T-SQL komutlarını bir koşula dayandırarak çalıştırmak istediğimizde karar ifadelerini ve döngüleri kullanırız. Şimdi bunları inceleyelim:
Merhaba,
Bu yazımda SQL Join ile sorgulama yapmayı anlatacağım. Verilerin birbiriyle bağlanması (join) sıkça yapılan bir işlemdir. Yeni başlayan birisi için joinler tam birer kargaşadan ibarettir. Konuyu kavrayabilmeniz adına kümelerden esinlenerek anlatacağım.
T-SQL ‘de USE, DECLARE & SET, PRINT Kullanımlarını inceleyeceğiz.
Arkadaşlar Merhaba,
Alt Sorgu (subquery) sorgu içinde sorgu demektir. Konuyu örneklerle pekiştirelim.
Alt Sorgu Syntax:
SELECT select_listFROM tableWHERE expr operator (SELECT select_list…
Merhabalar,
Veri Tanımlama Dili (DDL) yani Data Definition Language, veritabanı veya tablo oluşturmayı, silmeyi ve üzerinde değişiklik yapmaya sağlayan ifadelerdir.
Veri Kontrol Dili (DCL) yani Data Control Language, veritabanında bir kullanıcıyı, rolünü ve izinlerini düzenlenmesini sağlayan ifadelerdir. SQL Server’da varsayılan (default) olarak yetki sahibi olan gruplar: sysadmin , dbcreator , db_owner , db_securityadmin ‘dir.
Veritabanı’na yeni veri ekleme, var olanları güncelleme, silme işlemleri DML kullanarak yapılır. DML(Data Manipulation Language) Veri İşleme Dili anlamına gelmektedir. DML komutları 4 başlıktan oluşur;
Bu makalemde T-SQL ‘de kullanılan bazı fonksiyonları inceleyeceğiz. Bunlar: