Biografi af David M. Beasley

Executive Director

Billede: WFP/Rein Skullerud

Som Executive Director i FN’s World Food Programme fortsætter David Beasley sin indsats for at bygge bro mellem politiske, religiøse og etniske grænser for at fremme økonomisk udvikling og uddannelse. Beasley bringer med sig fire årtiers erfaring indenfor lederskab og kommunikation og bruger den til at mobilisere yderligere økonomisk støtte og folkelig opbakning til den globale kamp mod sult.

Kampen er mere vigtig nu end nogensinde. Antallet af mennesker, der sulter, stiger på grund af langstrakte konflikter og konsekvenserne af klimaforandring. Under Beasleys lederskab har WFP forhindret hungersnød i fire lande i 2017. Beasley sikrer også større fokus og opmærksomhed på WFP’s arbejde udover katastrofeindsats og fremhæver dermed, hvordan langsigtet udvikling kan bringe fred og stabilitet til urolige regioner.

Før David Beasley kom til WFP i april 2017, arbejdede han igennem et årti med højtprofilerede verdensledere og programledere i mere end 100 lande, hvor han stod bag projekter rettet mod at fremme fred, forsoning og økonomisk fremskridt. Han har rejst i op mod 30 lande årligt, hvor han organiserede, ledte eller deltog i konferencer og missioner i blandt andet Kosovo, Sydsudan, Sudan, Tunesien og Yemen. En indsats, som har gjort det muligt for ham at udvikle nære relationer til ledere rundt om i verden.

Som guvernør i den amerikanske delstat South Carolina fra 1995 til 1999 ledte David Beasley delstaten gennem år med økonomisk omstilling og bidrog til at sanere statens økonomi til et sundt, diversificeret og robust marked. Indsatsen ledte til en af landets laveste arbejdsløshed parallelt med en kraftig vækst i privatsektor investeringer. David Beasley var den første guvernør i South Carolina, som kæmpede for at få fjernet konføderationsflaget fra delstatens kongresbygning, hvilket sikrede ham John F. Kennedy Profil in Courage Award hædersbevisningen.

David Beasley fik sin bachelorgrad fra Clemson University og en doktorgrad i retspraksis fra University of South Carolina. Han underviste på Kennedy School of Government på Harvard University. Han blev første gang valgt til offentligt embede som medlem af Repræsentanternes Hus i South Carolina som 21-årig. Han er gift med Mary Wood Payne og er far til fire børn.

Opdateret oktober 2018

Indblik i FN's World Food Programme

Artikler om FN's World Food Programme

Unlisted

Indblik i FN's World Food Programme

Artikler om FN's World Food Programme

FN's World Food Programme

Written by

FN's World Food Programme (WFP) er verdens største humanitære organisation, som bekæmper sult globalt.

Indblik i FN's World Food Programme

Artikler om FN's World Food Programme