Γνωρίστε τον επικυρωτή σας: Posthuman.Digital

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Published in
4 min readJan 27, 2023

Δεδομένου ότι το Fetch.ai είναι ένα δίκτυο blockchain Proof-of-Stake, το βασικό καθήκον της διατήρησης ολόκληρου του συστήματος και της εγγύησης της ασφάλειάς του εμπιστεύεται στα «χέρια» των επικυρωτών του. Επιπλέον, οι επικυρωτές εμπιστεύονται αντιπροσωπείες από συμμετέχοντες FET όλων των μεγεθών, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε αύξηση της εκλογικής τους δύναμης και, κατ’ επέκταση, στην επιρροή τους στο δίκτυο. Κατά συνέπεια, γίνονται οι φύλακες της εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ της συσσώρευσης ισχύος, ενώ παράλληλα, για την υγεία της αλυσίδας, προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένη.

Δυστυχώς, αυτοί οι θεματοφύλακες του πρωτοκόλλου συνήθως καλύπτονται από μυστικότητα και οι χρήστες συχνά βρίσκουν δύσκολο να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σε ποιον θα εκχωρήσουν τα χρήματά τους. Σε μια προσπάθεια να το διορθώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τους επικυρωτές Fetch να συνομιλούν απευθείας με την κοινότητά μας, ξεκινήσαμε την Know Your Validator καμπάνια.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια. Κυκλοφορούμε μια σειρά από αναρτήσεις ιστολογίου, καθεμία αφιερωμένη σε έναν από τους συνεργάτες επικύρωσης, ώστε να σας βοηθήσουμε να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Το πρώτο κομμάτι από τη σειρά επικεντρώθηκε σε Blockscope.net — Τσέκαρέ το here.

Ακολουθεί η δεύτερη συνέντευξή μας με την ομάδα του Posthuman.Digital. Απολαμβάνω!

Q: Σε μερικές προτάσεις, παρουσιάστε τον εαυτό σας ή/και τον οργανισμό σας και πείτε μας πού βρίσκεστε.

Posthuman.Digital: Επικυρώνουμε από το 2019. Συμβάλλουμε σε δίκτυα και κοινότητες φέρνοντας το συγχρονισμό στο χάος!

Αυτή τη στιγμή είμαστε 8 άτομα και βρισκόμαστε στο δρόμο να γίνουμε ο πρώτος αποκεντρωμένος επικυρωτής — έχουμε τον δικό μας οδικό χάρτη αποκέντρωσης. Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη κάνει κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα μέλη της ομάδας μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, την Εσθονία, τη Ρωσία, το Μπαλί, την Ουκρανία και τη Σλοβενία!

Q: Τι σας οδήγησε στον χώρο Web3/crypto και πόσο καιρό είστε σε αυτόν;

Posthuman.Digital: Ο ιδρυτής μας Vladimir βρίσκεται σε κρυπτογράφηση από το 2016. Είναι πρωταθλητής βασικής αξίας του Mina Protocol, ενώ βρίσκεται και στη λίστα με τους «Καλύτερους Πρεσβευτές του Cosmos 2021».

Επιπλέον, ο προγραμματιστής μας Albert είναι μεταξύ των κορυφαίων αποφοίτων της Interchain Academy.

Επιπλέον, τα υπόλοιπα μέλη της βασικής ομάδας μας έχουν το καθένα μια μακρά λίστα συνεισφορών στο Web3 γενικά και στο Cosmos Ecosystem, ειδικότερα.

Q: Πείτε μας την ιστορία σας για το πώς και πότε γίνατε επικυρωτής στο δίκτυο Fetch.ai. Πώς ακούσατε για πρώτη φορά για το Fetch.ai;

Posthuman.Digital: Ακούσαμε για το Fetch όταν ήταν ακόμα στο Ethereum. Μετά την κυκλοφορία του στο mainnet, αποφασίσαμε να τρέξουμε έναν επικυρωτή επειδή είμαστε γενικά ενθουσιασμένοι με τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη! Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πραγματικά σημαντική για την αποκεντρωμένη οικονομία και το Fetch.ai είναι το AI Gem του Cosmos Ecosystem!

Q: Έχετε συμμετάσχει σε Fetch testnets;

Posthuman.Digital: Unfortunately not!

Q: Ποια προμήθεια προσφέρετε στους κατόχους FET ως κίνητρο αντιπροσωπείας;

Posthuman.Digital: Έχουμε το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό προμήθειας 5%, αλλά πιστεύουμε ότι οι Validators πρέπει να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στο δίκτυο και την κοινότητα, οπότε αυτό κάνουμε!

Q: Έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις διακυβέρνησης και ψηφίσατε για κάποια από τις προτάσεις διακυβέρνησης;

Posthuman.Digital: σίγουρος! Δεν έχουμε χάσει κανένα από την Πρόταση #7!

Q: Εκτελείτε (ή σκοπεύετε να εκτελέσετε) κάποια χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, όπως κόμβους εκκίνησης, τερματικά σημεία RPC πελατών, εξερευνητές μπλοκ ή DApp;

Posthuman.Digital: Ο επικυρωτής μας υποστηρίζει το Restake app και το Juno, G-Bridge, and Osmosis relayers για το Fetch.ai.

Επιπλέον, σχεδόν πριν από δύο χρόνια προσθέσαμε το Fetch.ai στο Sputnik Δικτύου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να send tips in FET over Twitter. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε αυτήν την εφαρμογή εντελώς δωρεάν.

Επίσης, προσθέσαμε το FET στα εργαλεία τιμών μας, ώστε η τιμή του να μπορεί να παρακολουθηθεί και να συγκριθεί με 50+ διαφορετικά ζεύγη διακριτικών όπως BTC, ETH, ATOM, JUNO, OSMO και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, έχουμε ξεκινήσει ένα Σχολή Επικυρωτών και 2 από τους αποφοίτους μας τώρα επικυρώνουν επίσης το Fetch: OtterSync και NQ4.Net!

Από την πλευρά του μάρκετινγκ, διαχειριζόμαστε το Cosmos Ecosystem Twitter community με ~35.000 ακόλουθους, όπου μοιραζόμαστε εβδομαδιαία Infographics και ειδήσεις Fetch. Συζητάμε επίσης το Fetch στις κλήσεις της κοινότητας μας και το περιεχόμενο βίντεο που δημιουργούμε για το οικοσύστημα Cosmos. YouTube channel έχει σχεδόν 4 χιλιάδες συνδρομητές.Μπορείτε να βρείτε μερικές δημοφιλείς λίστες αναπαραγωγής here με here.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μετριάζουμε το Fetch Russian Speaking Community on Telegram.

Q: Περιγράψτε τη συμμετοχή σας ως επικυρωτή ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ανάπτυξης στο συνολικό οικοσύστημα Web3.

Posthuman.Digital: Είμαστε οι βασικοί συνεισφέροντες σε ολόκληρο το Οικοσύστημα Cosmos! Συγκεκριμένα, είμαστε οι δημιουργοί του Distributed Validators Systems’ Validator School και οι συνιδρυτές της Ambassadors School. Εκτός από αυτά, χτίζουμε επίσης το blockchain game Metarchy.

Q: Ποιο είναι το αγαπημένο σας DApp και γιατί;

Posthuman.Digital: Φυσικά, όλα τα Fetch DApps είναι τα αγαπημένα μας! Αλλά αν ρωτήσετε για μη-Fetch DApps, τότε το Osmosis Zone είναι ένα από τα αγαπημένα μας DApp.

Q: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

Posthuman.Digital: Εκτελέστε το δικό μας blockchain για να αποκεντρωθεί πλήρως η διακυβέρνηση του επικυρωτή μας. δημιουργήστε ένα ποντάρισμα από τα νομίσματά μας στους αντιπροσώπους Fetch. Δοκιμάστε νέα Μοντέλα Αποκεντρωμένης Διακυβέρνησης για να τα παρέχετε σε ολόκληρο το Οικοσύστημα του Cosmos.

Q: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητά μας;

Posthuman.Digital: Είμαστε πραγματικοί θαυμαστές του συνδυασμού Web3 και AI. Προστατεύουμε πάντα τα συμφέροντα του Fetch.ai, εντός και εκτός του ίδιου του δικτύου. Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον και πιστεύουμε ότι το Fetch.ai θα παρέχει τα κύρια εργαλεία για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από την οικονομία!

Q: Πώς μπορούν τα μέλη της κοινότητάς μας να επικοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας; Μοιραστείτε τον ιστότοπο ή/και τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Posthuman.Digital:

Website
Twitter
GitHub
Validator School Website
YouTube Channel

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις https://medium.com στις 27 Ιανουαρίου 2023.

--

--

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Writer for

A strong believer in the power of positive thinking in the workplace.