SEO tip: Verbeter pagina titels voor meer kliks!

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen voor de positionering van uw website in Google is kritisch kijken naar de pagina titels en meta omschrijving en deze verbeteren waar mogelijk. Dit kan namelijk direct voor meer kliks naar uw website zorgen!

De pagina titel is de blauwe link. De meta omschrijving de tekst onder de URL.

Wat maakt een goede titel/omschrijving?

De titel en omschrijving moeten uitnodigen om te klikken. Zie het als de inleiding van een boek. U moet hiermee een zoeker overtuigen dat uw website bevat wat ze zoeken.

Daarnaast wil je de zoekwoorden van de pagina hierin verwerken in een natuurlijke (niet spammerig) manier. Deze worden namelijk dan vetgedrukt weergegeven waardoor uw website beter opvalt.

1. Ga naar www.google.nl

2. Zoek op site:www.uwwebsite.nl

3. Kijk kritisch naar titels en tekst onder de URL; is dit omschrijvend genoeg? Is dit te kort of te lang? Komt de zoekwoord van de pagina er goed in voor?

Als u een titel of omschrijving wilt aanpassen kunt u in het CMS van uw website de pagina erbij zoeken onder “Paginabeheer”. Per pagina is er een sectie “SEO” waar u dit kunt wijzigen.

Wat is de optimale lengte?

Pagina titels zijn typisch tussen 50–60 karakters lang. Titels onder 60 karakters zijn over het algemeen optimaal. Meta omschrijvingen kunnen het beste korter dan 160 karakters zijn.

Beter gevonden worden in Google?

Webvalue staat voor klaar voor al uw zoekmachine optimalisatie. Wij helpen u met het realiseren van topposities in Google en gaan voor meer bezoekers, meer leads en dus meer omzet!

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Martijn Oud’s story.