavállalói élmény. Persze ez az élmény lehet negatív is. Minden olyan összetevő, amiből a munkavállalónak csökken a munkakedve, nem érzi jól magát a munkahelyén a negatív élményeket erősíti benne. Fontos, hogy a munkavégzéshez szükséges tényezők ki legyenek elégítve, mert innentől beszélhetünk a légkörről és annak fontosságáról. (Bár tény, hogy vannak olyan munkakörök ahol a fejlődést nem lehet biztosítani, vagy olyanok, akiknek ez kevésbé motiváló — ilyenkor a légkör egy fontosabb összetevő.) A kellemes munkahelyi légkör többségében már hab a tortán. Viszont ha ez megvan, akkor a munkavállalónak nő az elköteleződése, és a “valahová tartozás” érzése is. Éppen ezért fontos beszélni róla!

A kérdőív eredménye

A kérdőívet 84%-ban nők és 16%-ban férfiak töltötték ki. A legtöbben magyar cégtől töltötték ki (54,8%), egyötödük német nemzetiségű cégtől a többiek pedig nagyon vegyes felhozatalt mutattak: volt amerikai, angol, svéd, francia, román, spanyol, stb.

A kitöltők 25%-a állami cégtől töltötte ki, a maradék 75% a versenyszférából.

Általánosságban elmondható volt, hogy többségében szokás a születésnapok megünneplése (61%) a névnapoké már kevésbé (39,5%). Szintén gyakori légkör javító az iroda növényekkel való díszítése (61%). Az ingyenes kávéfőzési lehetőség a kitöltők 54%-nál volt jellemző. Mindezek mellett a közös ebéd volt még nagyobb arányban jellemző, egy százalék híján a kitöltők fele jelölte be (49%).

Megjelent még az ötletláda (10%), a társasjáték party (10%),az aranyköpések feljegyzése (13,8%), és a vicces képek, mémek kihelyezése a falra (24,3%). Elvétve a közös irodadekoráció is jellemző (17,6%), illetve az irodai jóga is egy minimális számban (4,3%).

És akkor lássuk, milyen egyéb ötletek beépíthetők még be, amelyet a kérdőív kitöltői említettek:

Közösségre vonatkozó:
Viccelődések, nevetések, egymás ugratása, jó munkahelyi viszony, kötetlen beszélgetések, közvetlen viszony, családias hangulat, csocsóasztal, beszélgető sarkok.

Szokások és kultúra:
Kölcsönös elfogadás, segítőkészség, játszma-mentesség, őszinteség, üdvözlő és búcsúbuli, ,,szupertiszta péntek” ahol az épület egy-egy részét felméri a csapat, rendbe rakja és kitakarítja, közös reggeli, közös ebéd, közös torna, napi 15 perc relaxáció.

Kényelem/Komfort:
Fesztelen környezet, dresscode mentesség, zokniban történő munkavégzés, szabadság élmény, kutya és gyermek behozható, fázósaknak hősugárzó, irodai masszázs, édesség, gyümölcsök, zenehallgatás, vicces rádióműsor hallgatása.

Jutalmazás:
Nap dolgozója lufi, jubileumi időtartamot elért kollégák megünneplése, pozitív visszajelzések, köszönöm-fal.

Munkavégzésre vonatkozó:
Határidőalapú kötetlen munkaidő, brainstormingok, hétindító megbeszélések, tudásmegosztó délutánok, home office lehetősége, megfelelő motiváció, privát szféra — szeparált légkör nyugodt munkakörülményekhez, hangszigetelt telefonáló helyiségek.

Irodai dekorációra vonatkozó:
Közös képek a falon, iroda személyesebbé tétele, pihenősarok kialakítása, magazinok és könyvek a munkahelyen, változtatható és állítható munkaasztal, babzsák, udvari pihenő, közös faldekorálás, ülőlabda az irodában.

És ez még csak 210 ember válasza volt. A lehetőségek tárháza végtelen! Amit viszont még fontos megemlíteni: ha ezeket a közös, apró légkör javítókat kötelezővé teszi a vezető, akkor az akár a visszájára is fordulhat! Ha valakinek nincs kedve a rövid tornához, akkor hagyd rá, az erőltetés csak hátráltatni fogja a kívánt eredményt.

Te melyiket fogod beépíteni már holnaptól? :)

HR tanácsadás/szervezetfejlesztés -www.valoro.hu