Vanaf groep 7/8 ben ik al bevriend met Aletta. Wat een top wijf is ze!
Sinds kort heeft zij haar eigen kinderkleding winkel geopend (11&12 augustus waren dé openingsdagen). Deze winkel: Groots&Kleintje, staat in Hendrik Ido Ambacht. Van hippe baby- en kinderkleding tot aan stoere accessoires en cadeauartikelen.

Aletta was hiervoor onderwijzeres, kleuterjuf (je zal zo’n leuke juf maar hebben!). Toen zij hoorde dat de vorige eigenaar van deze winkel ging stoppen heeft ze haar hart en droom gevolgd en heeft de winkel overgenomen.
Na flink klussen, allerlei kledingbeurzen en winkels af te gaan, heeft ze Groots&Kleintje haar eigen finishing touch gegeven.
Uiteraard ben ik langs geweest, helaas kon ik niet bij de (her-)opening zelf aanwezig zijn. Groots&kleintje is een vrij grote winkel, met veel aanbod! Er is ook een kinderhoekje zodat de mama (jaja, meestal zijn het toch echt de mama’s) rustig kan rond neuzen. Er zijn veel toffe merken te koop, ik zelf ben dan zelf niet een merk typje, maar niets ten nadele van wat er te koop is! Teveel leuke dingen gezien, kijken en niet kopen ;).
Ik kon het niet laten tóch wat te kopen, heb een toffe slab van ‘’done by deer’’ gekocht. Verder zijn onder andere de volgende merken te koop: Indian Blue Jeans, Z8, nOeser, Carlijnq, Sproet&Sprout, Bergstein en Mingo. …


Sinds drie weken hebben Mark en ik besloten om op zaterdagen offline te zijn.
Internet uitzetten en ‘’online’’ zijn voor elkaar.
Je raadt het al ik lig om 23:59 nog snel mijn laatste appjes te beantwoorden in bed ;). Waardoor ik zaterdag brak opsta en wel toe ben aan een dag offline.
Haha, nope! Eigenlijk vind ik het een super initiatief en kan ik ervan genieten. Niet constant appjes, Facebook of wat dan ook checken. Ongemerkt ben ik er vaker mee bezig dan ik besef, of zou willen.
Kan best onrust geven, zo’n drang. Noem het gerust verslaving, al denk ik niet dat het zó erg is bij mij. Bestaat er anders ook een afkick kliniek voor? ‘’Hoe kom ik van mijn rusteloze mobiel check gedrag’’, af?
Het is zo waardevol om meer tijd en aandacht voor elkaar als gezin te hebben. De dag duurt als het ware langer. Meer tijd voor elkaar = meer genieten.
Doordeweeks zou dit lastig(er) zijn, veel afspraken gaan bij mij via app of mail. Of ik zie via Facebook leuke evenementen voorbij komen waardoor ik op pad ga met mijn kleine man.
Het offline zijn geeft meer rust, een relaxed gevoel. Om het maar mindfulness te noemen. Hoe makkelijk kan het eigenlijk zijn, gewoon een dagje offline. Als er iets is zijn we gewoon mobiel bereikbaar.
Ik weet nog wel dat ik mijn scherm moest repareren een tijd terug. Wat duurt wachten dan lang ;) Hoe erg kan het zijn als je mobiel kapot is. Een eerste wereld probleem? …


Afgelopen week maakte ik voor het avond eten een spinazie quiche.
Weer eens wat anders dacht ik. Een springvorm netjes bekleed met bladerdeeg, spinazie erin en toen de ei-slagroom substantie. En daar ging het dus fout… Het kwam er aan de onderkant weer uit! Eigenwijs plaatste ik de springvorm alsnog in de oven. Gelukkig viel de schade achteraf gezien best mee. Aan het einde van de baktijd besloot ik de oven nog even op grill stand te zetten.
Na een dag hard werken zat ik even op de bank, maar ook echt éven. Wat stonk er zo? Oh nee!! Het rook aangebrand, hup een sprint naar de oven. En jawel hoor de quiche was aangebrand. Het was een kleine frustratie, maár het kon erger. …


Lekker flauw, maar buiten Delft, heb je deze leuke kinderboerderij en waterspeeltuin. Het bevindt zich net achter restaurant de ‘’Schaapskooi’’. Voorheen was het kinderboerderij Deftse Hout. Je kunt er ook wat eten en drinken en eitjes van de kippen kopen.

In de wei, die écht groot is, kun je geiten, veulens en pony’s bewonderen en aaien. Er waren recent biggetjes geboren, leuk om te zien. Mama varken had haar welverdiende modderbad in de zon verdiend en lag erg stil. Zodat de biggetjes haar even niet zouden zien en zij rust had? Ik maar denken dat ze dood was…
Konijnen, cavia’s, parkieten (zeg maar gewoon: vogels, zoveel soorten ken ik er niet), een pauw,. En ongetwijfeld nog een aantal die ik of over het hoofd heb gezien óf ze zo doodnormaal vindt dat mijn geheugen ze niet meer opslaat. …


Warenhuis Rex

Rex, de veelvoorkomende hondennaam. Tyrannosaurus Rex heb je ook en vast vele andere Rex -achtigen. Maar nu op een geheel andere wijze ‘’Rex’’.

Pas geleden was ik een weekendje in Leiden, niet zomaar eigenlijk. Het was bijzonder. Met degene met wie ik was maar ook ‘’warenhuis Rex’’. Ik hou van tweedehands/ kringloopwinkels. Van buitenaf zag het er wat rommelachtig en schemerig uit. Maar dat past dan wel weer bij ‘’zo’n’’ winkel. We stapten naar binnen en het warenhuis bleek zijn naam eer aan te doen. Een grote ruimte met spullen, spullen, én nog eens spullen! Eigenlijk stond het er propvol waardoor je soms niet kon zien wat er nou werkelijk stond. Het voelt als struinen op een (muffe) zolder. Achter een kastje stond een koffer en daar achter dan weer een antieken pop, met vervolgens links ervan een kruik, etc. etc. But I liked it!
Er was zelfs nog een bovenverdieping. Mocht je nou nét dat ene kopje, van je oma servies zoeken, die onlangs gesneuveld was. Dan vond je het wel daar!
Zo stond er een ouderwets babybedje te koop (95euro,- denk dat het zeker wel aan de prijs voldeed). Maar oei…, die spijlen, die waren nou niet echt baby vriendelijk. Net wat aan de wijde kant. Het min puntje aan dit warenhuis was dat het van buitenaf niet zo uitnodigend was. Ze hadden de spullen leuker neer kunnen zetten, en ook de ingang wat vrijer kunnen maken. Het heet toch niet voor niets een ingang;)? Er hing teveel aan de deur, de naam van de winkel daar moest je naar zoeken. Maar goed ik schrijf dit blog dus om er zeker wél een kijkje te gaan nemen!
Een vriendin met wie ik was heeft de tip aan de oppas mee gegeven. Nee niet de oppas van haar kids, maar die van de winkel op dat moment. …


Afgelopen maand zijn wij op vakantie geweest. Ik ben iemand van het plannen en hou er van om te weten waar we naar toe gaan.
Zodat ik mij daar ruimschoots op kan verheugen en de nodige hotspots e.d. kan Googlen. Mark daarentegen is van de last minute.
Dan kun je wel raden hoe dat hier thuis te werk gaat, of beter gezegd: niet te werk gaat ;)

Ik kreeg de kriebels omdat de vakantie datum steeds dichter en dichterbij kwam. We hadden al aardig wat site’s afgestruind maar nog niet echt iets gevonden met de ‘’wow’’ factor. Het weer in Frankrijk zou hetzelfde gaan worden als in NL, en met een kleine die niet van auto rijden houdt is het weleens lastig(er). Een vliegreis is helemaal zo’n gedoe, alleen al de aantal uren dat je voor het inchecken zelf al aanwezig moet zijn op het vliegveld. En als we gaan vliegen dan willen we het ook goed gaan doen;) Echt ver weg.
Tientallen tips van andere ouders rijker qua reizen, hebben we besloten dat het Drenthe werd. Niet vanwege de tips maar gewoonweg doordat het ‘’vlakbij’’ is en wij van natuur houden. …


Eigenlijk weet ik niet hoe ik dit het beste kan verwoorden, laat staan waar te beginnen…
Vorige week waren we (Mark, ik en Kay) een weekje op vakantie.
Woensdagmiddag Skypten wij met mijn ouders. Zij wonen in Knysna, Zuid-Afrika. Ze vertelden ons over branden in Knysna, en dat het stormde. Het had al een half jaar niet geregend waardoor alles erg droog was en ze ongerust waren dat het weleens dichterbij kon komen.
Mijn moeder was de nacht ervoor uit bed gegaan waar de sterke brandlucht vandaan kwam. Onder het Skype gesprek sprong mijn vader op van de bank omdat hij buiten iets hoorde vallen. …


Ik weet niet wat het is, maar ik vergeet zo vaak wachtwoorden. En dan niet 1 of 2 keer, nee echt zowat altijd, continue. In m’n telefoon zetten of ergens op een briefje is niet zo slim. Vaak gebruik ik dan maar een simpel wachtwoord en vaak dezelfde. Om het op die manier toch maar soort van te onthouden. Veilig is het niet, wel makkelijk, niet nadenken maar meteen in te tikken en hoppa het werkt! Lekker toch.
En dan zo’n vraag op de desbetreffende site als je je wachtwoord vergeten bent, tenminste als de site je genadig is. Want dan krijg je tenminste je veiligheidsvraag. In andere gevallen moet je je mailadres invullen voor een nieuw aan te maken wachtwoord. Gelukkig heb ik maar twee mailadressen anders liep ik daar ook meteen stuk. Mijn veiligheidsvraag heeft te maken met mijn overleden kat. Raar maar waar, die naam kan ik toch simpelweg niet meer vergeten? Degenen die mij goed kennen proberen waarschijnlijk meteen deze site, mijn Facebook, Instagram etc. te hacken ;) Maar helaas voor hen, het wachtwoord heeft nog iets meer (gelukkig maar) dan de naam van mijn overleden kat.
Mark, mijn man (nee niet mijn overleden kat…, of hond) word echt simpel van me, zo vaak dat ik mijn wachtwoorden vergeet. Als ik eens niet de naam van mijn kat gebruik omdat die al te vaak gebruikt is en ook die weleens saai word, dan maar mijn overleden hond ;)
Ja Mark wordt simpel van me als ik weer eens wanhopig kreun dat ik mijn wachtwoord niet meer weet en de site een niet zo makkelijk op te vragen vergeten wachtwoord functie heeft. Of ik snel moét inloggen, mijn-leven-hangt-ervan-af-waarom-weet-ik-het-niet-meer. Echt wat een naar gevoel, laat staan de impact ervan op mijn leven;).
Digi-d wachtwoord vergeten bijvoorbeeld, ik noem er maar even eén. Daarbij moet je ook je gebruikersnaam weten, neeéé ook dat nog eens! Want wat was die dan ook alweer…?
Of dat ik mijn pincode niet meer weet, moet je ongeveer vijf werkdagen wachten op je (nieuwe) pincode. …


Kakmadam, de definitie: opgedirkte vrouw, welgestelde dame, vrouw die deftig doet.

Een Haagsche kakker is een plat krentenbrood met een donkerbruine spijsvulling. De term kakker ontstond vroeger, toen de krenterige Hagenaars zich tegenover hun gasten royaal wilde voordoen met een ambachtelijk gevuld krentenbrood.

Ik ben geen van beide ;) Toch past de naam van mijn blog bij mij. Men zegt dat ik het grappig vind om over poep; kak te praten.
Laten we maar niet teveel uitwijden over madam. Dat is namelijk iemand die andere personen laat werken in de prostitutie.

Een kakmadam is eigenlijk het tegenovergestelde van wie ik ben. Ik laat boeren, scheten laten is eigenlijk niet zo vaak meer.
(Misschien mis ik dat stiekem wel ;)).
Het brengt momenteel meer gevolgen met zich mee ben ik bang na de bevalling. Ook al is die alweer lang geleden, jaja ik weet het, die bekkenbodem oefeningen. …


Sleepy head vs looking good

Recently I was with some friends and friends of one of my friends (haha ;)) in a cafe. One said: ‘’oh you look fantastic!’’
Subtile I looked to who she made the comment, was it for me?
No… it was not, it was for my neighbour. Sigh…
How could I expect? Sometimes I just feel and look like rubbish.
All those nights without any (good) sleep, but one day I will look back and will say: I don’t care, it was all worth it!!

Image for post
Image for post

About

Kakmadam

colours, mama/mom, loves to travel, joyful

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store