Itt az utolsó jedi tud csak mozijegyet venni

Ezt jelenti a user journey a mindennapokban

Muszka Ágnes
Oct 11, 2017 · 4 min read

“Az igényem az volt, hogy jegyet vegyek decemberre a Star Warsra. Nem számított, hogy pontosan melyik nap van az előadás, és a mozik közül is szinte bármelyik budapesti megfelelt. Csak jó helyen üljek, ne az első sorokban.”

Az oldal jelenleg csak arra a felhasználói útvonalra ad megoldást, amikor mindent tudok: hogy mit, hol, mikor szeretnék megnézni. Szolgáltatóként fontos megismerni azokat az embereket, akik használják az oldalad, és gondolni kell azokra is, akiknek nincs hely- és időpontpreferenciájuk. Nem elég csak az egyik user journey-re megoldást adni. Erre a problémára a mozik valójában évek óta nem adnak megoldást.

Be kell állítani minden paramétert, hogy továbbléphessek. Miért nem tudok egyszerre többet? Vagy miért nem mondhatom, hogy nem akarom, mindegy.
Nem lehet foglalni, mégis ki lehetett választani ezt az opciót. Ha nem lenne ott ez az opció, megspórolnának két kattintást.
Érthetetlen kódok, hosszú leírások, hibás karakterek.

Tizenöt perc után feladom az egészet, majd megnézem januárban. És nem biztos, hogy ennél a mozihálózatnál.

Mi a tanulság?


Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket

Muszka Ágnes

Written by

Kutatóként és elemzőként egy projekt során érdekel minden érintett véleménye. Az embertől, aki használni fogja a terméket, az emberig, aki megtervezi azt.

Works.

Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket