Parkl

Az onboarding szerepéről

Testbirds
Testbirds in Works.
Oct 9, 2017 · 2 min read

Termék

A Parkl. alkalmazásban parkolóhelyeket foglalhatunk Budapest mélygarázsaiba.

Üzleti igény

Azért kereste meg a Parkl. a Testbirdsöt, hogy egy, a felhasználókkal végzett kutatással biztosítsák, hogy az alkalmazás megfelelő felhasználói élményt nyújt.

Módszertan

Az első szakaszban a kutatási alanyokat a parkolási szokásaikról kérdeztük, majd regisztráltak az alkalmazásba. Ezt követően átmentünk kocsival egy parkolóházhoz és valós körülmények között próbáltuk ki a felhasználókkal az applikációt. Azért ezt a módszertant választottuk, mert úgy gondoltuk, csak valós szituációban — vezetés közben, belvárosi parkolóhelyet keresve — derülhet ki, hogy mik az alkalmazás legnagyobb felhasználói élményt érintő problémái.

A kutatás eredményei

Ugyan a kutatásban rengeteg, a felület használatával kapcsolatos visszajelzést gyűjtöttünk össze, de a felmerült koncepcionális kérdések sokkal relevánsabbnak bizonyultak. A teszt kedvéért ugyan használták az alkalmazást a felhasználók, azonban az is látható volt, hogy nagyon nehezen értik meg az alkalmazás koncepcióját: Miért kell előre foglalni? Mennyibe kerül? Mi ennek az előnye? Miért bajlódnék a kocsiban azzal, hogy előre lefoglaljak egy mélygarázsban egy parkolóhelyet?

Javaslatok

A hitelesség közvetítése és annak fenntartása kulcskérdés: Az alkalmazás egyik fő funkciója, hogy a parkolóhely lefoglalása után a sofőr megtalálja a parkolóhelyét. Mivel a parkolóhely lefoglalásával és megtalálásával — összegezve a teljes foglalási folyamat megértésével — volt a legnagyobb probléma, ezért az onboarding bevezetését javasoltuk az alkalmazás fő funkcióinak és előnyeinek ismertetésére.

Megvalósulás

A Parkl. alkalmazásába többek között bekerült egy négylépcsős onboarding, ami kiemeli az alkalmazás előnyeit és fő funkcióit. Emellett a sorompónál egy fotót is láthatunk arról a sorompóról, amihez mennie kell a sofőrnek — ezáltal könnyebben megtalálható a helyszín.


Élményszerű digitális felületek és kiszolgálási folyamatok létrehozásában segítjük ügyfeleinket. Ez a Works.

További esettanulmányaink →

Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket

4

4 claps
Testbirds

Written by

Testbirds

A Testbirds munkatársainak közös munkái

Works.

Works.

Élményszerű digitális felületek kialakításában segítjük ügyfeleinket