Γνωρίστε τον επικυρωτή σας: Stakewolle

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Published in
4 min readFeb 13, 2023

Δεδομένου ότι το Fetch.ai είναι ένα δίκτυο blockchain Proof-of-Stake, το βασικό καθήκον της διατήρησης ολόκληρου του συστήματος και της εγγύησης της ασφάλειάς του εμπιστεύεται στα «χέρια» των επικυρωτών του. Επιπλέον, οι επικυρωτές εμπιστεύονται αντιπροσωπείες από συμμετέχοντες FET όλων των μεγεθών, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε αύξηση της εκλογικής τους δύναμης και, κατ’ επέκταση, στην επιρροή τους στο δίκτυο. Κατά συνέπεια, γίνονται οι φύλακες της εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ της συσσώρευσης ισχύος, ενώ παράλληλα, για την υγεία της αλυσίδας, προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένη.

Δυστυχώς, αυτοί οι θεματοφύλακες του πρωτοκόλλου συνήθως καλύπτονται από μυστικότητα και οι χρήστες συχνά βρίσκουν δύσκολο να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σε ποιον θα εκχωρήσουν τα χρήματά τους. Σε μια προσπάθεια να το διορθώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τους επικυρωτές Fetch να συνομιλούν απευθείας με την κοινότητά μας, ξεκινήσαμε την Know Your Validator καμπάνια.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια. Κυκλοφορούμε μια σειρά από αναρτήσεις ιστολογίου, καθεμία αφιερωμένη σε έναν από τους συνεργάτες επικύρωσης, ώστε να σας βοηθήσουμε να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Τρία κομμάτια από τη σειρά έχουν ήδη κυκλοφορήσει — οι συνεντεύξεις μας Blockscope.net, Posthuman.Digital και Staking Land.

Παρακάτω είναι το τέταρτο με το Stakewolle ομάδα. Απολαμβάνω!

Q: Σε μερικές προτάσεις, παρουσιάστε τον εαυτό σας ή/και τον οργανισμό σας και πείτε μας πού βρίσκεστε.

Stakewolle: Είμαστε Stakewolle — επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών επικύρωσης, με έδρα τη Γεωργία.

Q: Τι σας οδήγησε στον χώρο Web3/crypto και πόσο καιρό είστε σε αυτόν;

Stakewolle: Μας ενδιαφέρει η τεχνολογία blockchain από τις πρώτες μέρες της και συμμετέχουμε ενεργά στον χώρο Web3/crypto για πάνω από 2 χρόνια.

Q: Πείτε μας την ιστορία σας για το πώς και πότε γίνατε επικυρωτής στο δίκτυο Fetch.ai. Πώς ακούσατε για πρώτη φορά για το Fetch.ai;

Stakewolle: Ο Stakewolle είναι επικυρωτής για δύο χρόνια, αλλά τα μέλη της ομάδας μας είναι μακροχρόνιοι επαγγελματίες κρυπτογράφησης.

Ακούσαμε για πρώτη φορά για το Fetch.ai από έναν συνεργάτη μας, έναν επιστήμονα δεδομένων. Τόνισε ότι η ομάδα Fetch έκανε εξαιρετική δουλειά συνδυάζοντας AI και blockchain. Κάναμε κάποια έρευνα και εντυπωσιαστήκαμε από το όραμα της ομάδας και τις δυνατότητες του δικτύου. Έτσι, αποφασίσαμε να γίνουμε επικυρωτής στο δίκτυο Fetch.ai για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την ανάπτυξή του.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε Fetch testnets;

Stakewolle: Όχι, δεν έχουμε συμμετάσχει σε Fetch testnets, αλλά σκοπεύουμε να το κάνουμε για να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία στη διαδικασία.

Q: Ποια προμήθεια προσφέρετε στους κατόχους FET ως κίνητρο αντιπροσωπείας;

Stakewolle: Προσφέρουμε προμήθεια 5% στους κατόχους FET ως κίνητρο αντιπροσωπείας.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις διακυβέρνησης και ψηφίσατε για κάποια από τις προτάσεις διακυβέρνησης;

Stakewolle: Ναι, έχουμε συμμετάσχει ενεργά σε συζητήσεις για τη διακυβέρνηση και έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις διακυβέρνησης. Εκφράζουμε τις απόψεις μας και στα μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ..

Q: Εκτελείτε (ή σχεδιάζετε να εκτελέσετε) κάποια χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, όπως κόμβους εκκίνησης, τερματικά σημεία RPC πελατών, εξερευνητές μπλοκ ή DApp;

Stakewolle: Ναι, σκοπεύουμε να το κάνουμε.

Q: Περιγράψτε τη συμμετοχή σας ως επικυρωτή ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ανάπτυξης στο συνολικό οικοσύστημα Web3.

Stakewolle: Ως επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών επικύρωσης, συμμετέχουμε ενεργά σε πολλά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Fetch.ai. Έχουμε εμπειρία στη λειτουργία, τη συντήρηση και την ασφάλιση κόμβων, καθώς και τη συμμετοχή σε συζητήσεις διακυβέρνησης.

Έχουμε επίσης δημιουργήσει ένα Telegram Status bot που σας βοηθά να παρακολουθείτε τους επικυρωτές σας στη φυλακή και την απενεργοποίηση.

Q: Ποιο είναι το αγαπημένο σας DApp και γιατί;

Stakewolle: Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη ερώτηση γιατί υπάρχουν πάρα πολλά χρήσιμα έργα που ήδη χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως Uniswap, Osmosis, Axelar bridges. Αγαπάμε επίσης μερικά από τα έργα Fetch.ai όπως Mettalex. Η ομάδα μας έχει εμπειρία εργασίας σε μια εταιρεία πόρων και βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες σε εμπορεύματα στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, γενικά, η καλύτερη τεχνολογία αυτή τη στιγμή είναι οι γέφυρες πολλαπλών αλυσίδων επειδή μας βοηθούν να μεταφέρουμε περιουσιακά στοιχεία σε διαφορετικά οικοσυστήματα και να χρησιμοποιήσουμε τα DApps τους. Το IBC είναι μια εξαιρετική λύση αφού διαθέτει ενσωματωμένες γέφυρες.Έτσι, ένας προγραμματιστής δεν θα χρειαστεί να αφιερώσει χρόνο για την ανάπτυξη μιας γέφυρας, μπορεί μάλλον να επικεντρωθεί στον κύριο στόχο του blockchain του.

Q: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

Stakewolle: Στα επόμενα 5 χρόνια, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στο οικοσύστημα Web3, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και ανάπτυξη των δικτύων που υποστηρίζουμε. Σχεδιάζουμε επίσης να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας για να συμπεριλάβουμε νέες δυνατότητες και προσφορές στους πελάτες μας.

Πρόκειται να λανσάρουμε μια πλατφόρμα παιχνιδιών on-chain που θα υποστηρίζει μια σειρά από blockchains στο οικοσύστημα Cosmos. Όχι μόνο αυτό, αλλά σχεδιάζουμε επίσης να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα IDO για έργα Cosmos.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι πιο κερδοφόρο να έχουμε περιουσιακά στοιχεία stablecoin συνδεδεμένα με USD παρά να κρατάμε πραγματικά δολάρια ΗΠΑ. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους χρήστες κρυπτογράφησης να αποκομίσουν κέρδη από αυτήν την κατάσταση, επομένως σχεδιάζουμε να ιδρύσουμε τη δική μας νεοτράπεζα.

Q: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητά μας;

Stakewolle: Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κοινότητα ότι ως επικυρωτή, προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα του δικτύου, και δεσμευόμαστε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους αντιπροσώπους μας.

Q: Πώς μπορούν τα μέλη της κοινότητάς μας να επικοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας; Μοιραστείτε τον ιστότοπο ή/και τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Stakewolle: Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας επισκεπτόμενος μας website, emailing μας, ή γράφοντας σε οποιοδήποτε social media Κανάλι.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις https://medium.com στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

--

--

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Writer for

A strong believer in the power of positive thinking in the workplace.