Tekintsük át a legfontosabb kereskedelmi ünnepeket!

Nyakig benne vagyunk az ünnepi hajrában. Már évek óta azt érzem, hogy egyáltalán nem vagyok képes meghitten ráfordulni az ünnepekre, mert ez az év legerősebb időszaka, ilyenkor kell a legtöbbet kapálni, mert novemberben záródik az üzleti év mindenhol és persze minden mindenkinek most azonnal, de rögtön kell. Persze nekünk is fontos időszak ez, mert ilyenkor kell kitermelni a gyakran jóval szerényebb következő év eleji hónapok tartalékjait.

Sajnos a nagy hajtás nem engedi ilyenkor azt, hogy az szépen lassan kiengedjek, és élvezzem az ünnepi hangulatot, sokkal inkább úgy tűnik, hogy ez az év legstresszesebb szakasza, ahol minden órát, minden feladatot kicentizünk…


Dobd fel az ünnepi időszak eladási eredményeit! (2.rész)

Cikksorozatunkban összeszedjük a legfontosabb stratégiákat és technikákat, amelyek segítségével növelheted az értékesítési eredményeidet az év legizgalmasabb időszakában, a Karácsonyi hajrában. Álljon itt most a második 5+1 javaslat a jobb eredmények eléréséhez.

Christmas is coming…

5. Remarketing kampány

A Google Ads hirdetési rendszerében lehetőség van a szegmentálásra, és általunk definiált paraméterek alapján Display hirdetéseket jeleníthetünk meg azoknak a látogatóinknak, akik egy hirdetésünkre vagy keresőkampányunkra kattintva ugyan elérkeztek a weboldalunkra, mégsem teljesítették az általunk gólként definiált akciót.

Ilyenkor bekerülnek egy olyan csoportba, akiknek bizonyos idő elteltével a Google Display hálózata segítségével hirdetéseket jelenítünk meg ezzel ösztönözve a vásárlásra. …


Dobd fel az ünnepi időszak eladási eredményeit! (1.rész)

Cikksorozatunkban összeszedjük a legfontosabb stratégiákat és technikákat, amelyek segítségével növelheted az értékesítési eredményeidet az év legizgalmasabb időszakában, a Karácsonyi hajrában. Álljon itt most az első 5+1 javaslat a jobb eredmények eléréséhez.

1. Pontosan definiáld a célt

Még jobb, ha S.M.A.R.T. célt is definiálsz, ami azt jelenti, hogy egy konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időkorlátok közé szorított célt tűzöl ki magad elé. Cél lehet a nagyobb mértékű eladás, míg a S.M.A.R.T. cél így hangzik: “A teljes bruttó nyereség növelése október és december között az előző év azonos időszakához képest 10%-kal.”

A célok eléréséhez jó eszköz lehet a konverziós ráta növelése és a közösségi médiában történő aktívabb…


Kiállítási játék a Budapesti Vívó Világbajnokságon

2019-ben Budapest adott otthont a FIE vívó világbajnokságnak, amire ex-vívóként magam is nagyon kíváncsi voltam, de ennél is fontosabb lett számomra az esemény, amikor a PBT Fencingtől megrendelést kaptunk egy kiállítási játék lefejlesztésére. Ilyen eseményen korábban nem szerepelt a standaktivitásdigitális formája, így nagy izgalommal vetettük bele magunkat a feladatba. Az eredmény önmagáért beszélt.

A játékból a videó elején lehet látni néhány másodpercet.

A vívásról tudni kell, hogy egy viszonylag szűk szakmai közönséget vonz, ami miatt a felszerelést előállító vállalkozások száma is jól körülhatárolható, így komoly a verseny a sportolók kegyeiért, és egy világverseny kifejezetten alkalmas a kapcsolat kiépítésére és ápolására…


A hatékony látogatói prezentáció készítéséről

Gondoltam egyet és összefoglaltam egy rövid de tartalmas kézikönyvben mindazt, amit az e-detailer készítésről tudok. Ezt elsősorban olyan lelkes olvasóknak ajánlom, akik foglalkoznak e-detailer tartalom előállítással, vagy megrendelőként szeretnének többet is megtudni az e-detailer készítés legfontosabb követelményeiről. Ráadásul mindezt teljesen ingyen adom!

Jacsó Péter Tivadar: E-detailing kézikönyv a tahékony látogatói prezentáció készítéséről sales és marketing menedzsereknek, orvoslátogatóknak

Innen töltheted le: ebook.jacsomedia.hu

Mit jelent az e-detailing kifejezés?

Az e-detailing kifejezést arra használjuk leginkább, amikor valamilyen elektronikus eszközön — jellemzően táblagépen — megjelenített interaktív oktatási vagy promóciós anyaggal folytat valaki edukációt. A gyógyszergyárak orvos- és patikalátogatói ilyen e-detailing rendszereket használnak az orvosokkal való kommunikáció során, de kifejezetten hasznos lehet az FMCG kereskedelmi támogatására is.

Az e-detailer tehát egyfajta prezentáció vagy termékbemutató, amelynek…


Kiállítási élménymarketing az ujjad köré csavarva

A következő videóban bemutatok számos referencia munkát, melyeket az évek során érintőképernyőre terveztünk és fejlesztettünk. Ezek többsége a mai napig működőképes megoldás lehet kiállítási standok “felokosítására”.

A standaktivitás lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatteremtést a látogatókkal. Vonzza a tekintetet és előhozza a játékos ént, aminek segítségével még inkább motiválja a felhasználót arra, hogy közelebb lépjen a kiállítási standunkhoz, és az ott megszerezhető élmény vagy jutalom motiválja arra, hogy megismerje termékeinket, szolgáltatásainkat.

Kiállításra vagy szakmai rendezvényre készülsz? Válassz standaktivitás megoldásaink közül! Nincs konkrét elképzelésed? Segítünk!

Látogass el weboldalunkra a www.standaktivitas.hu oldalra és ismerd meg a standaktivitás nyújtotta lehetőségeket. Emelkedj ki a sokaságból, ne hagyd, hogy a látogatóid szimplán elsétáljanak a standod mellett!

Jacsó Péter Tivadar — owner
Jacsomedia Smart Web Applications


Hogyan építs értékes kapcsolatokat kiállításokon, rendezvényeken?

Több ügyfelet és hatékonyabban szeretnél elérni reprezentációs megjelenéseid során? Ragadd meg látogatóid figyelmét, okozz mélyreható élményt, mutasd be termékedet vagy szolgáltatásodat a gamifikáció eszközeivel és sokszorozd meg az eredményes ügyfélkonverzióid számát!

A kiállítások és rendezvények mindig is azt a felületet jelentették, ahol az ügyfél és a terméket vagy szolgáltatást kínáló vállalkozás személyesen találkozhatnak egymással. Ma csak Magyarországon tízezer különféle témájú kiállítás várja a látogatókat, akik szívesen látogatják ezeket a rendezvényeket ahol a kiállítók borsos összegeket költenek el arra, hogy magas színvonalon jelenhessenek meg leendő ügyfeleik előtt. Nem mindegy azonban, hogy a ki képes a látogatókból vevőket formálva ténylegesen megszólítani a…


Az Apple arcfelismerő módszere a Face ID egészen új lehetőségeket nyit a gamifikációban.

Nemrég lehetőségem nyílt rá, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassam az Apple iPhone Xs készüléken az arcfelismerést, azaz a Face ID lehetőséget. Amikor először láttam az iPhone X bemutatóján az arcfelismerő technológiát úgy gondoltam, hogy ez egy újabb olyan készség, amire a világon semmi szükség és amúgy is ott van már az ujjlenyomat azonosítás, akkor meg minek mindent megint lecserélni?

Közel egy évvel később vettem a kezembe az első olyan eszközt, ami képes volt erre a technológiára és be kell valljam, megint bebizonyosodott, hogy egy remek újítással állok szemben. Ami elsőre feltűnt az a gördülékenység, amivel a készüléket kezelhetem. Szó szerint…


Mit jelent a design és ki mit ért rajta? Miért gondolhatják azt, hogy egy ügyviteli szoftver esetében nem számít vagy hogy egyáltalán nincs is szükség vizuális megjelenésre?

A közelmúltban többször is tapasztaltam azt a jelenséget, hogy a döntéshozók furcsa kettősséggel viseltetnek a digitális termékekkel — itt elsősorban szoftverekre gondolok — kapcsolatban akkor, amikor az belső használatra készül a munkatársaknak, és akkor amikor az a külső ügyfélnek kerül fejlesztésre.

Ha az ügyfeleknek készül akkor nagyon fontos a design, de ha belső anyag lesz akkor még az is elhangzott, hogy egyenesen nem kell a design, mert nem is kalkuláltak a projekt tervezése során a designnal, hanem azt mint szükséges rosszat kezelve meg kell felelni a minimum követelményeknek, a felhasználók meg úgysincsenek abban a helyzetben, hogy válogassanak, majd megtanulják.

Hogyan gondolkodik a döntéshozó?

Próbálom…


Interaktív elemek használata e-detailerekben

Amikor az ember egy e-detailert készít azonnal késztetést érez, hogy minél több animált és interaktív elemet helyezzen el benne, mivel azt gondoljuk, hogy csak ezekkel lehet felkelteni a felhasználó érdeklődését. Itt is elsősorban a jól átgondolt koncepció és a történetmesélés a lényeges, és ezt érdemes kiegészíteni interaktív elemekkel azokon a pontokon, ahol különösen fontos a hallgatóság bevonása a folyamatba.

Az interaktív elemek szerepe, hogy bevonja a felhasználót és olyan élményt adjon amire emlékezni fog a látogatás után is. Ezeket az elemeket akkor használjuk, ha a történetmesélés szempontjából hozzáadott értékkel rendelkeznek, pl.: szemléltet egy műveletet, vagy további termékelőnyök bemutatását szolgálják.

Minden…

Jacsomedia Smart Web Applications

We are a full-fledged digital studio. We provide full range of Internet services, we develop awesome apps, and we can do the creative part of the job as well.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store