Top Stories published by Sit Alanı’nın Seyir Defteri in October of 2006
01
03
04
06
07
08
09
10
11
13
14
15
16
17
18
20
21
22
24
25
26
27
30

Ömrümü yedin Alsa

Dell 120L’deki kendi çitlediğim çekirdekte bir türlü ses alamamıştım. Intel HD Audio ses kartını görüyor, ses karıştırıcısında bilumum sesler açık, çalıyor gözüküyor, sanki sesi kısık ya da hoparlörü bozukmuş gibi çıt çıkarmayıp beni duvara tırmandırıyordu. Hata mesajı yok, hiç bir sorun…


Müzik dosyası etiket temizliği

Müzik dosyalarının üzerindeki ID3 etiketlerini düzenlemeye giriştim. Aylaaar yıllaardır bekleyen, sürekli ertelediğim bir iş. Zamane müzik çalarları o etiketlere göre işlem yapmayı sevdiğinden kaçarım kalmamıştı kaç zamandır.


Amarok’un tersi döndü

Müzik çalmak için kullandığım Amarok’un güzel bir özelliği de, sistem çekmecesine yerleşen simgesinin çaldığı parça göstergesi görevi de görmesi. Simgenin ne kadar dolu ya da boş olduğuna bakarak dinlediğiniz parçanın neresinde olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.


Tuxpaint 0.9.16 geliyor allı yeşilli

Tuxpaint, 3–12 yaşındaki çocuklara yönelik eğlenceli bir çizim programı. Profesyonel bir çizim programının sıkıcı fırçaları yerlerini şirin rengarenk araçlara bırakıyor, ses efektleri de cabası.


End of an Era

Senelerce geceyi gündüzü beraber geçirdiğimiz Ekin’i (de) İstanbul’a (geri) yolcu ettik.

Aslında buraya yazmak için bir sürü laflar hazırlamıştım kafamda ama iş yazmaya gelince hiçbirini yeterince iyi bulmadım. Birkaç paragraf yazıp bozduktan sonra pes ettim → s/laflar/resim/g


30 Şubat

Olur mu demeyin, oluyormuş :). 2000 yılında Şubat 29 çekiyor muydu diye bakarken, 30 Şubat’a gözüm takıldı. Farklı birkaç takvimde 30 Şubat göründüğü olmuş. Tabii bir de söz konusu.


Aaahh Sam…

Threat Matrix isimli bir diziye bakıyordum, oyuncular arasından Kelly Rutherford ismi tanıdık geldi, tıkladım üzerine → Hayat Ağacı’ndaki Sam :). Wikipedia maddesinin yarısı aslında önemsiz bir oyuncu olmasına karşın Türkiye’de nasıl meşhur olduğundan, popüler kültürüne etkisinden, vs bahsediyor.


Aaa… Frozen Bubble 2.0 :)

Seneler sonra Frozen Bubble’ın yenisi çıktı, artık internetten de oynayabiliyoruz, hem de 5 kişi birden. Yeni 50 level, level editörü, yeni grafikler, yerelleştirme desteği de cabası.

These were the top 10 stories published by Sit Alanı’nın Seyir Defteri in October of 2006. You can also dive into daily archives for October of 2006 by using the calendar at the top of this page.