2021 Model Mercedes-Benz S Serisi Tanıtıldı! Yeni S Serisi Hakkında Tüm Detaylar

Wings and Tires
Wings & Tires Blog
Published in
3 min readSep 7, 2020
Yeni Mercedes-Benz S Serisi’nin Dış Mekanı Bir Hayli Değişmiş

Tanıtım etkinliği geçtiğimiz günlerde yapılan yeni amiral gemisi fazlaca yeni teknolojik kabiliyet kazanmış. Bu yeniliklerle de kral tahtındaki yerini daha da sağlamlaştırmış gibi duruyor.

Bu metini video olarak da izlemeniz mümkün!

Aylar öncesinden beri aracın kamuflajlı fotoğrafları paylaşılıyordu. Hatta yaz aylarında aracın fabrikada çekilmiş kamuflaj dahi olmayan halini de görmüştük. Aracın görünüşü hakkında bu görseller bize bir fikir verse de aracın içinde bulundurduğu teknoloji bambaşka bir seviyeye taşınmış durumda. Çoğu otomobil gibi S-Serisi de her jenerasyonda otonom sürüşe biraz daha yaklaşıyor. Bunun yanı sıra yıllardır olduğu gibi Mercedes-Benz için yine adeta bir gösteri sahnesi olan S-Serisi bir çok farklı özelliğe de sahip.

Fark Yaratacak!

Artık daha akıllı bir araç haline gelen yeni s-serisi sürüş deneyimini de farklı bir boyuta taşıyacak gibi duruyor. MBUX’ın sunduğu dijital yenilikler dışında aracın dönüş çapını daraltmak ve yüksek hızla girilen virajlardaki stabiliteyi arttırmak için arka aks yönlendirme sistemi, arka koltuklar için baş ve diz hava yastıkları (opsiyonel donanım) gibi sürüş keyfini artıran ve sürüşü daha güvenli hale getiren bir çok özellik S-Serisinde kullanılabilecek. Yine güvenlik için geliştirilen PRE-SAFE Impulse yan güvenlik sistemi aracın her iki yandan çarpmalarda gövdenin bir miktar yükselmesini sağlayacak bu özellik güncel Audi A-8’den sonra S-Serisinde de karşımıza çıkacak. Otomobil sektöründe sürekli olarak gelişen sürüş destek sistemleriyle otonom sürüşe daha da yaklaşıyoruz. MBUX’ın sezgisel kullanım entegrasyonu ile görselleştirme tamamen yeni bir boyuta taşınıyor.

Yeni Mercedes-Benz S Serisi’nin İç Mekan Görseli

Artan teknolojik yetenekle birlikte yeni gösterge paneli bir tuşla derinlik algısını artırarak üç boyutluya yakın bir deneyim sunuyor. İsteğe bağlı olarak alınabilecek heads-up display sisteminin yanında artık daha büyük bir alana yansıyacak olan artırılmış gerçekliğe sahip bir başka sistem de satın alınabilecek. Bu sistemle heads-up display sisteminden farklı olarak navigasyonlu kullanımda araç hangi şeride gidip nerede döneceğiniz 10 metre ileriye sürücünün göreceği şekilde yansıtıyor. Aynı sistem şerit takip asistanı ve aktif hız sabitleme verilerini de aynı bölgeye yansıtabiliyor. Bu görüntünün yansıdığı bölge bir ekran olsaydı 77” gibi devasa bir boyuta sahip olurdu.

Yeni S-Serisi 2021 yılında seviye 3 otonom hale geliyor. Aynı yılın ikinci yarısında DRIVE PILOT sistemiyle donatılmış olan S-Serisinin Almanya otobanlarının belirli bölümlerinde ileri seviye otonom olarak çalışabilecek.

S-Serisi de artık uzaktan park edilebilecek. Daha önce Range Rover Vouge modelinde görülen ve BMW’nin akıllı anahtara sahip araçlarında da daha basit bir versiyonuyla karşımıza çıkan uzaktan park özelliği 2021 model s-serisinde de telefondan park etme şeklinde mümkün olacak.

Yeni Motorlar Var

Yeni S-Serisi ilk etapta sıralı altı silindire sahip farklı miktarlarda güç üreten benzinli ve dizel motorlarla yollara çıkıyor. Entegre marş jeneratörü’ne (ISG) ve 48 volt beslemeye sahip bir v8’de kısa süre sonra yollarda olacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise 100km tamamen elektrikle yol alabilecek olan hibrit bir versiyon üretilecek. Bu plug in hibrit versiyonla ürün gamı tamamlanmış olacak. Giriş seviyesi olacak olan 3.0 benzinli motor alt paketlerde 365 hp’lik çıkış sağlarken aynı motor üst paketlerde 430 hp güç üretecek. 2.9 dizel motor ise 285 ile 325 hp arasında güç üretebilecek.

Yeni Mercedes-Benz S Serisi’nin Plug-In Hybid Versiyonu

Bu güç ünitelerinin yanı sıra S63 ve olası bir S65 için de farklı motorlar olacağı düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan S65 Final Edition modeli ile birlikte S65’lerin artık V12 olmayacağı belirtilmişti. Şimdi V12 olan motoru da Maybach versiyonuna güç verirken göreceğiz gibi görünüyor.

Daha fazlası için: wingsandtires.com

--

--

Wings and Tires
Wings & Tires Blog
0 Followers
Editor for

Wings & Tires otomobiller ve havacılık alanında uluslararası yayın yapan çok kanallı blogdur. wingsandtires.com