WePower Engineering team’s blog #3: recap op weg naar de publieke release van het platform

Soufiane El Gnifri
WePower
4 min readJun 17, 2018

--

De tijd vliegt! Voor deze blog heb ik besloten om een ​​korte samenvatting te geven over onze voortgang bij het bouwen van het WePower-platform en over onze focuspunten.

Sommige details zullen niet nieuw zijn voor degenen die ons nauwlettend gevolgd hebben. Maar omdat de technologische kant van de energiemarkt, vooral wanneer ze wordt samengevoegd met een nieuwe technologie zoals blockchain, misschien ingewikkeld klinkt, denk ik dat het nuttig zal zijn om onze vooruitgang simpel toe te lichten, zodat we allemaal de neuzen dezelfde richting op hebben.

Engineering progress’ recap

De WePower ICO token — WPR — heeft twee functionaliteiten: ten eerste biedt het proportionele toegang tot een prioriteitsveiling waarmee je groene energie kunt kopen. Dit zal worden uitgevoerd en afgerekend voor de hoofdveiling — waardoor houders van WPR-tokens toegang krijgen tot energie tegen de beste prijs. En ten tweede — 0,9% van alle energie die in de veilingen wordt verkocht in de vorm van energietokens, zal worden bijgedragen aan de WPR-donatiepool. Waar tokenhouders proportionele toegang hebben.

Onze belangrijkste belofte aan onze tokenhouders is om dit jaar veilingen te lanceren en dan zowel het veilingsvolume te laten groeien en eveneens de bijbehorende hoeveelheid energie die vooraf in het systeem wordt verkocht.

Om dit doel te bereiken, werken we aan het runnen van onze eerste veilingen in Spanje, in november van dit jaar, waar we een planning hebben staan van 1000 MW aan zonne-energie-ontwikkelingen. Met de release van het publieke platform in juni wordt iedereen uitgenodigd om deze projecten op ons platform te bekijken.

Om dit te realiseren, dienen we in een notendop de volgende core feature blocks te volgen:

1. Energy development project module: Wat inhoudt dat ontwikkelaars van duurzame energie hun project- en veilinggegevens op het platform kunnen introduceren. Ze kunnen hun projecten op de markt brengen ter voorbereiding op de lancering van het volledige platform in november.

2. Investor/consumer energy portfolio and analytics module: Met deze module kunnen investeerders / consumenten vooraf energie inkopen mét korting in de veilingen en hun energie ontvangen in de vorm van energy smart contracts in hun portefeuille — waar ze vervolgens hun portfolio vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken.

3. Smart Energy Contract trading module: De liquiditeit van de energy contracts wordt gerealiseerd via de tradingmodule. Na de veiling — blijft de projectontwikkelingspagina actief, wanneer het project energie begint te produceren, levert een IoT-monitoringsysteem prestatiestatistieken aan de beleggers / kopers — en deze gegevensstroom blijft actief totdat het laatste smart energy contract is vervuld en energie geleverd aan de houder.

Om alle 3 bovengenoemde modules goed te laten functioneren, moet de gebruikerslogica eenvoudig zijn. Maar om het zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt de onderliggende techniek nogal complex. Integraties met deelnemers aan de energiemarkt en de aggregaatlaag van griddata worden gebouwd om token smart energy contract bezitters in staat te stellen energie te verkopen aan de groothandelsmarkt voor energie.

Onze CEO Nick presenteert het platforms registratieprocedure van Alpha Versie 1, energieveilingsprofielen, aankoop- en handelsfunctionaliteit voor energie en stortingsopties voor WPR-tokens.

Waar staan we nu?

We hebben de alpha-versie van het platform eind april afgerond met een core feature block. Previews werden getoond aan de community. Sessies met partners en adviseurs zijn aan de gang om feedback te krijgen en het product te verfijnen. We streven naar een release in juni om de aankomende veilingsplannen te laten zien en energie-investeerders / consumenten de kans te bieden in het kopen van groene energie.

Naast het verfijnen van de core features voor deze eerste fase, wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van onze techops-mogelijkheden, inclusief monitoring en beveiliging. Deze release uitbrengen is onze hoofdfocus momenteel.

Verdere ontwikkeling van de core features gaat verder met een parallel engineering team dat klanttesten uitvoert met Energy Australia in juni. Dit team snel opzetten kostte wat inspanning. Een aantal zeer getalenteerde mensen en ik hebben hoge verwachtingen dat ze in de komende 3 maanden aanzienlijke vooruitgang zullen boeken, verder zullen we de nieuw te ontwikkelen functies presenteren.

Estse energie tokenisering pilot team voor energie-tokens gaat door met extra nieuwe mensen sinds juni. De datastructuur van de Smart Energy Contract wordt geoptimaliseerd. Er is veel werk genoeid met het voorbereiden van de energie data set die nodig is voor een volledige landelijke simulatie, op een manier die voldoet aan de privacywetgeving.

Vereiste integraties met bestaande energienetwerken en marktsystemen zijn in kaart gebracht in Spanje en Australië. Gedetailleerde integratiemapping start binnenkort.

WePower engineering is op dit moment een bijenkorf van activiteiten in veel verschillende tijdzones. En we zijn nog steeds aan het accelereren: er wordt veel moeite gedaan om het team te laten groeien tot het vereiste niveau om deze uitdaging aan te gaan. Vanaf juni hebben we onze engineeringscapaciteit verdubbeld in nog geen 6 weken. We hebben nog eens 15–20 mensen nodig voor de eerste veilingen in november.

We zijn op zoek naar ervaren designers, naar ingenieurs die bekwaam zijn in react en node.js voor devops-rollen, system integrators en scrum-masters. We geven de voorkeur aan co-locatie op ons kantoor in Tallinn of Vilnius in deze vroege fase voor WePower, maar voor senior en top-skilled rollen bieden we ook remote werken aan.

Key takeaways:

1. Momenteel verzamelen we feedback, testen we het platform, nav de demonstratie in april en verfijnen we de kernfuncties;

2. Belangrijkste aandachtspunt op dit moment — verbetering van onze techops-mogelijkheden, waaronder monitoring en beveiliging;

3. Doelstelling voor de release van juni — om de aanstaande veilingsplannen te laten zien en energie-investeerders / consumenten toe te staan hun belangstelling voor groene energie te registreren;

4. Vereiste integraties met bestaand energienetwerk en marktsystemen zijn in kaart gebracht in Spanje en Australië;

5. 15–20 teamleden gezocht: designers, developers (bedreven in react en node.js), systeemintegrators en scrum-masters .

Dat is het voor nu. Join onze community op Telegram en deel je gedachten met ons, stel al je vragen, die ik kan oppakken in onze volgende technische blog, gepland vlak na de publieke release van het platform in juni.

Kaspar

--

--