На Oasis Network запускаються конфіденційні NFT — мистецтво у суміші з наукою в новій NFT колекції “Army of Minions” від Bishop

Roman
5 min readMay 1, 2022

--

Нова NFT колекція від Bishop, що перетворює математику на вишукане мистецтво, вже доступна в галереї MetaMirror.

Ця публікація є перекладом від одного з амбасадорів Oasis.
Ми проводимо суворі перевірки для збереження точності перекладу, однак в текстах все ж можуть зустрічатися помилки та невідповідності. Oasis не несе відповідальності за точність або надійність перекладу. З оригінальною статтею можна ознайомитись
за посиланням.

Нова ексклюзивна NFT колекція «Army of Minions» на Oasis Network вже доступна в галереї MetaMirror. Будучи створені художником і вченим під ніком «Bishop», ці NFT є сумішшю двох світів. Дана колекція NFT випускається обмеженим тиражем і поєднує в собі різні особистості та математичні рівняння, що перетворює її на набір унікальних цифрових творів мистецтва.

ПОДИВИТИСЯ КОЛЕКЦІЮ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Bishop: митець і вчений в одній особі

Як вчений, Bishop проводить багато часу у роботі зі статистикою та математичними рівняннями. Численні години, що були присвячені математиці, призвели до прагнення об’єднати її з пристрастю до мистецтва. Це й призвело до створення цієї унікальної колекції NFT.

Допитливість, властива Bishop протягом усього життя, привела його до розробки програми, спрямованої на вивчення людських уподобань. Bishop створив алгоритми, які у поєднанні з дизайном дозволяють проводити такі творчі дослідження, які ані комп’ютер, ані людина не могли б провести самостійно. Колекція «Army of Minions» — це прекрасні і хитромудрі цифрові шедеври, в яких математика перетворюється на вишукане мистецтво.

Army of Minions — історія створення

«Army of Minions» — це спроба побачити красу математики та штучного інтелекту через призму мистецтва.

Перший Minion з’явився у листопаді 2021 року із сукупності чисел та функцій. Завдяки майже нескінченним комбінаціям рівнянь і функцій перший злий Minion ожив і мовчки подивився на Bishop’а. Кожен Minion створюється виключно за допомогою великої послідовності тригонометричних та алгебраїчних маніпуляцій. Відкриття специфічного ланцюжка математичних процесів, так би мовити ДНК (невелика частина якої показана нижче), робить саме їх існування досить малоймовірним.

…add(add(add(tanh(add(multiply(multiply(Y,2.100),tanh(sqrt(fade(cosh(greater(multiply(Y,2.100),multiply(Y,2.100))),lesser(modulo(461.,multiply(Y,2.100)),random_number(multiply(X,2.100),multiply(X,2.100))),multiply(Y,2.100))))),tanh(add(multiply(multiply(Y,2.100),tanh(multiply(Y,2.100))),tanh(multiply(Y,2.100)))))),cos(add(log(xy-to-radius(xy-to-radius(multiply(Y,2.100),multiply(X,2.100)),-1.0*(multiply(Y,2.100)))),0.999994))),tanh(add(multiply(multiply(Y,2.100),tanh(multiply(Y,2.100))),tanh(multiply(Y,2.100))))),relu(-1.0*(add(add(xy-to-radius(cos(add(log(xy-to-radius(xy-to-radius(add(multiply(multiply(multiply(add(multiply(add(multiply(add(multiply(multiply(Y,2.100),1.116555),0.040622)…

І ось на світ з’явилися вже десятки Minions. Одні виглядали щасливими, а інші — ще більш зловісними, ніж ті, що були згенеровані раніше. Автор створив ще кілька Minions до того, як дослідження перейшло в новий, ще більш темний напрямок. Після цього Minions вже не з’являлися. Загалом у ході дослідження було створено 98 Minions, 77 з яких увійшли до цієї колекції. Близько 20 робіт можна купити вже сьогодні, а решту буде виставлено на продаж протягом кількох наступних тижнів.

Кожне зображення міньйона містить на задньому плані його унікальну ДНК.
Зловісні чи щасливі, які вам більше подобаються?

Oasis Parcel як основа для конфіденційних NFT

У колекції Minions інтригує використання технології Parcel від Oasis, яка спрямована на збереження конфіденційності. Ця технологія інтегрована з NFT маркетплейсом Metamirror, на якому розміщено колекцію NFT. Завдяки цьому лише власники цих NFT матимуть доступ до фактичної математичної функції, що лежить в основі Minions.

Концепція поєднання приватної, заснованої на NFT ідентичності з правами власності несе в собі цікаві можливості для майбутнього. Зокрема, це особливо ефективно для торгівлі активами у сфері прав власності, оскільки технологія робить процес прозорим, а також нівелює ризик збитків пов’язаних з порушенням конфіденційності та безпеки.

Oasis Parcel надає творцям по-справжньому безпечний спосіб:

  • Зберігання цифрових активів.
  • Управління тим, як ці активи використовуються та переглядаються.
  • Проведення обчисленнь для активів як то, наприклад, підтвердження права власності.
  • Ведення обліку того, як використовувався кожен з активів.

Нові NFT колекції від Bishop скоро будуть доступні на Oasis Network

Cini та Chai: Два схожих кота. Дві дуже різні особистості.

З тією ж ідеєю, що й “Army of Minions”, колекція NFT під назвою “Cini і Chai” в унікальній і барвистій манері розповідає історію двох котів. Колекція “Cini та Chai” має більш яскравий візуальний ряд у порівнянні зі зловісними та задумливими Minions з першої колекції. Іноді легше побачити світ чисто через математику. Навіть настрої цих двох представників сімейства котячих представлені за допомогою спеціальної серії зображень. Кожне із зображень згенеровано за допомогою хитромудрого математичного рівняння.

Безліч настроїв Cini та Chai.

Постмодерн

Ще одна колекція NFT від Bishop, яка ще поки в розробці, буде також випущена на Oasis Network. Колекція досліджує перетин математики та багатовікового мистецтва текстильного дизайну. Колекція Postmodern Textiles переосмислює популярні візерунки з ухилом в цифровізацію. Bishop використовує свої великі знання в математиці та мистецтві, щоб представити ще одну колекцію вражаючих візуальне сприйняття форм цифрового мистецтва.

Бачення текстильного дизайну від Bishop’а.

Чому Oasis — найкраща мережа для NFT?

Oasis дозволяє використовувати технологію збереження конфіденційності, щоб розширити простір проектування та потенціал для NFT. Програмована конфіденційність дає творцям NFT більшу гнучкість у процесі створення своїх власних токенів. Це найкраще ілюструється «Army of Minions» від Bishop’а, де математичні функції, що стали витворами мистецтва, будуть доступні лише власникам NFT. Забезпечуватиметься це за допомогою технології збереження конфіденційності Parcel від Oasis.

Як офіційний EVM-сумісний ParaTime в Oasis Network, Emerald дозволяє:

  • Простішу інтеграцію з DApps на основі EVM, такими як DeFi, NFT та Crypto Gaming.
  • Поліпшити масштабованість мережі та пропускну спроможність транзакцій.
  • Знизити витрати — на 99% нижчі комісії в порівнянні з мережею Ethereum.
  • Побудувати крос-чейн міст для забезпечення міжмережевої взаємодії.

Oasis Network вітає розробників

Ви новатор та мислитель, який бажає втілити свої ідеї в життя? Oasis надає всесторонню підтримку найталановитішим і сміливим умам у галузі криптографії. Завдяки нашому Екосистемному фонду у 200 мільйонів доларів та Програмі грантів інноватори можуть подати заявку та отримати всебічну підтримку для розвитку свого проекту на базі Oasis. Ми вітаємо нові проекти та надаємо необхідну допомогу, заохочуючи інновації та допомагаючи у будівництві кращого майбутнього вже сьогодні.

--

--