Sziget app

Hibakeresés a fesztiválon

Termék

A Sziget fesztivál alatt használt hivatalos mobilapplikáció részletes programtáblával, és integrált fizetési megoldással.

Üzleti igény

Megbízónk több magyarországi fesztiválra — VOLT, Balaton Sound, Sziget — fejlesztett olyan alkalmazásokat, melyek a fejlesztés szempontjából azonos alapokon nyugodtak. Folyamatosan szerették volna javítani a felmerülő fejlesztési hibákat, hogy fesztiválról fesztiválra egy jobb alkalmazást tudjanak biztosítani a felhasználóknak.

Módszertan

A Sziget app funkcionális hibáinak feltárására abban állapodtunk meg, hogy nem a Sziget fejlesztői verzióját teszteljük, hanem a már élesben lévő Balaton Sound alkalmazást. Ennek az volt a nagy előnye, hogy az appot a fesztivál alatt, éles helyzetben, 12 különböző mobileszközön tudták tesztelni a Testbirds crowdtesztelői. Ez az applikáción keresztül történő fizetés tesztelése szempontjából különösen hasznos volt, hisz olyanok használták, akik tényleg regisztrálták a bankkártyájukat és használták a tárcát.

A kutatás eredményei

Közel 70 hibát adtunk át súlyosságuk és az előfordulás gyakorisága szerint osztályozva. Így a fejlesztőknek a két fesztivál között elég idejük maradt a hibákat kijavítására, így a Sziget alkalmazás súlyos hibáktól mentesen állhatott élesbe.


Élményszerű digitális felületek és kiszolgálási folyamatok létrehozásában segítjük ügyfeleinket. Ez a Works.

További esettanulmányaink →