Γνωρίστε τον επικυρωτή σας: Antrix

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Published in
6 min readFeb 17, 2023

Δεδομένου ότι το Fetch.ai είναι ένα δίκτυο blockchain Proof-of-Stake, το βασικό καθήκον της διατήρησης ολόκληρου του συστήματος και της εγγύησης της ασφάλειάς του εμπιστεύεται στα «χέρια» των επικυρωτών του. Επιπλέον, οι επικυρωτές εμπιστεύονται αντιπροσωπείες από συμμετέχοντες FET όλων των μεγεθών, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε αύξηση της εκλογικής τους δύναμης και, κατ’ επέκταση, στην επιρροή τους στο δίκτυο. Κατά συνέπεια, γίνονται οι φύλακες της εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ της συσσώρευσης ισχύος, ενώ παράλληλα, για την υγεία της αλυσίδας, προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένη.

Δυστυχώς, αυτοί οι θεματοφύλακες του πρωτοκόλλου συνήθως καλύπτονται από μυστικότητα και οι χρήστες συχνά βρίσκουν δύσκολο να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σε ποιον θα εκχωρήσουν τα χρήματά τους. Σε μια προσπάθεια να το διορθώσουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τους επικυρωτές Fetch να συνομιλούν απευθείας με την κοινότητά μας, ξεκινήσαμε την Know Your Validator καμπάνια.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια. Κυκλοφορούμε μια σειρά από αναρτήσεις ιστολογίου, καθεμία αφιερωμένη σε έναν από τους συνεργάτες επικύρωσης, ώστε να σας βοηθήσουμε να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Τέσσερα κομμάτια από τη σειρά έχουν ήδη δημοσιευτεί — συνεντεύξεις μας με Blockscope.net, Posthuman.Digital, Staking Land, και Stakewolle.

Παρακάτω είναι το πέμπτο με το Antrix ομάδα. Απολαμβάνω!

Q: Σε μερικές προτάσεις, παρουσιάστε τον εαυτό σας ή/και τον οργανισμό σας και πείτε μας πού βρίσκεστε.

Antrix: Antrix, προφέρεται ως“Antariksha” or “Antariksh” στα Χίντι, είναι ένα όνομα που συμβολίζει τη σύνδεσή μας με το τεράστιο δυναμικό του διαστήματος. Αυτό το όνομα αντικατοπτρίζει την πίστη μας στην αποστολή και το όραμα του Fetch.ai και τις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτει.

Είμαστε ένας οικογενειακός χειριστής κόμβου επικύρωσης με έδρα το γραφικό αγροτικό Midwest των ΗΠΑ. Η καθημερινή λειτουργία του κόμβου διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος διαθέτει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας πληροφορικής. Η ομάδα μας περιλαμβάνει επίσης έναν μικροβιολόγο και δύο φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, φέρνοντας ένα ποικίλο σύνολο δεξιοτήτων και προοπτικών στη δουλειά μας.

Q: Τι σας οδήγησε στον χώρο Web3/crypto και πόσο καιρό είστε σε αυτόν;

Antrix: Εισήχθηκα για πρώτη φορά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων πριν από μερικά χρόνια, όταν ο γιος μου μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τη διαφημιστική εκστρατεία Dogecoin.Ενδιαφερόμενος, αποφάσισα να επενδύσω ένα μικρό ποσό και εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα κέρδη. Αυτό πυροδότησε το ενδιαφέρον μου για τον χώρο κρυπτογράφησης και άρχισα να τον ερευνώ και να τον μελετάω σε βάθος. Καθώς έψαχνα βαθύτερα, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο mining, αλλά δεν ήθελα να επενδύσω ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε ακριβές κάρτες γραφικών.Ήμουν αποφασισμένος να βρω μια πιο προσιτή λύση και τότε συνάντησα το Duino, ένα νόμισμα που θα μπορούσε να εξορυχθεί χρησιμοποιώντας πλακέτες Arduino. Αγόρασα μερικές σανίδες και ξεκίνησα το ταξίδι εξόρυξης. Αυτό ήταν στα μέσα του 2020 και από τότε τρέχω κόμβους για διάφορες αλυσίδες χρησιμοποιώντας μεγάλα κουτιά και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Q: Πείτε μας την ιστορία σας για το πώς και πότε γίνατε επικυρωτής στο δίκτυο Fetch.ai. Πώς ακούσατε για πρώτη φορά για το Fetch.ai;

Antrix: Ανακάλυψα για πρώτη φορά το Fetch.ai μέσω του προγράμματος εκμάθησης και κέρδους του Coinbase. Το πρόγραμμα αποτελούνταν από μια σειρά από εκπαιδευτικές διαφάνειες, ακολουθούμενη από ένα κουίζ μετά από κάθε διαφάνεια. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των διαφανειών, οι συμμετέχοντες ανταμείφθηκαν με μια μικρή ποσότητα μάρκες, πιστεύω ότι άξιζε περίπου $3.Αυτό το πρόγραμμα κέντρισε το ενδιαφέρον μου για το Fetch.ai και άρχισα να εμβαθύνω διαβάζοντας τα tokenomics και άλλες εργασίες στον ιστότοπο Fetch.ai, με αποτέλεσμα να αγοράσω το διακριτικό.

Εκείνη την εποχή, διαχειριζόμουν επίσης έναν κόμβο για το stake pool Cardano και έψαχνα να επεκταθώ σε άλλες αλυσίδες. Αποφάσισα να επικεντρωθώ στις αλυσίδες Proof-of-Stake, καθώς δεν ήθελα να επενδύσω σε ακριβό εξοπλισμό GPU.Είχα μια ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένου ότι είχα ήδη μάρκες Fetch, σκέφτηκα ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να δείξω την υποστήριξή μου για το έργο με το να γίνω επικυρωτής. Ξεκίνησα τρέχοντας ένα πρόγραμμα επικύρωσης στο δοκιμαστικό δίκτυο για να κατανοήσω την πολυπλοκότητα και την προσπάθεια που απαιτείται πριν μεταβώ στο κεντρικό δίκτυο. Όντας ο πρώτος μου κόμβος επικύρωσης στην αλυσίδα Cosmos, ήθελα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε Fetch testnets;

Antrix: Ναί. Εκτελέσαμε ένα δοκιμαστικό εργαλείο επικύρωσης για ένα χρονικό διάστημα πριν μεταφερθούμε στο mainnet.

Q: Ποια προμήθεια προσφέρετε στους κατόχους FET ως κίνητρο αντιπροσωπείας;

Antrix: Χρεώνουμε προμήθεια 5%, η οποία είναι σύμφωνη με το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται από την επερχόμενη αναβάθμιση του δικτύου. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα δίκαιο ποσοστό, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της υποδομής μας και τον χρόνο και την προσπάθεια που επενδύσαμε για την παρακολούθηση του κόμβου μας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια ισορροπία κερδοφορίας για εμάς και προσιτές τιμές για τους αντιπροσώπους μας.

Q: Έχετε συμμετάσχει σε συζητήσεις διακυβέρνησης και ψηφίσατε για κάποια από τις προτάσεις διακυβέρνησης;

Antrix: Ως νέος επικυρωτής στην αλυσίδα, δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να ψηφίσουμε για καμία πρόταση. Ωστόσο, πριν λειτουργήσουμε τον δικό μας κόμβο, ήμασταν αντιπρόσωποι και συμμετείχαμε ενεργά σε πολλές προτάσεις διακυβέρνησης. Η εμπειρία μας ως εκπρόσωπος μας έχει προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και κατανόηση της διαδικασίας διακυβέρνησης, την οποία σκοπεύουμε να φέρουμε στο ρόλο μας ως επικυρωτή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμβάλλουμε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της αλυσίδας και θα έχουμε αντίκτυπο στην κοινότητα.

Q: Εκτελείτε (ή σκοπεύετε να εκτελέσετε) κάποια χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος, όπως κόμβους εκκίνησης, τερματικά σημεία RPC πελατών, εξερευνητές μπλοκ ή DApp;

Antrix: Εκτελούμε τερματικά σημεία RPC και σχεδιάζουμε να εκτελέσουμε έναν εξερευνητή μπλοκ. Εξετάζουμε επίσης κόμβους σπόρων.

Q: Περιγράψτε τη συμμετοχή σας ως επικυρωτή ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ανάπτυξης στο συνολικό οικοσύστημα Web3.

Antrix: Το Fetch.ai ήταν ο πρώτος κόμβος επικύρωσης που δημιουργήσαμε στο οικοσύστημα Cosmos.Εκτός από αυτό, λειτουργούμε επίσης έναν κόμβο επικύρωσης για Band Πρωτόκολλο. Επιπλέον, έχουμε εμπειρία στη διαχείριση μιας ομάδας στοιχημάτων για το blockchain Cardano, εκτός της αλυσίδας Cosmos.

Αυτή η εμπειρία με διαφορετικά δίκτυα blockchain μας επέτρεψε να αποκτήσουμε μια διαφορετική κατανόηση του χώρου κρυπτογράφησης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτή τη γνώση στο ρόλο μας ως επικυρωτής Fetch.ai.

Q: Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τον αποχωρισμό. Ποιο είναι το αγαπημένο σας DApp και γιατί;

Antrix: Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με το μέλλον του blockchain Fetch.ai. Η καινοτόμος χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την τροφοδοσία και την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών είναι πραγματικά πρωτοποριακή και έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε αποκεντρωμένες εφαρμογές. Πιστεύουμε ότι το έργο Fetch.ai έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον κλάδο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μέρος του. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Fetch.ai και πιστεύουμε ότι θα αλλάξει το παιχνίδι για τον κλάδο.

Q: Ποια είναι τα σχέδιά σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

Antrix:Καθώς προσβλέπουμε στα επόμενα πέντε χρόνια, έχουμε φιλόδοξα σχέδια να επεκτείνουμε τις λειτουργίες του κόμβου επικύρωσης σε άλλες αλυσίδες Cosmos. Πιστεύουμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε περισσότερη αξία στους αντιπροσώπους μας και να συμμετέχουμε σε πολλαπλά ακμάζοντα οικοσυστήματα.

Επιπλέον, διερευνούμε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ιστότοπου που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εύκολα στατιστικές αναλύσεις στην αλυσίδα. Αυτό θα επιτρέψει στους αντιπροσώπους, τους επενδυτές και τους λάτρεις να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις και να παραμένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο δίκτυο Fetch.ai.

Q:Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με την κοινότητά μας;

Antrix: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον και το Fetch.ai βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογικής επανάστασης. Η μοναδική προσέγγιση του Fetch.ai για χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την τροφοδοσία και τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών είναι πραγματικά οραματική και θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε αποκεντρωμένες εφαρμογές. Η απόφασή μας να δημιουργήσουμε έναν κόμβο επικύρωσης αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσής μας στο οικοσύστημα Fetch.ai. Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στην κοινότητα Fetch.ai και στους αντιπροσώπους μας και ελπίζουμε να συμβάλουμε πολύτιμος στην ανάπτυξη και την επιτυχία του δικτύου Fetch.ai.

Q: Πώς μπορούν τα μέλη της κοινότητάς μας να επικοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας; Μοιραστείτε τον ιστότοπο ή/και τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Antrix: Μπορούν να προσεγγίσουν Twitter ή μέσω Email. Εκτός από τον ρόλο μας ως επικυρωτή, Ασχολούμαστε επίσης ενεργά με την κοινότητα απαντώντας τακτικά σε ερωτήματα χρηστών στο επίσημο κανάλι Telegram του Fetch.ai. Πιστεύουμε ότι η επικοινωνία και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους αντιπροσώπους μας και την κοινότητα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε χρήσιμες και έγκαιρες απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι χρήστες σχετικά με τον κόμβο επικύρωσης ή το δίκτυο Fetch.ai.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις https://medium.com στις 17 Φεβρουαρίου 2023.

--

--

Alcaeus Mitropoulos
Fetch.ai
Writer for

A strong believer in the power of positive thinking in the workplace.