Новинна розсилка Zeitgeist 003

Julissa
Zeitgeist Seer Program
4 min readFeb 4, 2023

З часу нашого останнього ньюзлетера багато чого сталося в Zeitgeist! Ось все, що відбулося…

Вітаю вас, прихильники Zeitgeist!

Ласкаво просимо до третього випуску новинної розсилки ZTG, останнього перед Різдвом.

Незважаючи на те, що Zeitgeist мережа зазнала інтенсивної модернізації і навіть була поставлена на паузу на 24 години для заміни ID парачейну на Kusama, на ринках передбачень спостерігалася дивовижна активність.

Час дізнатися про це більш детально!

1. Десятка лідерів Zeitgeist

Графік Топ-10 за обсягом показував, що за останні кілька тижнів у додатку Zeitgeist було здійснено велику кількість торгових операцій. Фактично, обсяг торгів зріс на 12857 ZTG порівняно з минулим періодом!

У той час як обсяги трьох провідних ринків передбачень не змінилися, обсяги на нових ринках значно збільшилися, причому п’ять ринків були абсолютно новими. Багато з них були пов’язані з Чемпіонатом світу з футболу FIFA World Cup Qatar, що підкреслює силу ринків передбачень у спортивній індустрії.

Ось п’ять найактивніших ринків на Zeitgeist під час чемпіонату (повну десятку ви можете побачити, натиснувши тут)…

1. Хто виграє Чемпіонат світу з футболу 2022 року? (13 134 ZTG)
Прогнози: Аргентина*.

2. Чи відновлять акаунт Дональда Трампа в Твіттері і чи буде він писати до 30 листопада 2022 року? (1117 ZTG)
Поточний прогноз: НІ

3. Чи отримають вкладники FTX більше 50% своїх коштів назад до лютого 2023 року? (816 ZTG)
Поточний прогноз: НІ

4. Скільки голів буде забито з початку чвертьфінальної стадії до кінця Чемпіонату світу з футболу 2022 року? (733 ZTG)
Прогноз: 17*

5. Чи буде ціна aUSD вище $0,98 в 0:00 (UTC) 1 січня 2023 року? (587 ZTG)
Поточний прогноз: НІ

Натисніть тут, щоб переглянути повну десятку лідерів

*Ці ринки щойно закрилися, але з огляду на те, який обсяг вони зайняли за цей період вимірювання, є сенс включити їх в останній чарт.

2. Santa NFTs

Напередодні свят ми проводимо акцію для ком’юніті “12 днів Різдва”! Користувачі, які обміняють більше 5 ZTG в додатку до 31 грудня, отримають унікальний різдвяний NFT від Zeitgeist.

У нас є п’ять NFT, які можна заробити і додати до свого аватара Zeitgeist:

  • Santa Hat
  • Santa Beard
  • Santa Glasses
  • Santa Necklace
  • Santa Shirt

Кожного разу, коли ви здійснюєте угоду на суму 5 ZTG або більше, ви отримуєте один з цих NFT, тому продовжуйте торгувати, поки не заробите всі п’ять!

(Пам’ятайте, що спочатку вам знадобиться аватар Zeitgeist, який коштуватиме 200 ZTG — читайте нашу попередню статтю в блозі, якщо вам потрібна додаткова інформація)

Аватар Zeitgeist, повністю укомплектований усіма п’ятьма нашими Santa NFT!

3. Чемпіонат світу з футболу 2022

Вітаємо Аргентину з виграшем третього трофею Чемпіонату світу з футболу і присвоєнням їхньому капітану Ліонелю Мессі офіційного статусу “GOAT” (“Найвеличніший з усіх часів”). Як корінний аргентинець, наш керівник відділу досліджень та інтеграції Нума був на сьомому небі від щастя!

Турнір побачив неймовірну участь спільноти Zeitgeist, а наш ринок передбачень “Хто виграє Чемпіонат світу з футболу” був найбільш торгованим ринком з самого початку турніру, і хоча різні результати кілька разів змінювали лідерів, до 4 грудня Аргентина стала лідером — і дійсно, прогноз виявився точним.

Ми отримали масу задоволення від спілкування зі спільнотою, провівши Twitter Spaces з іншими проектами Dotsama, такими як Acala, Exiled Racers, ApexChimpz, Pendulum і Astar. Ми також розіграли 3000 ZTG серед найточніших прогнозистів!
Вітаємо наших переможців.

4. Оновлення протоколу Zeitgeist

Це був неймовірно напружений місяць у штаб-квартирі Zeitgeist, оскільки команда займалася оновленням рантайму, оновленнями призначеного для користувача інтерфейсу і, що найважливіше, продовженням оренди слота парачейна на Kusama.

У середині листопада Zeitgeist виграв аукціон за слот парачейна №60, і в процесі знадобилася заміна ID парачейна з 2101 на 2231, що пройшло без проблем.

Інші оновлення за останні кілька тижнів включають:

Реалізація автоматичного он-чейн арбітражу (issue #833 на Github)

Оновлення версії до polkadot-v0.9.26 (issue #812 на Github)

Налаштування та тестування білого списку резервних трансферів XCM (issue #661 на Github)

Оновлення та реліз SDK v0.9.3 (issue #233 на Github)

Як згадувалося в попередній новинній розсилці, команда також активно працює над деякими справді цікавими оновленнями користувацького інтерфейсу, які сподівається випустити на початку 2023 року.

Для отримання повної інформації про оновлення протоколу Zeitgeist минулого місяця, ознайомтеся зі щомісячним звітом на Github тут.

Це все, друзі!

На цьому ми завершуємо наш останній ньюзлетер за 2022 рік. Ми повернемося на початку 2023 року з новими захоплюючими новинами та подробицями про те, чого очікувати в новому році.

Ми хочемо подякувати всім і кожному з вас за підтримку Zeitgeist цього року і сподіваємося, що у вас будуть чудові святкові дні та безпечний Новий рік.

До 2023 року,

Нехай ваше майбутнє буде світлим.

Команда Zeitgeist

--

--