Felhasználói elvárások egy online szupermarkettel szemben

Hogyan teljesítenek a hazai szereplők?

Bianka Makkai
Jul 30, 2018 · 5 min read

Elérhetőség

Míg nem is olyan régen még az egész országban újdonság volt, ha egy jól ismer áruházlánc házhozszállítást vállalt, ma már kezd a megoldás beépülni az emberek mindennapjaiba, és már-már alapelvárásként fogalmazódik az meg, hogy ne csak Budapesten és környékén, hanem az ország egész területén elérhető legyen a házhozszállítás.

Hol érhető el a szolgáltatás?

A felület kezelhetősége

Webshopok nagyobb számban nyílnak manapság, mint tulipánok tavasszal Hollandiában, nem tudunk, de nem is akarunk már naprakész listát vezetni róluk. Mára már nem számít újdonságnak, hanem sokaknál egyenesen a megélhetés kulcsa. Éppen ezért a felhasználói elvárások között sem találunk semmi különöset: legyen egyszerű a keresés, a checkout folyamat legyen minél gördülékenyebb, és legyen minél több fizetési és szállítási lehetőség.

Kissé kaotikus nézet a „Pékáruk” kategóriában

Termékek keresése

Háromféle user van: aki pontosan tudja, hogy mit keres; aki még nem tudja, mit akar venni, ezért keresgél; akit az akciók érdekelnek. Na jó, talán nem csak ez a hármas létezik, azonban ami a fontos, hogy mindannyiunk számára könnyűvé és gyorssá tegyük a keresést a webáruházban.

  • Termékek kereshetősége — Egyértelműen a GRoby keresője bizonyult jobbnak. A találatok is relevánsabbak voltak, illetve a keresés automatikus kiegészítése és az azonnali javaslatok is sok felhasználó szívébe lopták be magukat.
Sajt minden mennyiségben
  • Termékoldalak — Az alapelvárások közé tartozik, hogy a termék összetevői, főbb tudnivalói jelenjenek meg a termékoldalon, ez többé-kevésbé teljesül is, azonban sokan kíváncsiak lettek volna még egyéb infókra is: származási ország, vegán/vegetáriánus minősítés stb.
  • Kosár mentése — Ha még nem áll készen a bevásárlólista, de néhány dolgot már most szeretnék a kosaramba rakni, akkor bizony a vizsgált webshopok cserben hagynak.

Összegzés

Írásunkban nem tértünk ki egyéb tényezőkre, mint például a termékválaszték vagy a fizetési lehetőségek kérdése, de nézzük, hogy mik a gyorselemzésünk legfőbb tanulságai:

  • Design: Találjuk meg az arany középutat a puritánság és a zsúfoltság között. Tudjuk, hogy a használhatóság mindennél többet ér, és hogy az Amazon is elég jól elboldogul a sokat bírált designjával, de a vásárlók megnyerése érdekében érdemes a szépséget is mint fegyvert bevetni néha.
  • Alap funkcionalitáson túlmutató szolgáltatások: Erről már mi is írtunk korábban, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy változik a világ és ezzel a felhasználói elvárások is. Csak hogy néhány konkrétumot említsünk a sok közül: receptekhez kapcsolódó bevásárlólista automatikus mentése kosárba változtatható mennyiséggel, automatikus rendelés beállítása bizonyos termékekre (pl.: tápszer, pelenka, kutyaeledel, zöldségek stb.).

Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket

Bianka Makkai

Written by

Bár az egész világot nem tehetjük jobbá, a munkánk révén egy szeletére mégis hatással tudunk lenni, ebből pedig a legjobbat kell kihoznunk.

Works.

Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket