Fra produkt til business

Stian Johansen
wod52
Published in
3 min readOct 20, 2017

I min forrige post forklarte jeg hvordan WOD.52 gikk fra ide til produkt med hjelp av 4 enkle steg. Vi var klare til å lansere på 4D i Horten for å validere produktet kvantitativt. Dette er sannhetens øyeblikk, vil folk bruke sine surt oppsparte penger på vårt produkt ?

Jeg er en ivrig bruker av Customer Factory Blueprint fra LeanStack for å validere kvantitativt. Verktøyet gir en kjapp og grei oversikt over hvordan produktet gjør det til enhver tid. Jeg liker å validere i et lukket kontrollerbart miljø, slik at man får tall man kan stole på.

Customer Factory Blueprint

Acquisition

Hvem er brukerne du vil ha inn, hvor befinner de seg og hvordan kontakter man dem ? I vårt tilfelle sa vi at medlemmene på 4DHorten er totalt antall potensielle brukere.

Activation

Man sier gjerne at en bruker er aktivert når hun har kommet godt i gang og fått en god første opplevelse. Vi sa at alle medlemmer som ble introdusert for WOD.52 og gjennomførte en økt var aktivert. Vi ba også om feedback på hva de synes fungerte og ikke fungerte.

Revenue

Hvor mange av brukerne kjøper produktet ? Dette var rett og slett hvor mange som kjøpte WOD.52 for 300,- etter å ha deltatt på en økt.

Retention

Hvor mange brukere kommer tilbake til produktet ditt ? Vi valgte en streng definisjon her fordi vi hadde tro på at kjøpere kom tilbake og kjøpte flere som gaver. Så retention er antall kjøpere som kjøper flere senere.

Referral

Hvor mange brukere anbefaler produktet til sine venner. Vi valgte å telle antall kjøpere som postet noe på Facebook eller Instagram om WOD.52 etter å ha kjøpt en stokk. Så også her brukte vi en streng definisjon.

Resultatet

Vi hadde 4 kvelder der vi kjørte WOD.52 for 4DHorten sine medlemmer. Vi forklarte hvordan det fungerer, la en økt, gjennomførte økten og opplyste om at de kunne kjøpe WOD.52 for 300,-

Activation (50%)

I løpet av de 4 kveldene ble ca 50% av medlemmene introdusert for WOD.52

Revenue (40%)

40% av de som gjennomførte økten kjøpe en eller flere kortstokker.

Retention (25%)

25% av de som kjøpte kom tilbake og kjøpte flere, de aller fleste som gaver til familie og venner.

Referral (10%)

10% av de som kjøpte postet noe om det på Facebook eller Instagram.

Vår business modell

Vår business modell er å selge til innehavere av treningssentre, box’er, idrettslag, klubber etc. Med tallene fra valideringen kan vi nå gå til de og presentere en hyggelig historie. “Har du 1000 medlemmer som blir introdusert for WOD.52 så vil 400 personer kjøpe. 100 av de vil komme tilbake og kjøpe flere ganger”. Dermed er det enkelt å regne ut om dette er noe å satse på.

Hva nå ?

I disse dager blir WOD.52 introdusert i England, Nederland og Belgia. Vi er også på utkikk etter noen som vil selge det i Norge og andre europeiske land. Vi har gunstige avtaler for selgerne, kontakt kamil@wod52.com for mer informasjon. Siden vi har brukt Lean Startup metoder hele veien er vi sikre på at vi har et produkt som løser et konkret problem, for en gitt målgruppe til en pris de er villige å betale.

Om noen uker kommer det også en meget spennende produkt oppdatering…

--

--

Stian Johansen
wod52
Editor for

Innovation Lead Telenor Norway, Entrepreneur, CrossFit Coach and Big Mountain Skier.