Eerste skireis of off-piste skiën? Lees hier wat moet je weten voor je vertrekt!

Ben je een echte adrenaline junkie tijdens het skiën, leer je net skiën en vertrek je binnenkort naar de bergen? Vergeet dan zeker geen reisverzekering af te sluiten! Een ongeval gebeurt rapper dan je denkt.

Je kan een reisverzekering afsluiten bij je eigen mutualiteit, maar deze dekt meestal de kosten maar tot een bepaald bedrag. Wanneer je op wintersporten vertrekt, sluit je beter een reisverzekering af bij een verzekeraar omwille van de repatriëringskosten, medische kosten in het buitenland, terugbetaling van je skipas en skilessen, verlenging van verblijf bij extreme omstandigheden,…

Er zijn echter enkele zaken waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van je reisverzekering. De drie grootste elementen zijn franchise, repatriëring, maximumbedragen.

Controleer altijd de franchisekosten! Bij sommige verzekeraars ligt deze vrij hoog en betaal je een groot deel van de som zelf. Ben je zwaar gevallen, moet je op de piste opgehaald worden en effectief gerepatrieerd worden, dan kunnen de kosten snel oplopen. Kijk bij het afsluiten van je verzekering zeker naar repatriëring of deze al dan niet geïncludeerd is. Dit geldt ook voor maximumbedragen! Het zou jammer zijn dat je na het vallen op de piste de clausule van maximumbedragen over het hoofd gezien hebt en toch een heuse soms zelf moet betalen.
Je kan de verzekeringen beter even onderling vergelijken en de voor- en nadelen per verzekeraar afwegen.

Hier volgen nog enkele tips!
Tip 1: Heb je al een reisverzekering? Controleer dan of jouw verzekering ook alle bovenstaande aspecten verzekerd.

Tip 2: Wanneer je een reisverzekering afsluit heb je twee mogelijkheden: een verzekering voor de duur van je reis (max. 120 dagen) of een reisverzekering voor 12 maanden. Heb je enkel deze skireis in het vooruitzicht, dan sluit je beter een reisverzekering voor deze bepaalde periode af. Heb je verschillende reizen gepland zoals een skireis naar Zwitserland & een trektocht door Peru, dan kan je beter even nadenken over een verzekering voor een jaar.

Tip 3: Ben je een echte pro en ga je off-piste skiën? Let dan op of dit ook effectief opgenomen is in jouw verzekering. Indien je hiervoor verzekerd bent, zullen hier enkele voorwaarden aan vasthangen zoals professionele begeleiding bij het off piste skiën.

Zo, nu heb je toch enkele tips om je reis zonder zorgen aan te vatten! 
Safe travels!