DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT SUNT GAZDA DIPLOMATILOR IN DESCOPERA ROMANIA 2020

DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT reprezinta destinatia ideala pentru vacante placute si sigure in Romania. Hotelul beneficiaza de o pozitie de invidiat in satul Sârbi, Com. Țifești oferind conexiuni rapide spre capitala si principalele orase din tara si constituindu-se in poarta pentru descoperirea tinuturilor magice ale Vrancei.

Council on Tourism-ECTT
World and Tourism

--

DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT ofera vizitatorilor cazare in conditii de lux, o priveliste fara egal, terenuri de sport, piste de ciclism si facilitati de degustare a celui mai bun vin al Romaniei: VINUL DOMENIILE PANCIU.

Intr-un cuvant o destinatie regala demna de a gazdui pe cei ce cunosc ce este bun si deosebit in viata si totodata un loc cunoscut deja drept gazda a diplomatilor in calatoriile lor de descoperire a Romaniei.

In 2019 si acum din nou in 2020 DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT gazduiesc diplomatii IRICE marturie a interesului pe care acest hotel deosebit il trezeste pentru iubitorii de vacante si calatorii.

https://centruldiplomatic.files.wordpress.com/2019/07/diplomatii-isi-fac-poze-cu-daniel-guzu-creatorul-celui-mai-bun-vin-al-romaniei.jpg?w=502&h=349

Anul 2020 cu spaima de COVID 19 si intreg cortegiul de probleme asociate parea un timp pierdut pentru diplomatia romana in a prezenta lumii frumusetile tarii. Iata ca nu este asa si din nou toti cei ce iubesc Romania vor putea descoperii minunile acestui taram deosebit prin intermediul destinatiei de calatorie alese si anume taramul vesnic framantat al Vrancei.

Decizia de a continua calatoriile si destinatia aleasa sunt urmarite cu interes de catre toti iubitorii de drumetii si calatorii ce asteptau in acest an cu si mai multa atentie ca Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) sa anunte destinatia vizitei pe care o organizeaza anual pentru diplomati si partenerii diplomatiei publice a IRICE.

Vrancea: destinatia aleasa de diplomati este o destinatie sigura, ce uneste frumusetea naturii, obiective culturale si istorice, capacitati de cazare deosebite si mai ales siguranta completa a voiajului, fara teama de COVID sau alte boli.

DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT gazduieste diplomatii in cele mai bune conditii de lux si confort fiind certificat pentru bune practici si siguranta sanitara in aceste momente dificile.

Lux, siguranta si voie buna sunt atributele HOTELULUI DOMENIILE PANCIU.

Ei bine destinatia diplomatilor din cadrul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a fost anuntata pentru 2020 si este taramul de legenda al Vrancei.

Diplomatii vor fi gazduiti de HOTELUL DOMENIILE PANCIU pentru perioada 14–17 iulie 2020 si vor descoperii cele 10 obiective esentiale pentru o calatorie deosebita si completa in Vrancea: Cheile Tisitei, Putna, Domeniile Panciu, statiunile Lepsa si Soveja, cascada Putna, rezervatia Focului Viu de la Andriesu, Lacul negru, Casa memoriala Mos Ion Roata si Muzeul Radacina Vrancei etc.

HOTELUL DOMENIILE PANCIU va primi cu aceasta ocazie certificarea europeana de DESTINATIE SIGURA si CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU CURATENIE SI SANATATE si PREVENIRE COVID 19 garantand astfel un mediu perfect sigur pentru diplomatii IRICE.

Pentru a va permite si dvs sa va bucurati de o vacanta perfecta va prezentam traseele gandite pentru diplomati in perioada sederii lor in Vrancea si la DOMENIILE PANCIU.

Rezervația Naturală Cheile Tişiței

Rezervația Naturală Cheile Tişiței este una dintre cele mai frumoase arii naturale din județul Vrancea.

Este situata în apropierea satului Lepșa, situat la 76 de kilometri de Focșani.

Rezervația de tip geologic și forestier se întinde pe o suprafață de 307 ha și include zone împădurite, pajiști, chei, văi înguste, pereți de stâncă aproape verticali și terenuri accidentate.

Aria naturală este, în mare parte, accesibilă turiștilor, cei care ajung aici rămânând impresionați de văile înguste pe alocuri cu aspect de canion, arcadele din stânci, văile subterane, cascadele și sălbăticia naturii. Vara, aici pot fi admirate flori rare precum floarea de colț, ciuboțica ursului, papucul doamnei sau trandafirul de munte.

Aici se află și câteva tunele și drum ce leagă localitățile Lepșa și Coza, construite în timpul Imperiului Habsburgic.

Domeniile PANCIU

Ținutul Vrancei este renumit și pentru domeniile sale viticole. Pasionații de vinuri pot descoperi aici două pivnițe vechi, construite în Evul Mediul, ce adăpostesc colecții importante de vinuri.

Este vorba despre Hrubele Domnești din localitatea Panciu-DOMENIILE PANCIU și Beciul Domnesc din localitatea Odobeşti.

Vinurile de la DOMENIILE PANCIU au primit in trei ani 2017, 2018 si 2019 denumirea de VINUL DIPLOMATILOR-VINUL DE REPREZENTARE AL ROMANIEI pentru unicitatea, armonia si calitatea desavarsita ce le scoate in evidenta drept CELE MAI BUNE VINURI ALE ROMANIEI!

Aceste două podgorii sunt renumite și pe plan internațional pentru vinurile pe care le produc.

Turiștii pot vizita aceste zone viticole pe baza unor programări prealabile, făcute la companiile care dețin podgoriile.

Dacă ești pasionat de turismul vitivinicol aici poți afla lucruri interesante despre procesul de fabricație a vinului și despre istoria cramelor și a pivnițelor și poți participa la degustări de vinuri.

Cascada Putnei

Cea mai impresionantă cascadă din județul Vrancea este Cascada Putnei, situată pe Valea Putnei, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici. Aceasta se întinde pe o suprafață de 80 de metri și are o diferență de nivel, în cădere, de 14 metri, vărsându-se într-un lac adânc.

Pe lângă frumoasa cascadă, merită să vizitezi și defileul Putnei. Cele două obiectivă turistice fac parte din Parcul Natural Putna-Vrancea, o mică rezervație geologică și peisagistică ce se întinde pe o suprafață de 10 ha.

Stațiunea Lepșa

În apropierea Cascadei Putnei, aparținând administrativ tot de comuna Tulnici, se află stațiunea montană Lepșa.

Localitatea montană se află în pasul Tulnici, care face legătura între Moldova și Transilvania și este un loc ideal pentru pasionații de drumețiile în natură și de ciclism alpin.

Aici se află și Mănăstirea Lepșa, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din județ, ce a fost întemeiată în anul 1774. Stațiunea este renumită, de asemenea, și pentru păstrăvăria sa, unde se spune că se găsește cel mai bun păstrăv din țară.

Află mai multe despre această stațiune de pe site-ul oficial, iar dacă intenționezi să rămâi aici pentru câteva zile, te poți caza la HOTELUL DOMENIILE PANCIU.

Rezervația Naturală Focul Viu de la Andreiasu

Dacă ajungi în județul Vrancea poți vizita și Rezervația Naturală Focul Viu, situată pe teritoriul administrativ al localității Andreiașu de Jos.

Aceasta este un obiectiv turistic renumit datorită emanațiilor de gaze naturale care se aprind din când în când de la soare. „Focurile vii” se întind pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, pe versantul drept al văii Milcovului.

În schimb, rezervația naturală cuprinde 12 hectare și este predominată de structuri geologice formate din roci sedimentare precum calcare, argile și gresii. În apropierea Focului Viu de la Andreiașu de Jos se află și trei lacuri: Mocearu, Meledic și Limpede, dar și câteva peșteri.

Lacul Negru

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Vrancea este Lacul Negru. Acesta se află în Rezervația Naturală Cheile Nărujei, o arie spectaculoasă ce cuprinde o varietate de specii de plante și animale specifice Subcarpaților de Curbură.

Lacul s-a format în urma alunecărilor de teren și se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Unicitatea Lacului Negru este dată de faptul că jumătate din acesta este acoperit de turbărie, iar pe cealaltă jumătate plutește plaurul, o vegetație acvatică predominantă din stuf.

De asemenea, Rezervația Naturală Cheile Nărujei cuprinde chei, văi montane, turbării și pajiști pe care cresc o varietate de plante specifice Subcarpaților de Curbură.

Lacul și rezervația pot deveni o destinație ideală pentru pasionații de natură, această zonă impresionând prin sălbăticia sa naturală, foarte puțin exploatată de turiști și de biologi.

Casa Memoriala eroul unirii „Moș Ion Roată”

Situată în comuna Câmpuri, din județul Vrancea, Casa Memorială Moș Ion Roată este un alt obiectiv turistic ce merită vizitat. Moș Ion Roată a trăit între anii 1806 și 1882 și a fost un țăran vrâncean, deputat în Divanul Ad-hoc al Moldovei (1857) și un susținător al Unirii Principatelor Moldova și Valahia și al reformelor agrare din acea perioadă.

Muzeul a fost inaugurat la 24 ianuarie 1959, cu ocazia Centenarului Unirii Principatelor, în casa țărănească în care a locuit Moș Ion Roată. Muzeul este amenajat în două încăperi, unde pot fi admirate obiecte ce au aparținut lui și familie sale, precum și obiecte și documente ce prezintă viața socială și atmosfera epocii în care a trăit acesta.

Muzeul „Rădăcina Vrancei” — Bârsești

Muzeul „Rădăcina Vrancei” este un obiectiv turistic, din comuna de munte Bârsești, cu o poveste interesantă.

Acesta este un muzeu etnografic, amenajat de Costică Beșa, un colecționar vrâncean pasionat de case și obiecte tradiționale din ținutul Vrancei. Aici pot fi admirate sute de obiecte ce prezintă tradițiile aceste zone, de la obiecte de uz casnic, la costume populare, obiecte de luptă sau instrumente muzicale.

Statiunea Soveja: locul cu cel mai curat aer din lume!

Un alt obiectiv turistic din județul Vrancea este comuna Soveja.

Înainte de 1989, aceasta era o renumită stațiune turistică vrânceană, în prezent ea este închisă, fiind în paragină. Totuși, în comună există câteva obiective turistice care merită vizitate, precum: Mausoleul Eroilor, un monument istoric închinat soldaților români, ruși și germani căzuți în Primul Război Mondial pe aceste locuri, Mănăstirea lui Matei Basarab, ridicată în 1645, Schitul Soveja, Popasul haiducului Bucur, dar și podul generalului Artur Văitoianu.

De asemenea, zona impresionează și prin frumusețea sa naturală, localitatea fiind amplasată la poalele Munților Vrancei. În plus, se spune că aici se poate respira cel mai curat aer din țara noastră.

Dacă vrei să vizitezi această zonă frumoasă a țării, poți găsi cazare aici.

--

--

Council on Tourism-ECTT
World and Tourism

World Tourism Institution of European Council on Tourism and Trade is focused on promoting culture and tourism as tools for development and cooperation