Şimdide Kalmanın Önemi

İpek Yontar
Yetkin Yayın
Published in
2 min readOct 16, 2021

--

Hayatının herhangi bir gününde “Anda mevcut ol .“ sözünü duymuşsundur. Peki bu söz sende ne çağrıştırıyor, bu söz tam olarak ne demek ve anda kalmak gerçekten de önemli mi ?

Genellikle anın farkında olmayız. Kafamızdaki düşünceler buna engel olur. Bunlar bizi korkuya sürükler ve endişelenmemize sebep olur. Mesela geleceği düşünüp endişe duyarız. Eğer geleceğe ve geçmişe odaklanırsanız şu an yaşadığınız hayatı kaçırırsınız.

Önemli olan şu andır. Peki sen şu anın öneminin farkında mısın? Yaşamımız geçmişi ve geleceği düşünerek geçiyorsa bu hiç şu anın farkında olup onun tadını çıkartmadığımızın bir işaretidir. O zaman kendinizi keşfedersiniz. Eskiden çekilmiş bir fotoğrafını görüp iç çektiğin oldu mu, ah ne güzel gündü dediğin ? Aslında o anın ne kadar değerli olduğunun farkında bile değildin.

Aslında şu anın farkına vardığımızda çok küçük bir şeyin bile ne kadar değerli olduğunu fark ederiz. Mesela yağmurlu bir günde kaygı duymadan pencerenin kenarına oturup toprak kokusunu içine çektiğiniz zamanı düşünün. Ne kadar da iyi hissettiriyor değil mi ?

“Eğer hayal edilen gelecek daha iyiyse, bu size umut ya da zevkli bir beklenti verir. Eğer o daha kötüyse, endişe yaratır. Her ikisi de illüzyondur. “ -Eckhart Tolle

Yaşadığımız her kötü olay bize deneyim katar ve bize bir şeyler öğretir. Kendimden örnek vermek gerekirse kötü bir durum yaşadığımda sonucu ne olursa olsun iyi ki yapmışım, bak yeni bir ders öğrendim diyorum.

Hayatın akışını durduramayız. Geçmişe takılı kalıp da pişmanlık duymamalı, geleceği düşünüp kaygılanmamalıyız. Yapmak istediğimiz bir arzumuz mu var en iyi an hiçbir zaman olmayacaktır. Onu hemen şimdi yapın.

--

--