TomThisIsIt
Idena
Published in
14 min readDec 22, 2023

--

Αγγλική (lingua franca) εκδοχή

Μετρήσεις δικτύου

Περίοδος #0125

Ταυτότητες ενεργής εξόρυξης (Active miners) — συνολικός αριθμός ενεργών ταυτοτήτων εξόρυξης που λειτουργούν τους δικούς τους κόμβους εξόρυξης ή έχουν ανατεθεί σε ομάδες εξόρυξης.

Κόμβοι εξόρυξης (Mining nodes) — συνολικός αριθμός πλήρων κόμβων εξόρυξης που λειτουργούν από μεμονωμένες ταυτότητες ή ιδιοκτήτες ομάδων που ενεργοποίησαν το διακόπτη εξόρυξης.

Νεοφερμένοι (Newcomers) — αριθμός διευθύνσεων που εγκρίθηκαν για πρώτη φορά

Ποσοστό επιτυχίας (Success ratio) — η μερίδα των χρηστών (νεοφερμένων και μη) που συμμετείχαν στην τελετή έγκρισης και εγκρίθηκαν επιτυχώς

Ενεργά πορτοφόλια (Active wallets) — μοναδικές διευθύνσεις που πραγματοποίησαν συναλλαγές κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου

Ανταγωνιστές

Στατιστικά δικτύου

Αριθμός εγκριθέντων ταυτοτήτων ανά ιδιότητα
Αριθμός κόμβων επαλήθευσης

Στατιστικά τελευταίας τελετής έγκρισης

  • Κόμβοι σε σέρβερ (Nodes on VPS) — χρήστες που τρέχουν τους κόμβους τους σε απομακρυσμένο ιδιωτικό σέρβερ
  • Ενσωματωμένοι κόμβοι(Built-in nodes) — χρήστες της επίσημης εφαρμογής της Idena για υπολογιστή με προ-εγκατεστημένο, ενσωματωμένο κόμβο
  • Κοινόχρηστοι κόμβοι (Shared nodes) — χρήστες της εφαρμογής στον browser που νοικιάζουν κοινόχρηστους κόμβους μέσω της σελίδας αγοράς
  • Άγνωστοι κοινόχρηστοι κόμβοι (Unknown shared nodes) — χρήστες της εφαρμογής για browser που συνδέονται σε κοινόχρηστους κόμβους που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της αγοράς κοινόχρηστων κόμβων Idena

Για να έχετε μια ομαλή και αξιόπιστη εμπειρία τελετής εγκρίσεως, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε VPS ή και τον ενσωματωμένο κόμβο, αν έχετε γρήγορη σύνδεση στο Internet και καλό ρούτερ, διαφορετικά προτιμήστε τους κόμβους που παρατίθενται στην αγορά κόμβων στην επίσημη εφαρμογή για τον περιηγητή.

Τιμή αγοράς

Ενημέρωση από τη Βασική Ομάδα Idena

  1. Το ETH DevCon στην Κωνσταντινούπολη
  2. Επιχορηγήσεις Gitcoin: 19ος Γύρος
  3. Idena AI: Η επίδειξη της ιδέας

Το ETH DevCon στην Κωνσταντινούπολη

Παρακολουθήσαμε το ETH DevConnect στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 13–19 Νοεμβρίου για να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις μεταξύ ομοτίμων με προσωπικότητες και κριτικούς της μελέτης που γράφουμε. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε για πρώτη φορά από κοντά ορισμένα αφοσιωμένα μέλη της κοινότητας Idena. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που μας υποστηρίζετε πάντα, που μας κάνετε σχόλια και που είστε θετικοί! Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις περισσότερες ευκαιρίες να κάνουμε παρέα με την κοινότητα και να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε την Idena ακόμα καλύτερη. Σας ευχαριστούμε και πάλι που είστε ένα ζωτικό μέρος του ταξιδιού μας!

Επιχορηγήσεις Gitcoin: 19ος Γύρος

Η Idena συμμετείχε στον 19ο Γύρο Επιχορηγήσεων στο Gitcoin στην κατηγορία “‘Web3 Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα’”. Συνολικά 3.245 μοναδικοί ψηφοφόροι συνεισέφεραν συλλογικά περισσότερα από 4.000 δολάρια. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για τη γενναιόδωρη υποστήριξη και τη συμμετοχή από κάθε συνεισφέροντα.

Idena AI: Η επίδειξη της ιδέας

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω στην επίδειξη του Idena AI με στόχο την παροχή ενός εργαλείου στους χρήστες για την δημιουργία flips ανθεκτικών στην τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για τη λεγόμενη “φιλική ΤΝ” που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην Idena να ξεχωρίζουν τα flips που είναι πολύ εύκολο να επιλυθούν από αυτοματοποιημένα εργαλεία. Συνήθως, αυτά τα flips ακολουθούν ορισμένα μοτίβα, όπως το να έχουν ένα thumbs-up στο τέλος ή να κερδίζουν έναν διαγωνισμό. Κάποιοι άνθρωποι επινοούν αυτά τα μοτίβα και τα χρησιμοποιούν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της τελετής έγκρισης, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει το δίκτυο λιγότερο ασφαλές.

Ιδανικά, κάθε flip θα πρέπει να αφηγείται μια μοναδική ιστορία ή να περιλαμβάνει κολάζ και σχέδια με το χέρι, ώστε να δυσκολεύει την επίλυση από το AI. Ωστόσο, για τους νεοφερμένους είναι δύσκολο να γνωρίζουν αν το flip τους είναι ανθεκτικό στην ΤΝ ή όχι. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να παρέμβει μια “φιλική” τεχνητή νοημοσύνη.

Με απλά λόγια, να πώς βλέπουμε το πλαίσιο δράσης:

1. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν την ΤΝ για να δημιουργήσουν flips και να επαληθεύσουν την ανθεκτικότητά τους στην ΤΝ.

2. Αυτά τα flips χρησιμοποιούνται στη τελετή έγκρισης. Κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίας (long session) οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το AI για να δοκιμάσουν κάποια από τα flips και να τα καταγγείλουν αν δεν είναι ανθεκτικά στο AI.

3. Ως αποτέλεσμα της τελετής, ένα σύνολο δεδομένων εκμάθησης νέων flips τροφοδοτείται στο φιλικό AI (μερικά από τα flips που δεν καταγγέλθηκαν). Η ΤΝ μαθαίνει από τα νέα σετ flips για να καταλάβει νέα μοτίβα παρέχοντας καλύτερα εργαλεία για τους συμμετέχοντες στην επόμενη φορά.

Αυτός ο κύκλος αποσκοπεί στο να καταστήσει το δίκτυο πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα στο AI των flips. Η φιλική τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους συμμετέχοντες να δημιουργούν flips ανθεκτικά στην τεχνητή νοημοσύνη και να φιλτράρουν τα εύκολα flips, καθιστώντας δυσκολότερη την επίλυση flips για την εχθρική τεχνητή νοημοσύνη, ακόμη και αν η τελευταία είναι πιο ισχυρή. Ας ελπίσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου το πλαίσιο δράσης θα είναι σε θέση να παρέχει ένα πολυτροπικό τεστ αξιολόγησης για την ανθρώπινη νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης εικόνων και της κοινής λογικής.

Από σήμερα, αναπτύσσουμε ένα αυτόνομο εργαλείο που εκτελεί μια διαδικασία αναγνώρισης εικόνας για ένα flip, στέλνει τις παρατηρήσεις για την εικόνα σε μια προ-εκπαιδευμένη τεχνητή νοημοσύνη και παρέχει τα αποτελέσματα με τη μορφή μιας βαθμολογικής ένδειξης. Η βαθμολογία καθορίζει την πιθανή ανθεκτικότητα του flip στην ΤΝ. Εάν ο δείκτης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, υποδηλώνει ότι το flip είναι πιθανότατα εύκολο να επιλυθεί, ενώ η πράσινη ζώνη υποδηλώνει ότι η ΤΝ δεν μπορεί να το επιλύσει ή το επιλύει σε χαμηλό επίπεδο βεβαιότητας.

Αυτό το flip είναι ανθεκτικό στο AI, καθώς η ένδειξη βρίσκεται στην “πράσινη” ζώνη.

Δοκιμάσαμε διάφορα μοτίβα που χρησιμοποιούνται συνήθως στις τελετές έγκρισης. Ορισμένα μοτίβα επιλύονται εύκολα από την παρούσα τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, το μοτίβο “αντίχειρες λάικ στο τέλος” αναγνωρίζεται εύκολα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτό το flip με βάση το μοτίβο “thumbs up στο τέλος” δεν αντέχει στο AI, άρα η ένδειξη βρίσκεται στην “κόκκινη” ζώνη

Μοτίβο “Λήψη πακέτου/κουτιού/δώρου”

Το flip δεν είναι ανθεκτικό στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς η ένδειξη βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη.

Επιπλέον, η παρούσα τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιλύσει συνηθισμένα flips όπως κτίριο/κατασκευή, παραστάσεις στη θεατρική σκηνή με χειροκρότημα στο τέλος, τραυματισμούς με σκηνές νοσοκομείου/ασθενοφόρου, κλοπή με την κατάληξη στη φυλακή και πολλά άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, καθώς ορισμένα προφανή μοτίβα μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από την τεχνητή νοημοσύνη.

Για να συμβαδίζει με τα πιο πρόσφατα μοτίβα, απαιτείται μια συνεχής διαδικασία μάθησης για την ΤΝ, η οποία θα διασφαλίζει την προσαρμογή της στα νέα flips με την πάροδο του χρόνου.

Ερωταπαντήσεις από την ομάδα ανάπτυξης της IDENA

Ερ: “Λαμβάνοντας υπόψη την ανασφάλεια γύρω από το μέλλον του BUSD, σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια άλλη κατάθεση ρευστότητας (liquidity pool) του iDNA που θα συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο;” (από τον Justin Miles)

Για την ακρίβεια, δεν δημιουργήσαμε την υπάρχουσα κατάθεση ρευστότητας στο δίκτυο BSC. Η ρευστότητα στη κατάθεση WIDNA/BUSD είναι οργανική, όπως και στη κατάθεση WIDNA/USDT. Ελπίζουμε ότι οι πάροχοι ρευστότητας θα λύσουν αυτό το ζήτημα μετατρέποντας το BUSD, για παράδειγμα, σε USDT.

Ερ: “Έχετε σκεφτεί ποτέ να συνεργαστείτε με την Qortal; Τόσο η Idena όσο και η Qortal είναι *μοναδικά ενδιαφέροντα* εγχειρήματα καθως και υπό το πεδίο της προσοχής, και νομίζω ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν το ένα από το άλλο.” (από τον NPC69)

Είμαστε ευπρόσδεκτοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε θεμιτό πρότζεκτ και ανυπομονούμε να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η συνεργασία μας μπορεί να συμβάλει θετικά στην επιτυχία και την ανάπτυξη του εκάστοτε πρότζεκτ. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις ιδέες σας, καθώς προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια συνεργασία που όχι μόνο θα είναι καρποφόρα αλλά και θα ενισχύει τη συνολική αξία των προσπαθειών μας.

Ερ: “Είμαι ενθουσιασμένος με την έρευνα και την ανάπτυξή σας στον τομέα των δοκιμών τεχνητής νοημοσύνης στα flip, μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε περισσότερα για την τρέχουσα κατάσταση και τις προκλήσεις;” (από τον Ubiubi)

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Θα απαντήσουμε ευχαρίστως στις ερωτήσεις σας.

Eρ: “1. Υπάρχουν σχέδια για την ενσωμάτωση του flip tester AI απευθείας στον κόμβο Idena και είναι δυνατή η αποκέντρωσή του, λαμβάνοντας υπόψη τις υπολογιστικές απαιτήσεις και το υψηλό φορτίο σε gpu των αναγνωρισμένων ανοικτών πηγών LLM;” (από τον Ubiubi)

Η τεχνητή νοημοσύνη Idena δεν μπορεί να ενσωματωθεί στον κόμβο λόγω αυξημένων απαιτήσεων υλικολογισμικού. Ωστόσο, μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα πελάτη ως εξωτερικό εργαλείο ΤΝ για την αντιμετώπιση δύο εργασιών: 1) δημιουργία flips υψηλότερης ποιότητας και 2) επαλήθευση (αναφορά) flips για έγκριση.

Δεν βλέπουμε την ανάγκη αποκέντρωσης της ΤΝ όσον αφορά την ανάδειξη της ΤΝ ως θέμα συναίνεσης και την ενσωμάτωσή της στον κόμβο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι περισσότερο ένα εργαλείο που βοηθάει τους συμμετέχοντες, παρόμοια με τις εικόνες της Google ή τη παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) κατά τη δημιουργία flips.

Η αποκέντρωση εξασφαλίζεται από το ίδιο το πρωτόκολλο. Διαφορετικοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις του AI για να δοκιμάζουν flips και να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την αναφορά τους.

Ερ: “2. Ο τωρινός σχεδιασμός του flip tester AI περιλαμβάνει τη αποτύπωση εικόνων σε κείμενο για την αξιοποίηση ενός γλωσσικού μοντέλου με σκοπό τη βαθμολόγηση της πιθανότητας κάθε πλευράς flips να είναι η σωστή;” (από τον Ubiubi)

Η επισήμανση εικόνων είναι σίγουρα ένα απαραίτητο βήμα για την επίλυση flip- ωστόσο, προς το παρόν, τα γλωσσικά μοντέλα προσανατολίζονται σε ένα ευρύτερο φάσμα εργασιών από την επίλυση flip. Πιο εξειδικευμένα και ελαφριά μοντέλα ΤΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση flips.

Ερ: “3. Μπορείτε να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το αν η πτυχή της αναγνώρισης εικόνας καθώς και η πιθανή πτυχή LLM του flip tester AI χρησιμοποιεί επί του παρόντος μια κεντροποιημένη πλατφόρμα;” (από τον Ubiubi)

Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κεντροποιημένη πλατφόρμα για τη δημιουργία επισημάνσεων ή την επίλυση flips. Αντ’ αυτού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εργαλεία ανοιχτού κώδικα για επισημάνσεις εικόνων, τα οποία μπορεί να τρέξει ο καθένας στο διακομιστή VPS του.

Ερ: “4. Πώς οραματίζεστε την αποκέντρωση της διαδικασίας εκμάθησης και λήψης αποφάσεων της ΤΝ, ώστε να διατηρηθεί ο απόρρητος χαρακτήρας που είναι απαραίτητος για την τεχνολογία blockchain;” (από τον Ubiubi)

Προς το παρόν δεν βλέπουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την ΤΝ αποκεντρωμένη, ωστόσο η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαμοιραζόμενο τρόπο, παρόμοιο με την αγορά κοινόχρηστων κόμβων στην Idena, όπου οποιοσδήποτε συμμετέχων μπορεί να παρέχει πρόσβαση στην συνεδρία ΤΝ του έναντι αμοιβής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν κίνητρο να χρησιμοποιήσουν αυτά τα AI για να δημιουργήσουν οι ίδιοι flips πιο ανθεκτικά στο AI και να αποφύγουν να καταγγελθούν κατά τη διάρκεια της τελετής έγκρισης.

Ερ: “5. Δεδομένης της πολυπλοκότητας ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης, είναι εξοπλισμένη η τρέχουσα ομάδα της Idena για να χειριστεί το έργο εκ των έσω ή υφίσταται επίσης συνεργασία με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ή συμβούλους τεχνητής νοημοσύνης;” (από τον Ubiubi)

Συμβουλευτήκαμε ειδικούς σε θέματα ΤΝ και ούτε οι ίδιοι συνιστούν να αναλάβουμε την εργασία αυτή εσωτερικά ή σε συνεργασία με μια ειδική ομάδα ΤΝ. Αντ’ αυτού, προτείνουν την οργάνωση ενός πλαισίου υπό τη μορφή πρόκλησης, όπου διαφορετικές ομάδες μπορούν να ανταγωνίζονται για την επίτευξη υψηλότερων αποτελεσμάτων, κερδίζοντας έπαθλα για τα επιτεύγματά τους.

Ερ: “6. Όσον αφορά τη συνεχή εκπαίδευση, ποιους μηχανισμούς εξετάζετε για να διασφαλίσετε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται μαζί με το δίκτυο χωρίς κεντροποιημένη εποπτεία;” (από τον Ubiubi)

Για την τόνωση της ανάπτυξης ΤΝ, σκεφτόμαστε το ακόλουθο πλαίσιο δράσης που θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ εμπειρογνωμόνων και ομάδων ΤΝ:

1. Διατήρηση του πίνακα κατάταξης των ανταγωνιστικών μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Αντίστροφη δοκιμή των υφιστάμενων μοντέλων, όσο αυξάνεται η δυσκολία των flips.

2. Απονομή μιας καταιγιστικής σειράς επιβραβεύσεων για την επίτευξη υψηλοτέρων βαθμολογιών.

3. Παροχή πραγματικών συνόλων δεδομένων από flips που συλλέγονται από πραγματικές επαληθεύσεις τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την πρόκληση των νέων μοντέλων ΤΝ.

4. Διεξαγωγή της πρόκλησης με βάση τις αρχές της διαφάνειας και της προσβασιμότητας, ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση στα υπάρχοντα μοντέλα ΤΝ, να τα εκτελεί στο δικό του εξοπλισμό και να επαληθεύει τα αποτελέσματα.

Ερ: “7. Θα λαμβάνει η ΤΝ ανατροφοδότηση εκπαίδευσης από τα αποτελέσματα της συνεδρίας flip (“flip session”), γεγονός που θα απαιτούσε από τους ανθρώπους να δημοσιεύουν flips με μια ήδη στον κόμβο ενσωματωμένη ΤΝ; Ή υπάρχει μόνο κεντρική εποπτεία;” (από τον Ubiubi)

Ναι, η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να τροφοδοτείται με νέα σύνολα δεδομένων εκπαίδευσης με flips καθώς αυξάνεται η δυσκολία τους. Η αύξηση της δυσκολίας του flip θα πρέπει να υποστηρίζεται από τους συμμετέχοντες που χρησιμοποιούν εργαλεία ΤΝ κατά τη δημιουργία και την αναφορά των flips. Από τεχνική άποψη, τα flips μπορούν να συλλέγονται είτε κεντρικά μέσω της ενεργοποίησης των προσκλήσεων του κόμβου “θεός” είτε με ένα διανεμημένο τρόπο, όπου ένα μέρος των τυχαίων flips αποκαλύπτεται μόνιμα από τους συμμετέχοντες για ολόκληρο το δίκτυο.

Ερ: “8. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις επί του παρόντος; Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Κοινότητα;” (από τον Ubiubi)

Προς το παρόν, διακρίνουμε δύο κατευθύνσεις στις οποίες η κοινότητα της Idena μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά:

1. Ενθάρρυνση της δημιουργίας περιεχομένου σχετικά με την Idena που θα βοηθήσει τους νεοφερμένους να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Idena και να γίνουν εξορύκτες με τους δικούς τους κόμβους. Με την παροχή ελκυστικού περιεχομένου, η Κοινότητα μπορεί να προωθήσει μια ομαλότερη διαδικασία εισαγωγής για όσους εξερευνούν το οικοσύστημα Idena.

Εάν κάποιος από την κοινότητα είναι πρόθυμος να φιλοξενήσει έναν διαγωνισμό δημιουργίας περιεχομένου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παράσχουμε ένα χρηματικό έπαθλο για τους συμμετέχοντες και να ανακοινώσουμε αυτόν τον διαγωνισμό στα επίσημα κανάλια μας.

2. Ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απτές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών εφαρμογών (π.χ. DEX, stablecoins). Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους προγραμματιστές μέσω προκλήσεων με έπαθλα ή διαθέτοντας νομίσματα IDNA ειδικότερα για έργα που έχουν αποδείξει τη σημασία τους.

Ερ: “9. Εξετάζει η ομάδα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα εκτενή δεδομένα flip για να αναπτύξει ένα αποκεντρωμένο chatbot που θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες; Θα μπορούσε να είναι ένα εμπορικό πλεονέκτημα η κατασκευή κάτι τέτοιου που θα παρακινείται από τα IDNA tokens για τις εντολές και τον αποκεντρωμένο υπολογισμό;” (από τον Ubiubi)

Ενδιαφέρουσα ιδέα, δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα :)

Ερ: “Ποια είναι τα σχέδια για την προσέγγιση περισσότερων ανθρώπων μέσω του X και άλλων κοινωνικών δικτύων; Η κινητικότητα είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή”. (από τον Support And Resistance)

Η προηγούμενη εμπειρία μας σχετικά με την έναρξη δραστηριοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ότι οι διαγωνισμοί που βασίζονται σε έπαθλα προσελκύουν αυτοματοποιημένα προγράμματα (bots) και φάρμες κλικ. Διαφορετικά, οι δραστηριότητες που δεν υπόσχονται έπαθλα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές. Ο επίσημος λογαριασμός X της Idena χρησιμοποιείται κυρίως για την ενημέρωση των οπαδών μας σχετικά με νέα, τελετές έγκρισης, αλλαγές πρωτοκόλλου. Επίσης, αναδημοσιεύουμε σχετικό περιεχόμενο που μοιράζονται τα μέλη της κοινότητάς μας.

Εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε να προτείνετε και να διοργανώσετε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με την Idena, θα χαρούμε να τις υποστηρίξουμε.

Ερ: “Είναι δυνατόν να ενσωματωθεί κάποιο είδος ανοικτής “Πύλης” για τη σύνδεση των ανθρώπων που θέλουν πρόσκληση με αυτούς που την εκδίδουν; Το πρόβλημα είναι ότι οι αρχάριοι που έρχονται στο δίκτυο έχουν μεγάλα προβλήματα στο να βρουν κάποιον να απαντήσει όταν ζητούν, ή όταν ζητούν μεταξύ εποχών που η δραστηριότητα στα κανάλια τσατ είναι πολύ χαμηλή ή ανύπαρκτη. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους φεύγουν απογοητευμένοι όταν δεν παίρνουν απάντηση για λίγες ημέρες. Το τρέχον σύστημα προσκλήσεων πρακτικά σπρώχνει ακούσια τους νεοφερμένους ανθρώπους μακριά. Η δημιουργία μιας πύλης στην ίδια την εφαρμογή θα λύσει αυτό το πρόβλημα, οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους εκδότες προσκλήσεων, να βλέπουν το πραγματικό τους ποντάρισμα, να κάνουν το τεστ flip απευθείας μέσα από τον πρόγραμμα αντί να παρέχουν τον σύνδεσμο του πιστοποιητικού flip(το οποίο μπορεί να αντιγραφεί από κάποιον άλλο από το chat), και με τη χρήση της πύλης οι νεοφερμένοι θα αποδεικνύουν ότι έχουν τον συγχρονισμένο κόμβο σε λειτουργία, και πολλά άλλα. Τα πάντα θα είναι ανώνυμα φυσικά, θα υπάρχουν μόνο διευθύνσεις ταυτότητας, λίστες με τους εκδότες προσκλήσεων ταξινομημένες με βάση το μέγεθος του πονταρίσματος και την ηλικία της ταυτότητας και ούτω καθεξής… Αυτό θα κάνει πολλά πράγματα πιο εύκολα και για τις δύο πλευρές”. (από Support And Resistance)

Αν κάποιος από την κοινότητα ενδιαφέρεται να αναπτύξει μια τέτοια “πύλη προσκλήσεων”, θα χαρούμε να τον υποστηρίξουμε και να την ενσωματώσουμε στην εφαρμογή Idena.

Eρ: “Υπάρχουν σχέδια για τη βελτίωση της εφαρμογής Idena για υπολογιστές, όσον αφορά την προσθήκη περισσότερων επιλογών επεξεργασίας κατά την δημιουργία flips, κάνοντας μια εξήγηση για το ανοητικό 4ο flip εξαιρετικά ορατή, ώστε οι αρχάριοι να μην καταγγέλλουν πλέον λανθασμένα τα flips, και τέλος, προσθέτοντας μια επιλογή αυτόματης ανανέωσης στην ενότητα των διαφημίσεων (αυτό θα βοηθούσε σημαντικά τους ανθρώπους που ξεχνούν να ανανεώσουν τις διαφημίσεις τους μεταξύ των εγκρίσεων, όταν υπάρχει χαμηλή δραστηριότητα των χρηστών εν γένει);” (από Support And Resistance)

  1. Η εφαρμογή Idena για υπολογιστή διαθέτει ήδη τις βασικές λειτουργίες για την δημιουργία ενός flip. Για πιο προηγμένες λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια προγράμματα επεξεργασίας εικόνας από τρίτους (Photoshop, Paint κ.λπ.) και να ανεβάσουν το αποτέλεσμα στο πρόγραμμα επεξεργασίας flip.
  2. Όσον αφορά την ανοητική εικόνα, δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αρχάριοι καταγγέλλουν flips με ανοητικές εικόνες λόγω έλλειψης κατανόησης. Οι περισσότεροι αρχάριοι υποβάλλονται σε εκπαίδευση έγκρισης ως μέρος της διαδικασίας εισαγωγής, η οποία περιλαμβάνει τα “καλά” flips με ανόητες εικόνες που δεν πρέπει να καταγγελθούν. Ως εκ τούτου, οι νεοφερμένοι θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με αυτή την ιδέα.
  3. Συμφωνούμε ότι η επιλογή αυτόματης ανανέωσης για τις διαφημίσεις είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ήταν καλό να υπάρχει. Ωστόσο, θα πρέπει να υλοποιηθεί όχι ως μέρος του προγράμματος Idena, αλλά ως ένα αυτόνομο βοηθητικό πρόγραμμα που λειτουργεί 24/7 για να παρακολουθεί τα ποσοστά των ανταγωνιστών και να καίει ένα συγκεκριμένο ποσό tokens ανά καμπάνια για να υπερνικήσει τους άλλους διαφημιστές.

Για όποιον φτιάξει ένα τέτοιο εργαλείο ανοιχτού κώδικα, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μια αμοιβή 100.000 IDNA και να ξεκινήσουμε μια ψηφοφορία στο Μαντείο. Με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αυτή η ανταμοιβή θα σταλεί στον νικητή.

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, γράψτε τις στα σχόλια παρακάτω. Θα διαλέξουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για να τις απαντήσουμε στα επόμενα Χρονικά.

Κοινότητα

Δίαυλοι παγκόσμιας κοινότητας

Κοινοτικές ενημερώσεις

Επιμέλεια: Syd

Γεια σας παιδιά της Idenia!

Ζητώ συγγνώμη, αρρώστησα με υψηλό πυρετό και δεν μπόρεσα να ετοιμάσω το κοινοτικό κομμάτι των Χρονικών. Αλλά μην ανησυχείτε, θα επιστρέψω στα επόμενα Χρονικά!

Εν τω μεταξύ, ελπίζω να απολαύσετε όλοι τις εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του έτους! Σας εύχομαι εκ των προτέρων καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο νέο έτος. Και ετοιμαστείτε γιατί το 2024 θα είναι η χρονιά της αποκεντρωμένης ταυτότητας!

Εις υγείαν

Syd

Κορυφαία ενεργοί χρήστες

Πίνακας κατάταξης της Κοινότητας Discord::

Πίνακας κατάταξης παγκόσμιας κοινότητας Telegram:

Πίνακας κατάταξης καναλιού Telegram — “Idena στα Βαλκάνια”:

Πίνακας κατάταξης καναλιού Telegram — “Idena στην Ιταλία”:

Πίνακας κατάταξης καναλιού Telegram — “Idena στη Γαλλία”:

Αν θέλετε να παρουσιάσετε τον πίνακα κατάταξης της δικής σας κοινότητας telegram στα Χρονικά της Αϊντίνας, προσθέστε το ComBot στην ομάδα telegram, καθώς και να προσθέσετε τον @AndrewIdena στη λίστα των διαχειριστών της ομάδας για να δώσετε στην βασική ομάδα Idena πρόσβαση στα στατιστικά της ομάδας σας.

Μεταφράσεις ιστοσελίδας Idena

Μεταφράσεις εφαρμογής Idena για περιηγητή

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της μεταφραστικής κοινότητας Idena και να συμβάλλετε στη μετάφραση του ιστότοπου της Idena στη γλώσσα σας!

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση της μετάφρασης, επικοινωνήστε με τον Syd ή τον Rioda για να ενταχτείτε στην ομάδα εργασίας για τη διαχείριση της μετάφρασης.

Γίνετε μέλος της κοινότητας Idena:

--

--

TomThisIsIt
Idena
Writer for

Writer of the Greek version of Idena Chronicles, contributing into raising awareness for the Idena Network to Greek speakers and learners alike!