2017 Euroleague Şampiyonu, Fenerbahçe

Yağmur Ercan
Yağmur Ercan ile Rengarenk
2 min readDec 16, 2018

Fenerbahçe, THY Euroleague 2017'nin finalinde Olimpiakos’u 80–64 yenerek şampiyon oldu ve bu ünvanı elde eden ilk Türk takım oldu.

Şampiyonluk kutlamalarından bir kesit

En son 2012'de İstanbul’da gerçekleşmişti. CSKA Moskova’yı yenerek Şampiyon olan Olimpiakos, 2017 yılında ise hayalini tekrar gerçekleştiremedi. Final’de bu sefer Fenerbahçe parkeden galip ayrıldı ve ilk defa Şampiyon aldı.

Final maçı Koç Obradoviç için de ayrıca özeldi. Koçun 500. maçı 9.şampiyonlukla geldi. Böylece Koç Obradoviç’in zafer sayısı, en çok şampiyonluk kazanmış olan Real Madrid’le eşitlendi.

Euroleague’de yarışan 16 takım Ekim ayında zorlu bir serüvene başladı. 30 maç sonunda ilk 8'e kalan takımlar eşleşti ve Play-Off’lar başladı. Fenerbahçe bu sene 5.sıradan bitirerek 4.bitiren Panathinakos ile eşleşti. Play-Off’larda 3–0 seri ile İstanbul’daki Final Four’a kalmaya hak kazandı. Final Four’a kalan diğer takımlar ise Real Madrid, CSKA Moskova ve Olimpiakos oldu.Yarı finallerde Türk temsilcimiz Real Madrid’i 84–75, Olimpiakos ise CSKA Moskova’yı 82-78 yenerek finale kaldılar.

Final Maçı’nın skoru

Final maçının skor dağılımları Fenerbahçe Bogdanovic ve Kalinic 17, Datome 11 Ekpe Udoh 10 sayı kaydederken; Spanoluis’in finali 9 sayıyla kapattığı gecede Olimpiakos’ta ise Khem Birch 14, Milutinov 10 sayıyla oynadı.

Maçın adamı (MVP) Fenerbahçe’den Ekpe Udoh oldu.

--

--

Yağmur Ercan
Yağmur Ercan ile Rengarenk

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 3.sınıf medya ve iletişim öğrencisi. Hayatımızdan güncel konuları okuyuculara sunuyor.