Γιατί μία Hosted Checkout σελίδα είναι η καλύτερη λύση για κάθε eshop

Viva Wallet
Viva Wallet Blog
Published in
3 min readApr 8, 2022

Αν θέλετε να ανοίξετε e-shop, τότε πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα δέχεστε πληρωμές. Οι περισσότερες επιχειρήσεις διαλέγουν ανάμεσα σε «Native» (ο πελάτης παραμένει στον website σας) και «Hosted» Checkout (redirect πελάτη σε checkout page που υποστηρίζεται από τον πάροχο της επιλογής σας).

Παρότι κάποιοι υποστηρίζουν πως η μεταφορά του πελάτη σε «Hosted» checkout σελίδα μειώνει τις πωλήσεις, αυτό απλώς δεν ισχύει. Το να κάνετε redirect τον πελάτη δεν μειώνει τις πωλήσεις σας, εκτός αν η σελίδα όπου γίνεται redirect είναι κακοφτιαγμένη. Για αυτό, σημαντικό είναι να κάνετε μία.. Smart επιλογή.

Όχι, το redirect δεν μειώνει τις πωλήσεις σας

Παρέχουμε online λύσεις πληρωμών σε εμπόρους εδώ και χρόνια και ποτέ κανένας πελάτης μας δεν παρουσίασε μείωση πωλήσεων μετά την αλλαγή σε Smart Checkout (η hosted σελίδα πληρωμών). Αντιθέτως, όσοι έμποροι έχουν τη Smart Checkout, βλέπουν το 87,6% των πελατών τους να ολοκληρώνουν τις αγορές τους (κατά μέσο όρο στην Ευρώπη). Αν κοιτάξουμε και τους αριθμούς για τους πελάτες που είχαν αποθηκεύσει την κάρτα τους στη Smart Checkout, τότε το ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 97.2%.

Γιατί η Smart Checkout είναι η ιδανική λύση για τις online πληρωμές

Τα εντυπωσιακά ποσοστά παραπάνω δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, δείχνουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα μοναδικά features που προσφέρονται από τη Smart Checkout, όπως:

  • Πολλοί και διαφορετικοί τρόποι πληρωμής, όπως Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay και PayPal, τοπικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τοπικά digital wallets και εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής όπως η Trustly.
  • Αποθηκευμένες κάρτες: Οι κάρτες των πελατών «αποθηκεύονται», ακόμη και αν έχουν χρησιμοποιηθεί για αγορές σε άλλες χώρες ή εμπόρους. Έτσι, την ώρα της πληρωμής, ο πελάτης δεν χρειάζεται να εισάγει και πάλι τα στοιχεία της κάρτας του.
  • Με κριτήρια όπως τη συσκευή και τη τοποθεσία του πελάτη, προτείνεται η λύση πληρωμών που είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε ολοκλήρωση αγοράς
  • Δυνατότητα επαναφοράς απορριφθείσας κάρτας, που φέρνει αύξηση στις πωλήσεις (κατά 1–2%, κατά μέσο όρο στην Ευρώπη)

Βρείτε τον σωστό πάροχο και κερδίστε χρόνο και χρήματα

Με τον σωστό πάροχο για τη «Hosted» Checkout σελίδα για το e-shop σας, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ποτέ ξανά με τη λειτουργία της. Ο πάροχος θα πραγματοποιεί συστηματικές βελτιώσεις ώστε:

  • Να προσφέρετε νέα features που θα βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη και θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας
  • Να παρέχετε νέες μεθόδους πληρωμής όταν αυτές εμφανίζονται και γίνονται πιο διαδεδομένες
  • Να παραμένετε πάντα σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τους κανόνες ασφαλείας (PSD2, SCA/3DS. PCI κ.λπ.

Αν, από την άλλη, θέλετε να φτιάξετε τη δική σας Checkout σελίδα, θα πρέπει να αφιερώσετε σημαντικό χρόνο για να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς ασφαλείας, να προσθέτετε νέες μεθόδους πληρωμής και να πραγματοποιείτε τακτικές ενημερώσεις. Η Smart Checkout κάνει όλα τα παραπάνω αυτόματα και μπορείτε να την ενσωματώσετε στο e-shop σας εύκολα, ακόμη και αν δεν έχετε γνώσεις προγραμματισμού. Φροντίζουμε τα πάντα εμείς, με τις βελτιώσεις να γίνονται άμεσα και να φτάνουν αυτόματα σε όλους τους εμπόρους.

Προσθέστε όλες τις μεθόδους πληρωμής και αυξήστε τις πωλήσεις σας

Στην Ευρώπη, το 55% των καταναλωτών πληρώνει online χωρίς να χρησιμοποιήσει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα,με τις εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής και τα digital wallets να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσετε από μόνοι σας όλες τις μεθόδους πληρωμής που χρειάζονται για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί, κάτι καθόλου εύκολο. Ενώ το να βάλετε τη Smart Checkout γίνεται απλά και γρήγορα και σας προσφέρει:

  • Πλήρη υποστήριξη PCI & SCA/3DS
  • Όλες τις λειτουργίες και τις μέθοδούς πληρωμής διαθέσιμες out-of-the-box
  • Αυτόματη Ενσωμάτωση όλων των μεθόδων πληρωμής

Οι Hosted Checkout σελίδες αυξάνουν τις πωλήσεις στα e-shop

Σε αυτό το συμπέρασμα φτάσαμε, καθώς είναι ξεκάθαρο πως το να κάνετε redirect τους πελάτες σας σε «Hosted» σελίδα πληρωμών δεν μειώνει τα κέρδη σας. Στη πραγματικότητα, τα στατιστικά μας δείχνουν ότι η Smart Checkout απλώς αυξάνει τα κέρδη σας γιατί:

  • Φέρνει αύξηση στις πωλήσεις κατά 21%
  • Μειώνει τα κόστη συντήρησης (εσείς δεν αφιερώνετε χρόνο στην επεξεργασία των πληρωμών σας)

Διαβάστε περισσότερα για τη Smart Checkout και ξεκινήστε να δέχεστε εύκολα πληρωμές online!

--

--

Viva Wallet
Viva Wallet Blog

Viva Wallet is a European Fintech disruptor on a mission to change how businesses pay and get paid. www.vivawallet.com