Посібник із використання гаманця Oasis ROSE

Roman
5 min readFeb 11, 2022

--

Ця публікація є перекладом, зробленим амбасадором Oasis. Для точного перекладу проводяться суворі перевірки, але в них можуть бути помилки або пропуски. Oasis не несе відповідальності за точність або надійність перекладу. Прочитайте оригінальну статтю тут.

Ми всі повинні з чогось починати коли плануємо почати своє знайомство з токенами ROSE. Ця стаття навчить вас тому, як налаштувати гаманець, відправляти та отримувати ROSE. Також ви дізнаєтеся, як додавати свої токени в стейкінг щоб отримувати прибуток.

Найбільш затребуваною платформою, яку хотіла спільнота Oasis Network, було безпечне місце для зберігання та розміщення токенів ROSE.

Представляємо офіційні гаманці Oasis ROSE!

Сьогодні ми запускаємо веб-гаманець, який стане вашою вашою відправною точкою для всього, що стосується ROSE, а також розширення для браузера для швидкого та легкого доступу до ваших токенів ROSE саме тоді, коли вам це потрібно.

Ця стаття — це вступ до використання гаманців та їх функцій. Вона допоможе вам:

  1. Налаштувати гаманець
  2. Поповнити ваш акаунт
  3. Імпортувати гаманець чи подключити ваш апаратний гаманець Ledger
  4. Відправляти та отримувати ROSE
  5. Стейкати ваші токени ROSE
  6. Забирати застейкані токени назад

Щоб швидко ознайомитися з обома гаманцями, ми створили покрокове відео як для веб-гаманця, так і для розширення браузера.

Налаштуйте гаманець

Ви можете знайти

Обидва гаманці мають дуже схожі процеси налаштування з високобезпечною автентифікацією за допомогою мнемонічної фрази (24 слова для веб-гаманця, 12 для розширення для браузера).

Щоб створити гаманець, клікніть на відповідну кнопку і вам відобразиться ваша мнемонічна фраза (як на скріншоті нижче). Вам необхідно скопіювати її в особливо безпечне місце, бажано в оффлайні, де його не можна зламати та вкрасти. Якщо ви його втратите, то втратите і доступ до свого гаманця, тому дуже важливо надійно його сховати.

Коли збережете свою фразу, необхідно буде підтвердити, що ви це зробили. Після цього вам буде запропоновано заповнити пусті поля необхідними словами.

Після цього ви зможету увійти у свій гаманець! Ви побачите домашню сторінку гаманця із загальним балансом облікового запису: скільки у вас є токенів, скільки ви перевели у стейкінг та скільки скількі токенів повинно повернутися зі стейкингу в розділі «Debonding».

Очевидно, що в новому обліковому записі ми поки що не матимемо жоднго токена ROSE, тому давайте спробуємо поповнити наш рахунок!

Поповнення вашого облікового запису

Буде багато людей, які різними способами вже відправили монети у стейкінг. Але для тих небагатьох, хто тільки починає, ви можете придбати ROSE на багатьох великих біржах, включаючи Binance і KuCoin. З повним переліком місць, де можна придбати ROSE ви можете ознайомитися на CoinMarketCap.

Коли у вас вже є токени ROSE, їх дуже легко перенести у ваш гаманець ROSE. Просто скопіюйте та вставте адресу гаманця (адреса виділена нижче) та виведіть у свій новий гаманець.

Імпортуйте гаманець або підключіть свій апаратний гаманець Ledger

Якщо ви хочете імпортувати існуючий гаманець чи підключити ваш Ledger, направляйтеся у головне меню та натисніть Open wallet.

У вас є 3 варіанти того, як відкрити існуючий гаманець:

  • Mnemonic — використовуйте мнемонічну фразу, яку ви зберегли раніше.
  • Private Key —Введіть ваш приватний ключ.
  • Ledger — використовуйте свій USB-гаманець Ledger.

Використання апаратного гаманця Ledger з веб-гаманцем або розширенням для браузера є найбезпечнішим способом взаємодії з мережею Oasis оскільки ваші кошти залишаються у вашому гаманці та можуть бути відключені від Інтернету в будь-який час.

Як відправляти та отримувати ROSE

Нещодавно ми навчилися отримувати токени ROSE на свій гаманець. А ось щодо відправки токенів ROSE, то вона просто не може бути більш швидшою, простою чи дешевою, ніж вона вже є. Переказ токенів ROSE з одного гаманця в інший займає приблизно 6 секунд — набагато швидше ніж у багатьох інших L1 блокчейнах. А ще це дешево!

Щоб відправити ROSE:

  1. Відкрийте гаманець
  2. Введіть адресу у поле “Recipient”
  3. Введіть суму, яку хочете надіслати
  4. Натисніть Send
  5. Підтвердьте правильність даних транзакції
  6. Вуаля!

Коли успішно відправите переказ, то отримаєте подібне до наведеного нижче повідомлення з підтвердженням:

У історії трансакцій ви зможете побачити деталі цієї трансакції.

Відправте токени ROSE у стейкінг

Найцікавішою особливістю наших нових гаманців є можливість стейкати свої кошти напряму за допомогою мережевих валідаторів і заробляти частину винагород за стейкінг на основі суми, яку ви вносите.

Перейдіть до розділу Stake щоб побачити всіх активних валідаторів мережі та загальну суму, що їм делегована. У розділі «Fee» ви можете побачити відсоток комісії, яку вони беруть із ваших винагород за стейкінг, якщо ви делегуєте їм кошти.

Порада для професіоналів: ви можете розрахувати очікувану винагороду за стейкінг за цим посиланням.

Натиснувши на будь-якого з валідаторів, ви відкриєте їх:

  • Рейтинг серед валідаторів на основі загальної суми стейкінгу.
  • Загальну суму у стейкінгу.
  • Відсоток прибутку, який принесе стейкінг ваших токенів ROSE.
  • Межі, в рамках яких може коливатися прибутковість.
  • Статус валідатора: активний або неактивний.

Саме тут ви можете делегувати токени ROSE валідатору, щоб повернути деякий відсоток в якості винагороди за відвищення безпеки мережі. Після запуску Mainnet винагороди будуть зменшуватися з часом. Більш детально читайте про це тут.

Щоб стейкати токени ROSE, просто введіть суму, яку хочете застейкати та натисніть «Delegate».

Майте на увазі, що після того, як ваші токені пішли у стейкінг, ви не матимете миттєвого доступу до них. Наразі від моменту вилучення коштів зі стейкінгу до того як ці кошти знову стануть доступними у вашому гаманці проходить приблизно 14 днів.

Як повернути застейкані токени

Якщо ви хочете повернути частину своїх ROSE, перейдіть на вкладку «active delegations» і побачите всі ROSE, які у вас у стейкінгу.

Щоб отримати їх назад вам необхідно лише:

  1. Натисніть на заделеговані токени.
  2. Введіть кількість токенів, яку хочете забрати.
  3. Продивіться деталі транзакції та підтвердіть її.
  4. Це все! Ваші кошти скоро будуть повернені.

Тепер ви бачите зворотню транзакція на вкладці «debonding delegations» разом із «Epoch», у яку ці кошти будуть вивільнені.

Висновоки

Ось і все. Ми коротко ознайомились з новим гаманцем Oasis ROSE. Як завжди, ви можете продовжувати задавати будь-які додаткові запитання в спільноті у

Покрокові відео для обох гаманців ви можете переглянути за наступними посиланнями:

--

--